De 10 mooiste kleine badkamers

Stefanie Hesseling Stefanie Hesseling
homify Moderne badkamers
Loading admin actions …

Het is natuurlijk het streven om je huis zo stijlvol en tegelijk ook zo praktisch mogelijk in te richten. De focus van onze inspanning ligt daarbij vaak op de ruimtes waar we de meeste tijd doorbrengen: de woonkamer en de keuken bijvoorbeeld. We zien dan ook vaak de andere ruimtes over het hoofd. De badkamer bijvoorbeeld wordt vaak vergeten. Het is, op interieurgebied, een van de vaakst vergeten ruimtes van het huis. Dit is dan ook precies de reden dat we de badkamers vandaag eens in het zonnetje zetten. We geven je de tien mooist ingerichte kleine badkamers op homify. 

Vandaag focussen we ons op de zogenaamde compacte badkamer. We zien 'm vooral vaak in grootstedelijke appartementen waarbij de huizenprijzen hoog zijn en de ruimte beperkt is. Als je benieuwd bent hoe anderen hun kleine badkamers inrichten, ben je vandaag aan het goede adres. Lees mee en doe inspiratie op.

Een beetje exentriek

Een badkamer hoeft niet saai of suf te zijn. Het kan een mooie manier zijn om de verschillende aspecten van je persoonlijkheid door te laten schemeren in je inrichting. In dit voorbeeld zien we een prachtig ingerichte ruimte die gebruik maakt van eclectische accessoires zoals hout om op die manier karakter en charisma in de ruimte te brengen.

Simpel en elegant

De tweede badkamer die we bezoeken is een nette ruimte die optimaal gebruik maakt van het vloeroppervlak. De ruimte oogt nog groter door het gebruiken van aardetinten. Stijlvol en strak ziet deze badkamer eruit alsof hij niet zou misstaan in een vijf-sterren hotel.

De luxe van een spa

Marike setting Sosft bad, maatwerk kast en wastafel Comma Marike Moderne badkamers
Marike

Marike setting Sosft bad, maatwerk kast en wastafel Comma

Marike

Industriële ingrepen zorgen ervoor dat deze badkamer edgy maar toch warm is. De texturen op de muren zorgen voor een aangename en huiselijke sfeer. Het werkt prachtig in combinatie met de vrijstaande badkuip die ultra-luxueus oogt.

Compacte badkamer

Wie zegt dat een kleine badkamer niet uitnodigend kan zijn? Deze ruimte straalt van de glimmende oppervlakken, de strakke kleuren en zorgt ervoor dat de bezoeker een fijne nasmaak aan zijn bezoek overhoudt. Ben jij op zoek naar professioneel advies voor jouw kleine badkamer? Hier vind je alle professionals.

Kleurrijk

Als jouw stijl wat exotischer is dan de ruimte hierboven, werp dan een blik op deze compacte badkamer. Klein in ruimte en toch bruisend van de stijl. Deze ruimte brengt mooie kleuren in combinatie met natuurlijk design.

Optimaliseer je ruimte

Vergelijkbaar met de badkamer hierboven is deze ruimte. In deze badkamer zien we speelse tegels in sprankelende kleuren die een geheel eigen en persoonlijke touch geven aan deze kamer. De texturen op de muur zorgen voor een speelse esthetiek die op een aantrekkelijke manier clasht met de kleurrijke tegels.

Wees creatief

Wil je je creatief uitleven op je compacte badkamer? Dat kan. In deze kleine wasruimte is de interieurontwerper erin geslaagd om verschillende componenten mooi samen te brengen. De krijtbordmuur in combinatie met de natuurlijke materialen is een gouden greep die een mooie uitstraling oplevert.

Kies voor textuur

 In kleine badkamers is het een van de lastigste opgaven: het creëren van een specifieke stijl en dan maar hopen dat de ruimte tot leven komt. Het aanbrengen van textuur is een mooie manier om jouw wasruimte tot een geheel eigen kamer te maken. Op deze foto zie je daar een goed voorbeeld van. Let hierbij vooral op de hoekige tegels die de wanden textuur en persoonlijkheid meegeven.

Klassiek in de mix

De klassiekers in interieurdesign zijn niet voor niets klassiekers. Bekijk bijvoorbeeld eens deze badkamer, hij is tijdloos, aantrekkelijk en past in elk huis. Ga voor natuurlijk tinten, witte wanden en stijl af met een aantal mooie accessoires die het geheel mooi afronden.

Donker en dramatisch

Ten slotte kijken we nog naar een laatste badkamer. Deze kleine badkamer is donker, mysterieus, compact en super aantrekkelijk vanwege zijn bijzondere kleurschema. Waar we badkamers meestal kennen in al hun witte en sprankelende glorie, zien we hier zijn zwarte tegenhanger. Let vooral ook even op de speciale LED-verlichte wasbak die een futuristische vibe in de badkamer brengt. 

Welke van deze compacte badkamers is jouw favoriet? Als je benieuwd bent naar meer badkamertips, klik dan hier voor meer badkamerinspiratie.

Extra tip: ruw design – gebruik wat er is

Special Bathroom Amsterdam, The Netherlands Baden Baden Interior Moderne badkamers
Baden Baden Interior

Special Bathroom Amsterdam, The Netherlands

Baden Baden Interior

In een kleine badkamer heb je geen ruimte voor leuke extra’s of accessoires. Hier zie je dan wel een tafeltje met vazen, maar in het echte leven zouden hier toch eerder shampoo en zeep staan. Als je dus een mini badkamer hebt, maar die alsnog modern wilt gaan inrichten dan is mijn persoonlijke tip: gebruik wat er is. Integreer een deel van de bouwstructuur in jouw design. Als je een industriële badkamer wilt, dan zou je het voorbeeld van de foto kunnen volgen. Wil je een moderne, kleine badkamer, kijk dan of je bijvoorbeeld een buisverbinding open kunt laten. Daar hang je dan een lijst omheen en voilà: een kunstwerk is ontstaan! Er zijn zeker nog veel meer mogelijkheden om kleine badkamers of doucheruimtes om te toveren tot een chique, mooi én praktische bedoeling. Lees verder in dit ideabook over slimme opbergoplossingen of spreek met een ervaren professioneel.  

Welke van deze badkamers is jouw favoriet? Laat een comment achter!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!