11 prachtige Japanse interieurs

Stefanie Hesseling Stefanie Hesseling
House with the bath of bird, Sakurayama-Architect-Design Sakurayama-Architect-Design Moderne badkamers
Loading admin actions …

Japanse interieurs zijn bescheiden in hun voorkomen. Toch zijn ze er, in al hun bescheiden weelde in geslaagd om een gevoel van Zen-achtige eenvoud neer te zetten die mooi doorvertaald kan worden in alle aspecten van het ontwerp en decoratie. In de afgelopen tien jaar hebben we gezien hoe Japanse stijl en design uitgegroeid is tot een drijvende kracht in de innovatie van een esthetisch gevoel. Minimalistische woningen zijn nu zeer in opkomst en bieden een rustig en serene omgeving om in te wonen. 

De opkomst van minimalistisch wonen in Japanse stijl is dan ook direct de reden waarom we vandaag onze aandacht richten op het kleine eiland in de Stille Oceaan. De Japanse stijl wordt gekenmerkt door een ongecompliceerde manier van leven die zowel evenwichtig en uniform, als holistische en rustig is. Ben je benieuwd naar een aantal indrukwekkende Japanse interieurs? Dat komt mooi uit, wij hebben onze 11 favorieten hieronder verzameld. Bekijk ze en doe misschien zelfs wat inspiratie op voor je eigen huis!

Ga voor hout

In het Japanse design zien we een veelvoudig gebruik van natuurlijke materialen terug. In dit voorbeeld zien we een warm en uitnodigend interieur waarin veel hout gebruikt is. Zowel aan de wanden als in de vloer en de meubels is hout geïntegreerd met een warme en natuurlijke uitstraling als gevolg.

Serene luxe

Deze badkamer staat praktisch bol van verfijning, weelde en stijl. Deze badkamer is ontworpen door het deskundige team van Sakurayama-Architecten. Als we wat beter naar de ruimte kijken valt vooral op dat elk afzonderlijk element prachtig gecombineerd en geïntegreerd is. Een prachtig geheel dus.

Industriele elegantie

In deze industriële-achtige ingerichte ruimte wordt op verschillende manieren gebruik gemaakt van ruw hout. Opvallend is vooral de scheidingswand die is aangebracht om in deze grote ruimte verschillende zones te creëren. Het opengewerkte betonnen plafond brengt een organische aardsheid met zich mee die mooi aansluit bij de verschillende houten elementen. De ruimte wordt ten slotte levendig gemaakt door de planten en de fijne lichtinval.

Ga voor ruimte

De architecten bij Mukoyama hebben hun best gedaan een kleine ruimte op zo'n manier te optimaliseren dat de woning verrassend groot en veelzijdig aanvoelt. In dit voorbeeld zien we een van de gezellige hoekjes in de woning waarin het in alle rust genieten is van boeken, muziek en kussens. Alles om je helemaal tot rust te laten komen.

Kleurrijk en speels

Op deze foto zien we een subtiel maar kleurrijk en speels interieur dat werd ontworpen door Tato design. We zien een reeks chique vintage maar ook upcyclede vondsten die op een prachtige manier zijn samengebracht om zo een aantrekkelijke ruimte neer te zetten. Kijk hier voor meer inspiratie voor aziatische inrichting.

Een moderne klassieker

Het inrichten van eigentijdse woningen die zowel klassieke als moderne aspecten hebben (en bovendien ook nog stijlvol zijn) kan een lastige klus zijn. Gelukkig is het team van Architect Show in staat geweest om de verschillende essentiële elementen in deze woning bij elkaar te brengen. Het licht, het hout en de ruimte zijn op praktische wijze bijeen gebracht.

Luxe in twee verdiepingen

Een van de mooiste huizen die we in dit Ideabook hebben gezien, is deze woning van Fujimori Daisaku. Dit ruime interieur, licht en groen is een voorbeeld van split-level architectuur dat moderniteit en stijl uitstraalt. 

Heb jij zelf ook hulp nodig om je interieur te optimaliseren? Bij homify hebben we een mooie lijst aan interieurontwerpers die je van deskundig advies kunnen voorzien.

Luxe voor je kind

Geen enkel kind wil, als hij of zij het voor het zeggen heeft, een kamer delen met hun broers en zussen. Dat is waarom Arakawa Architects & Associates de perfecte oplossing hebben gecreëerd voor als het gewoonweg niet anders kan. Het transformeren van de ruimte in gescheiden privé-cabines geeft elk kind hun eigen privacy en een plek om hun eigen spullen in op te bergen.

Leven in een bunker?

Wie had gedacht dat een in een bunker gestyled interieur zo mooi zou kunnen zijn? Studio Poh bewijst met deze woning dat beton toch best veelzijdig kan zijn. Zij ontwierpen een gezinsvriendelijke verblijfplaats die onmiskenbaar intrigerend en inventief is. Japanse innovativiteit op zijn best.

Licht en luchtig

Het interieur dat we hier zien is ontworpen door Nobuyoshi Hayashi. Een sterk staaltje moderne Japanse inrichting die bijna uit z'n voegen barst van interessante mogelijkheden. Kijk bijvoorbeeld eens naar de verhoogde plafonds met geborsteld koperen lampenkappen in combinatie met de kale houten balken aan het plafond.. wij kunnen bijna niet beslissen welk deel van deze kamer we het mooist vinden.

Eclectisch in de keuken

Tot slot nemen we een kijkje nemen op een werkelijk fantastische interieur van Tenhachi Architect & Interior Design. Deze keuken is ontworpen voor de ultieme chef. Deze ruimte biedt individuele zitplaatsen, een open opslag, en voldoende voorbereiding ruimte om elke maaltijd – groot of klein – tot een groot succes te maken.

We hopen dat je, minstens zoveel als wij, genoten hebt van deze stijlvolle Japanse interieurs. Meer weten over Japanse wonen? Hier vindt je een mooi Ideabook vol tips voor een zen interieur!

Veel ruimte voor schoenen

Schoenen gelden bij Japanners als onzuiver. Daarom mogen nog bewoners, nog bezoekers met hun ‘vieze’ schoenen binnen een huis komen. Het is de regel dat iedereen zijn schoenen aan de voordeur uit doet en sloffen ontvangt. Het Japanse interieur is er dan ook op ingericht. In het Japans interieur is er ruimte bij de voordeur om jouw schoenen te kunnen achterlaten. Wil je dus een ontvangsthal in de stijl van de Japanners, zorgt er dan voor dat je op elegante manier buitenschoenen en sloffen kunt opbergen. Als je een professioneel zoekt, die kan helpen met een schoenenkast, zoek dan raad bij een timmerman. Of als je ook nog ideeën zoekt voor een bijzondere slaapkamer misschien zelfs in Japanse stijl, lees dan hier verder!

Wat ga jij in je huis aanpassen om te komen tot een Japans interieur? Laat een comment achter!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine