8 slimme opbergoplossingen voor de badkamer | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

8 slimme opbergoplossingen voor de badkamer

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
modern  door Lineabeta, Modern
Loading admin actions …

Het kan soms lastig zijn om je kleine badkamer vrij van rommel te houden. Er verzamelen zich steeds meer kleine tubes en schoonheidsproducten op je wastafel en voor je het weet heb je een rommelige, kleine badkamer. Dat is niet altijd een ruimtelijk probleem; het is ook een esthetisch probleem. Badkamerproducten zijn vaak versierd met allerlei soorten en kleuren etiketten die zelfs de mooiste design badkamer tot een visuele wanorde kunnen omtoveren. Dit zorgt ervoor dat je kleine badkamer nog kleiner lijkt dan deze is en er chaotischer uitziet.

Maar er is hoop! Elke kamer in je huis heeft onbenutte opslagruimte. En dat geldt zelfs voor de kleinste badkamer. De truc is om deze potentiële opslagruimte te ontdekken en deze vervolgens te benutten. We verkennen 8 slimme opbergoplossingen voor de kleine badkamer. We hopen dat er een paar nuttige tips voor je bij zitten…

Plaats een plank boven de wasbak voor items die je elke dag gebruikt

FIGR1 // Bathroom setting // Containers - Surface 50 - Reflector van FIGR1 Minimalistisch
FIGR1

FIGR1 // Bathroom setting // Containers – Surface 50 – Reflector

FIGR1

Niets laat je badkamer er rommeliger uitzien dan losse spullen en helaas hebben we allemaal haast in de ochtend en laten vervolgens dingen rondslingeren. Voeg een eenvoudige open plank toe boven de wastafel en gebruik deze voor de items die je elke dag gebruikt. Berg de rest van je spullen op in een afgesloten kast.

Gebruik de ruimte boven het toilet

Industriële badkamers van homify Industrieel Beton

De ruimte boven het toilet blijft vaak onbenut. Monteer een paar open planken en gebruik deze om extra wc-papier, luchtverfrissers of gewoon een paar extra handdoeken op te bergen.

Plaats handdoekrekken achter de deur

Wanneer je geen ruimte hebt voor een handdoekrek, plaats dan deze aan de achterkant van de deur. Of beter nog, investeer in een uitklapbaar handdoekrek zoals deze van Woodrock ontwerpers. Dit rek past qua design in vrijwel elke badkamer.

Gebruik de ruimte boven de deur

De ruimte boven de deur van de badkamer wordt vaak verspild. Installeer een paar eenvoudige planken en gebruik ze om extra spullen of handdoeken op te slaan. Je zou zelfs een of twee kleine planten kunnen toevoegen voor wat extra fris groen.

Gebruik de ruimte onder de wastafel

Wanneer je geen badkamerkast hebt onder je wastafel, laat dat deze ruimte dan niet verloren gaan. Vind een kast of rek dat zo ontworpen is dat hij precies onder je wastafel past of plaats een laag rek zoals hierboven met een paar manden onder je wastafel.

Maak van een grote spiegel een ondiepe kast

Spiegels laten een ruimte altijd groter lijken, dus het kan geen kwaad om achter die grote spiegel een ondiepe kast te plaatsen. Hierdoor blijven alle losse spullen uit het zicht en dit zorgt voor meer sereniteit in je badkamer!

Plaats een smalle kast

De badkamer zitten vol onbenutte smalle ruimtes. Kijk naar de smalle ruimtes naast de wastafel en het toilet en bekijk hoe je deze op goede wijze kunt benutten. In een zeer smalle muur- of vloerkast kun je een groot aantal kleine badkameraccessoires opbergen. Maak er een DIY-project van en haal alles uit die ruimte!

Gebruik de verticale ruimte

Ook de verticale ruimte kan worden ingezet. Je zou zelfs kunnen overwegen om te investeren in een aantal opslagdraden zoals hierboven om een aantal van je dagelijkse en favoriete accessoires aan op te hangen en te etaleren.

Wil je graag weten hoe je je badkamer waterproof maakt? Lees dan ook dit artikel.

Heb jij nog een goede tip voor slimme opbergruimte in je badkamer?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!