Voor en Na: een intrigerende verbouwing van een kleine keuken | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: een intrigerende verbouwing van een kleine keuken

Johan van Dijk Johan van Dijk
van Agnès Dandine - Chichichic
Loading admin actions …

Het interieur van een huis kan erg veelzijdig zijn. Maar er is haast geen ruimte te bedenken waar je zoveel verschillende keuzemogelijkheden hebt dan de keuken. Als de keuken dan niet al te groot is, ontstaat in sommige gevallen een probleem. Maak je daar echter geen zorgen over, met de juiste specialist kan ook een kleine ruimte optimaal benut worden. De Franse interieurontwerpers van CHICICHIC zijn daar een heel mooi voorbeeld van. Ze wisten van een gedateerde en kleine keuken een prachtig nieuw geheel te maken.

Tijdens de sloopwerkzaamheden

Moderne keukens van homify Modern

Waar we je vaak eerst een beeld laten zien van een keuken in de oude situatie, hebben we er nu voor gekozen om te beginnen met een beeld van de werkzaamheden tijdens de verbouwing. Sloop is meestal niet het meest prettige gedeelte van een verbouwing, zeker niet als je in je eigen huis besluit om de keuken te gaan verbouwen. Maar na het zuur komt gelukkig altijd het zoet en dat is hier niet minder het geval geweest. Voor we de mooie nieuwe keuken gaan bekijken, komt eerst nog even een plaatje van de oude situatie.

Voor: een schattig oud keukentje

Moderne keukens van homify Modern

Sommige keukens worden in de loop van de jaren smerige, kapotte en donkere plekken. Hier was dat helemaal niet het geval, maar was wel overduidelijk te zien dat deze keuken alles behalve van deze tijd was. Vintage kan heel erg leuk zijn, maar deze keuken had z’n diensten meer dan voldoende bewezen. Mocht je zelf een keuken als deze hebben dan willen we je wel graag een tip meegeven: zorg dat alles zorgvuldig gesloopt wordt, tegeltjes als deze kunnen namelijk een collectors item zijn. Als jij deze tegeltjes (en vergeet vooral niet het schattige zeepbakje) voor een redelijke prijs kunt verkopen, dan scheelt dat weer in de kosten voor de nieuwe keuken.

Na: licht, hip en huiselijk

De nieuwe keuken staat in een zeer groot contrast met zijn voorganger. Dit geheel ziet er hip, licht en toch ook huiselijk uit. Een hele prestatie om die drie verschillende aspecten op een goede manier in de keuken te verwerken. Vanwege de beperkte ruimte is gekozen voor een kleine spoelbak, maar door die rond te maken en van een leuke kraan te voorzien, ontstaat toch een stijlvol geheel. En snijden en hakken hoef je hier ook niet meer helemaal zelf te doen: met de keukenmachine maak je met gemak een lekkere smoothie of hak je de ingrediënten voor een smaakvolle maaltijd fijn.

Na: slimme kookplaat

Een element dat in de keuken vaak een groot deel van de ruimte ‘opslokt’, is het gasfornuis of de kookplaat. Met een elektrische kookplaat kun je dan goed uit de voeten, maar daar kleven ook de nodige nadelen aan. Om dat probleem hier niet te hebben, is gekozen voor een mobiele keramische kookplaat. Een hele slimme oplossing om ook in de meest kleine keuken met het nodige comfort te kunnen koken. Misschien ook een goede oplossing voor jouw kleine keuken!

Na: accessoires

Accessoires kunnen een dubbel doel dienen: ze kunnen functioneel zijn en tegelijkertijd ook je keuken verfraaien. Neem nou deze leuke mokken. Door ze op te hangen, houd je meer ruimte over in je keukenkastjes en zorg je gelijk voor een hele huiselijke sfeer. Denk er daarbij wel om dat je mooie mokken gebruikt, mokken die niet meer zo mooi zijn om te zien, wil je natuurlijk niet elke keer tegenkomen als je in de keuken bent.

Naast het kijken en genieten van deze leuke kleine keuken, hopen we je dat je ook wat hebt aan de tips voor je eigen keuken. Voor meer keukeninspiratie verwijzen we je graag door naar deze projecten.

Heb jij nog meer slimme ideeeen voor een kleine keuken? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!