16 kleine zwembaden voor kleine achtertuintjes | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

16 kleine zwembaden voor kleine achtertuintjes

Stefanie Hesseling Stefanie Hesseling
modern  door Superficie Actual, Modern
Loading admin actions …

Veel mensen denken dat je, om te genieten van een zwembad in de achtertuin, veel ruimte nodig hebt. Niets is echter minder waar. In dit Ideabook hebben wij de schone taak je te laten zien hoe je het praktische en het noodzakelijke met het actieve en romantische kunt verbinden. Maar wat nu als je slechts beschikt over een klein achtertuintje? Kan een zwembad dan nog wel? Wij zeggen volmondig: ja!, en laten je 16 voorbeelden zien van kleine zwembaden in de achtertuin. 

Waarom eigenlijk een zwembad

Behalve dat zwembaden super decoratief zijn in de achtertuin, zijn ze ook nog eens goed voor de gezondheid. Ze zorgen voor verkoeling op hete dagen en helpen je bovendien (met wat inspanning natuurlijk) wat overtollige calorieën te verbranden. Ten slotte is het installeren van een zwembad een goede investering, het verhoogt de waarde van je huis direct.

Harmonie in vorm

Bij de beslissing om een zwembad aan te leggen in je achtertuin raden wij je aan ook even stil te staan bij de stijl van het ontwerp. Deze stijl moet in harmonie zijn met de rest van het huis en de inrichting. Door elementen zoals planten en meubels toe te voegen in dezelfde sfeer creëer je een geheel. 

Op deze foto is dat knap gedaan door steeds weer te kiezen voor ronde vormen. Het bad, de tegels, en ook de beroemde Acapulco stoelen zijn allemaal voorzien van ovale vormen. 

Zonnig

Een zwembad pal in de zon is misschien wel het fijnste. Het zorgt voor verkoeling op hete dagen. Let er, wanneer je kiest voor een zwembad op een zonnige plek, wel voor dat je ook nog kunt loungen in de schaduw. Op deze foto zien we het beste van twee werelden.

Less is more

modern  door homify, Modern

De minimalistische trend kunnen we met gemak doorvertalen tijdens het aanleggen van een zwembad. Het oogt clean en harmonieus en is bovendien super praktisch. Hoe je het vervolgens bereikt? Wij helpen je. Bekijk kritisch welke elementen noodzakelijk en welke overbodig zijn. Door de overbodige elementen weg te werken en daarnaast te kiezen voor strakke lijnen zet je een prachtig trendy minimalistisch beeld neer.

Een veilig zwembad

Het idee van een zwembad is natuurlijk altijd erg verleidelijk, dat geldt voor zowel volwassenen als kinderen. Maar extra alertheid is geboden wanneer je vaak kinderen over de vloer hebt. Veiligheid staat dan voorop. Het is dus van belang dan extra voorzorgsmaatregelen te nemen. Zorg bijvoorbeeld dat de vloer rond het zwembad voorzien is van een anti-slip materiaal om vallen te voorkomen. Daarnaast is het van belang rekening te houden met de diepte van het zwembad. 

Je materiaalkeuze

We zeiden het hierboven al: voor wat betreft de vorm van de zwembaden heb je ruim de keus. Maar ook aan andere opties die je zwembad sfeer geven is persoonlijk invulling te geven. Denk bijvoorbeeld aan de kleur van het zwembad zelf, de materiaalkeuze voor het 'deck' of een mozaïek in het zwembad. Momenteel blijken vooral rechthoekige en ronde vormen de voorkeur te hebben, maar laat je vooral niet tegenhouden door deze standaard!

Binnen of buiten

Een van de belangrijke factoren om mee te nemen in je overweging is de locatie van het zwembad. Ga je voor een binnen- of buitenzwembad? Natuurlijk zijn voor beide opties voors en tegens te bedenken. Op deze foto zie je een zwembad in een overdekte ruimte met een prachtig uitzicht over de stad. Groot voordeel van dit overdekte bad: je kunt er op elk moment van het jaar enorm van genieten.

