Houten bergwoning met een prachtig design | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Houten bergwoning met een prachtig design

Stoa. Stoa.
Moderne huizen van Eddy Cretaz Architetttura Modern
Loading admin actions …

We nemen je mee naar een woning die in de omgeving bekend staat als het houten paleis. Dit komt door het vele gebruik van hout in het ontwerp. Door vooral gebruik te maken van dit natuurlijke materiaal haakt het ontwerp aan bij de archaïsche architectuur die al in de Griekse oudheid een grote rol speelde. Ook veel later, in de twintigste eeuw, ontstonden er woningen waarin hout als bouwmateriaal een dominate plek in nam, bijvoorbeeld het Blockhouse ontworpen door Casa Sommerfeld en later in 1921 gebouwd door de beroemde architect Walter Gropius. Dit huis is gebouw met planken uit een oud schip dat de opdrachtgever te mooi vond om het als brandhout te verkopen. Zo kreeg deze woning een unieke look. Vandaag wandelen we door een woning waarbij er voor een mediterraanse look gekozen is. Laat je inspireren door het unieke ontwerp van deze woning!

Licht en warmte

Deze stijl van bouwen is in Oost-Europa en Scandinavië al eeuwen populair, maar nu heeft de stijl ook haar weg naar Italië gevonden. Waarom dit design tegenwoordig aan populariteit wint? Dat komt door de sterke isolerende kwaliteiten van hout, daarbij is het een duurzaam bouwmateriaal dat ook hernieuwbaar is, want voor elke boom die gekapt is, wordt direct een nieuwe geplant. Als je tenminste kiest voor hout met een ecologische sticker. Dit huis heeft een mediterraanse twist, niet zo gek voor een huis dat in Italië gebouw is, in de bergen met de uitkijk over een prachtige omgeving. Wat deze woning extra mooi en mediterraans maakt is de uitbundige verlichting die net even een beetje extra schwung aan de gevel geeft. En wat dacht je van dat heerlijke zwembad? Een geweldige plek om in de avond te genieten van een glaasje Italiaanse wijn. Klik hier voor nog meer mooie woonideeën!

Verschillende lagen

De woning rust aan de voet van de berg en past door zijn natuurlijke houten look mooi in deze setting. Vanaf deze hoek hebben we goed zicht op de verschillende woonlagen in de woning. De begane grond is te bereiken via een trapje dat door de vegetatie omhoog loopt. Het pand heeft een rechthoekig woonvolume met een authentiek dak, een vorm die we vaak in deze streek aantreffen. Op de bovenste verdieping, waar de slaapkamers gerealiseerd zijn, hebben de bewoners ook de beschikking over een terras (dat ga je strak zien). Sinds de eigenaren van deze woning hier zijn komen wonen voelen ze zich veel meer ontspannen en energiek. Dat kan ook niet anders, want je zit hier midden in de vrije natuur. Een perfecte woning om te onthaasten! Samen met een expert ontwerp je vakkundig de woning van je dromen! 

Relaxen

Nu zien we extra goed waarom de bewoners het hier zo naar hun zin hebben, dat komt door deze fijne buitenruimte met zwembad. De kenners weten hoe warm het in Italië kan worden, daarom is een zwembad in de tuin in dit mediterraanse land absoluut geen overbodige luxe. Wil je na het zwemmen even opdrogen, geen probleem, want op het terras bij de woning staan de stoelen al klaar. Een mooi detail is de combinatie tussen de houten gevel en het mediterraanse rood links daarvan. Echt supermooi! Even kijken hoe het er binnen uitziet!

Zachte look

Binnen en buiten hebben een totaal andere look, maar lopen toch logisch in elkaar over: de houten balken, die over het plafond lopen, steken mooi af bij de witte tint. Een gezellige zithoek heeft juist weer donkere, temperamentvolle kleuren, met daarbij het nodige rood voor de visuele prikkeling. Deze felle kleur, intens als het klimaat van het land, komt ook terug in de gordijnen. Wij vinden dat licht op dit moment van de dag prachtig door de gordijnen schijnt. De hele kamer baadt in een warme gloed! 

De bouw

Als je denk dat de bouw van de woning lang duurde dan geeft deze foto een heel andere kijk op de zaak, want veel van de elementen van deze woning zijn in de fabriek gemaakt, zodat een groot deel van de woning snel als een puzzel in elkaar gezet kon worden. Dat voordeel heb je als je als bouwmateriaal duurzaam hout gebruikt. De foto´s laten je precies zien hoe de woning stukje voor stukje werd opgebouwd. Natuurlijk is er wel eerst een gedegen fundering geslagen en ook de afwerking kostte natuurlijk de nodige manuren, maar de duur van de bouw is aanzienlijk sneller dan die van stenen woningen. 

Uitzicht

We hebben de woning gezien, een stukje van de omgeving, maar van het uitzicht hadden we nog geen goed beeld, deze foto maakt dit meer dan goed! Als je bij het zwembad ligt of wanneer je uit het raam kijkt, dan zie je de prachtige vallei met alles wat daar in aan natuur te zien is. Het is niet voor niets dat de bewoners erg gelukkig zijn met hun droomwoning. Deze woning bewijst dat je snel en eenvoudig een duurzame woning kunt laten bouwen, die niet per se buiten ieders bereik ligt. Raadpleeg een expert voor inspiratie en advies! 

Kun je geen genoeg krijgen van inspirerende, unieke woningen? Kijk dan met ons mee naar deze stenen woning met oude roots! 

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!