12 mooie schuifdeuren

Stefanie Hesseling Stefanie Hesseling
homify HuishoudenRuimteverdelers & schermen
Loading admin actions …

Een deur is een toegangspoort tot een hele nieuwe wereld, het is een speciale verbinding tussen de kamers van je huis die je geheel naar eigen smaak kunt aanpassen. Soms is hierbij een bijzondere deur een betere optie dan de standaard deuren die we kennen. Er zijn verschillende soorten deuren, elk afzonderlijk met zijn eigen voor- en nadelen en elk met een eigen karakter. Scharnierende deuren zijn ideaal voor de traditionele ontwerpen, terwijl schuifdeuren een ongekende veelzijdigheid aan hun omgeving toe kunnen voegen. Om dat laatste te bewijzen hebben wij 12 ideeën, tips, en ontwerpen verzameld. Met behulp van dit Ideabook hopen wij je te overtuigen van de schoonheid van schuifdeuren. Laten we beginnen met deze reis!

Privacy en gemak

Een van de grote voordelen van de schuifdeuren is het praktische aspect ervan. Niet alleen op designgebied, maar ook in kosten en ruimte. Eigenlijk maakt het niet uit waar je een schuifdeur ziet of neerzet, een schuifdeur zal altijd praktischer dan een andere soort deur.

Geschikte materialen en stijlen

 Als je van plan bent schuifdeuren te installeren in je woning kan je uit een breed scala aan materialen kiezen. Glas, aluminium en kunststof behoren tot de meest gekozen opties omdat ze beter bestand zijn tegen weersveranderingen, vochtigheid en de zon. Hout ten slotte is een warm materiaal dat ook nog eens spectaculair oogt, met name voor omgevingen met rustieke-moderne twist te creëren.

Breng binnen naar buiten

De ontwerpen van de schuifdeuren die we hier zien worden gekenmerkt door hun lineariteit. We zien rechte lijnen en heldere oppervlakken, waardoor het beeld zuiver oogt en de twee werelden (binnen en buiten) mooi met elkaar in verbinding brengt.

Exlusieve prints

De semi-transparante schuifdeuren die we hier zien zijn geplaatst in bijzondere aluminium rails. Toch is dat niet eens het aspect van deze deuren dat het meest in het oog springt, dat is namelijk de aangebrachte print. Een bijzonder deel van het design en te repliceren op veel verschillende manieren. 

keuken en eetkamer, vrienden voor het leven

Stalen deuren homify Ramen & deurenDeuren
homify

Stalen deuren

homify

 In het voorbeeld dat we hier zien is de schuifdeur perfect ingezet om de keuken en eetkamer zoveel mogelijk te scheiden. Interessant hierbij is dat de visuele link tussen beiden blijft bestaan. Op die manier blijf je met elkaar in contact zonder dat je je hoeft te storen aan de activiteiten in de andere kamer.

Gooi het open

 In huizen waarin is gekozen voor modern design zijn ruimtes vaak te gebruiken voor meerdere doeleinde. Zo zien we op deze foto een prachtig voorbeeld van een geïntegreerde patio. Door hier schuifdeuren te plaatsen is deze ruimte deel van de slaapkamer, tenzij je dat natuurlijk graag anders ziet. Door het sluiten van de deuren hou je zelf controle over de indeling.

Uit de kast

Een kleine praktische kanttekening voor het plaatsen van schuifdeuren: de deuren kunnen in verloop van tijd enigszins stroef gaan lopen. Dit is veelal te danken aan verstopping door stof, voornamelijk bij schuifdeuren in de kast. Het is dus zaak de loopgoten met enige regelmaat schoon te maken en te smeren. Op die manier blijven de deuren soepel lopen en is er van getrek en geduw aan de deur geen sprake.

Stijlvol staal

Mooi ontworpen schuifdeuren kunnen bepaalde design elementen en oude vormen in moderne omgevingen integreren. In tegenstelling tot andere soorten (meer conventionele) deuren kun je bij schuifdeuren kiezen voor bijzondere ontwerpen en persoonlijke structuren. 

Kleur bekennen

De gekozen kleur in je woning is een uiting van jouw unieke persoonlijkheid. Als je gaat voor felle, vrolijke kleuren zal de ruimte er fris en licht uitzien. Wanneer je daarnaast ook nog de kleuren combineert met meubels met strakke lijnen ontstaat er een modern geheel. De schuifdeuren hierin mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Kies voor een fijn geheel voor een transparante of semi-transparante deur.

Geniet van je tuin

De meest bekende schuifdeuren die we kennen zijn de deuren tussen woonkamer en tuin. Deze deuren bestaan, we zien ze hier ook op de foto, uit een stuk of drie a vier harmonica delen. Met een frame in een neutrale kleur optimaliseren deze deuren het natuurlijke licht. Wanneer ze geopend worden brengen ze bovendien letterlijk en figuurlijk twee werelden samen.

Bespaar ruimte

Als er een appartement of huis ingericht moet worden dat, laten we het netjes zeggen, klein van stuk is, is het een mooie optie te kiezen voor schuifdeuren. Ze sluiten de ruimte namelijk niet af en doen 'm daardoor groter ogen dan hij is. Door geen grenzen aan te brengen maar de kamer licht en luchtig te houden, creëer je bovendien een moderne 'loft' sfeer.

..en geld

Ten slotte noemen we, Hollands als we zijn, nog even een laatste voordeel van het plaatsen van schuifdeuren. Installatie en onderhoud van de schuifdeuren is namelijk alles behalve kostbaar. De deuren zijn te leveren in verschillende soorten budgetopties en ook het installeren ervan is zo gebeurt. Geld over dus om een mooie investering in de rest van je interieur te doen!

Welk van deze schuifdeuren is jouw persoonlijke favoriet? Laat een comment achter!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!