Hoe zwaar is je zwembad

Als het terras van uw huis zo hoog is als we hier op de foto zien, is het zaak uiterst voorzichtig te zijn bij het aanleggen van zwembad. Door de druk van een (gevuld) bad kan de structuur van het gebouw schade lijden. Voordat u begint met een project als dit, is het essentieel dat je professioneel advies inwint om op die manier zeker te zijn dat je mooie zwembad geen schade aan het pand aanricht.

Materiaalkeuze

Hout is een populair in bouwmateriaal in zowel indoor als outdoor projecten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan vloeren, pergola's, platforms en natuurlijk meubels. Omdat dit materiaal warmte, elegantie en een complete natuurlijkheid uitstraalt is het ook een fijne optie om te combineren met je luxe zwembad in de achtertuin.

Ga voor groen

Planten zijn van essentieel belang in de invulling van een mooie omgeving. Vooral wanneer we een buitenruimte inrichten kunnen planten niet ontbreken. Een mooie selectie planten rondom het zwembad kan de sfeer maken of breken. Kies voor een decoratief resultaat veel groen maar ook enkele knallers met kleurige bloemen om de ruimte te verrijken.

Aantrekkelijke elementen

Het ontwerp van een klein zwembad kan ook het aanbrengen van een zogenaamde brug omvatten. Middels het aanbrengen van een brug, hier op de foto vormgegeven door uitstekende tegels aan te brengen boven het wateroppervlak, heb je makkelijk toegang tot elk gebied rondom het terras.

De verlichting

Met verlichting kun je in een handomdraai een sfeervolle omgeving creëren. Of je nu kiest voor lampen in het zwembad zelf, zoals hier op de foto, of externe opties. Kaarsen zijn natuurlijk ook een mooie manier om een romantische sfeer neer te zetten. Zorg er ten slotte wel voor dat je zwembad, ook 's nachts, duidelijk te onderscheiden is. Uit veiligheidsoverwegingen is dit een belangrijk punt.

Diep, dieper, diep

modern  door Artosca, Modern

Wanneer je over de afmetingen van je zwembad nadenkt zijn er drie aspecten waar je rekening mee moet houden om tot een beredeneerde keuze te komen: het soort gebruik, de beschikbare ruimte en je budget. Als je een zwembad wilt om enkel in te ontspannen kan je mogelijk genoegen nemen met iets kleins. Trek jij liever baantje na baantje? Dan is een dieper zwembad met grotere afmetingen aan te raden.

Specials

Het maakt niet direct uit hoe groot een zwembad is, als het maar deel uitmaakt van de algehele sfeer van het terras of de patio. Als voorbeeld zien we dit mooi vormgegeven dakterras waarop wij ons direct op een boot wanen. Door de speciale vormgeven en unieke lijnen lijkt het of we in dit geval met een modern kunstwerk te maken hebben. Ook op zoek naar iets unieks? Hier vind je een breed scala aan moderne zwembaden.

Ondiep

modern  door Ur-bain, Modern

In dit soort kleine zwembaden staan plezier en vermaak voorop. Het is natuurlijk een heel ander soort zwembad dan de standaard ingegraven zwembaden zoals we zie veelal hiervoor zagen. Het kleine zwembad dat we hier zien is ideaal voor mensen die gewoon af en toe even af willen koelen. Let vooral ook even op de transparante buitenzijde. Echt een eye-catcher in de tuin!

Lekker buiten genieten

 Het laatste zwembad dat we zien is er een zeer charmante en kleine uitvoering. Dit zwembad is perfect voor mensen die houden van het goede leven en ook buitenshuis op zoek zijn naar ontspanning in het water. Mede door de houten betimmering van de buitenzijde biedt dit zwembad een sterk staaltje romantiek in de buitenlucht. Omdat dit ontwerp ook nog eens voorzien is van een verwarmingssysteem dat het water op een comfortabele temperatuur houdt is het mogelijk om op elk moment van de dag een frisse duik te nemen.

Welk van deze zwembaden is jouw favoriet? Laat een comment achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!