De meest charmante balkons en terrassen

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

De meest charmante balkons en terrassen

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
Zeven hoog ontspannen in Ibiza stijl:  Terras door Studio REDD exclusieve tuinen,
Loading admin actions …

Woon je in een drukke stad? Dan weet je vast en zeker hoe gezegend je mag zijn met een buitenruimte. Of dit nu een balkon, dakterras of kleine tuin is, de mogelijkheid om bij huis te genieten van frisse lucht en wat groen is altijd mooi meegenomen. Het leek ons dan ook leuk om een aantal stijlvolle voorbeelden met je te delen, puur om je wat inspiratie te geven.

Wij hebben een vijftal charmante balkons voor je op een rij gezet! Kijk mee en laat je vooral inspireren!

Een modern en functioneel terras

Door gebruik te maken van verschillende materialen en afscheidingen maak je het mogelijk om je terras of balkon op te delen in verschillende area’s. Zo kan je heerlijk genieten met een drankje, maar kan de ander in rust een dutje doen of zelfs even buiten werken.

Een groen terras

Dakterras.nl project Amsterdam Oud-Zuid:  Terras door Dakterras.nl,
Dakterras.nl

Dakterras.nl project Amsterdam Oud-Zuid

Dakterras.nl

Dat een oase van rust zelfs mogelijk is in een drukke stad, bewijst deze foto. Probeer privacy te creëren door gebruik te maken van subtiele afscheidingen. Hierbij valt te denken aan bijvoorbeeld planten. Kies voor kleurrijke bloemen of ga juist voor planten in potten. Denk ook eens na over een verticale tuin aan de muur! Zou jij dit voorbeeld willen kopiëren op je eigen balkon of dakterras?

Het werk van een professional

Het realiseren van een mooie buitenruimte waar je heerlijk kan ontspannen kan best een lastige klus zijn. Heb je goed voor ogen wat je wilt, ga dan lekker zelf aan de slag.

Laat je deze klus liever over aan een professional? Dat kan natuurlijk ook! Een architect kan je helpen bij het in kaart brengen van al je wensen, maar je kunt ook kiezen voor een expert aan wie je de hele uitvoering over kunt laten. Zo ben je bijna altijd verzekerd van een geweldig eindresultaat. De keuze is aan jou!

Een verticale tuin

Terras Den Haag:  Terras door House of Green,
House of Green

Terras Den Haag

House of Green

We noemden het eerder in dit Ideabook al even kort: een verticale tuin, oftewel een groene muur. Heb je te maken met een klein balkon? Of wil je simpelweg geen ruimte in beslag nemen met grote bloempotten, maar wil je wel genieten van beplanting? Dan is dit idee zeker iets voor jou! Je kunt een verticale tuin heel gemakkelijk zelf maken, door bijvoorbeeld gebruik te maken van pallets.

Bekijk ook eens dit Ideabook waar we dit onderwerp eerder behandelden.

Een panorama uitzicht

Zeven hoog ontspannen in Ibiza stijl:  Terras door Studio REDD exclusieve tuinen,
Studio REDD exclusieve tuinen

Zeven hoog ontspannen in Ibiza stijl

Studio REDD exclusieve tuinen

Met dit laatste voorbeeld komen we alweer aan het einde van dit Ideabook. Bevindt jouw woning zich op een hogere etage of heeft je balkon een prachtig uitzicht? Probeer hier dan optimaal gebruik van te maken! Zo kun je kiezen voor een balustrade van glas en ‘luchtige, tuinmeubels.

Wil je nog meer voorbeelden bekijken? Scroll dan lekker verder door deze foto’s. Om snel en gemakkelijk uit te komen bij voorbeelden die goed aansluiten bij je persoonlijke smaak kun je gebruik maken van het filter. Veel kijkplezier!

Welk terras is jouw favoriet?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!