5 x buitengewone garages

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

5 x buitengewone garages

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
 Garage/schuur door Barbosa & Guimarães, Lda.,
Loading admin actions …

Het hebben van een auto is voor velen essentieel. Niet alleen omdat het een praktische manier voor het reizen van huis naar het werk is, ook omdat een auto staat voor vrijheid. Waar je je auto ook voor gebruikt, het is altijd goed om te investeren in een plek om hem veilig te parkeren. 

Het plannen en realiseren van een dergelijke ruimte is niet altijd even makkelijk. Naast de beschikbare ruimte dien je namelijk ook te denken aan budget, je persoonlijke eisen en de nodige grootte. In dit Ideabook vind je daarom enkele stijlvolle voorbeelden. Uiteindelijk dient je garage je auto veilig en overdekt te kunnen herbergen zodat je geliefde vervoer langer mee kan gaan. 

Kijk je met ons mee?

Een pergola

We beginnen in dit Ideabook met één van de gemakkelijkste oplossingen: de (pergola) carport. Dat dit een eenvoudige oplossing is, betekent niet dat hij er simpel of saai uit hoeft te zien. Je kunt met deze optie alle kanten op! Bij dit type garage is de bouwstructuur bijna volledig open, waarbij vaak wordt gekozen voor een gesloten dak. 

Het grote voordeel van een pergola carport is dat deze een open uitstraling heeft, ideaal voor wanneer je te maken hebt met minder ruimte. Bovendien kun je wat betreft de stijl verschillende kanten op. Denk bijvoorbeeld eens aan een variant van staal voor een moderne look, of ga juist voor hout met decoratieve groene beplanting! De mogelijkheden zijn eindeloos! 

Een garage die nauw verbonden is met het interieur

 Garage/schuur door Folio Design,
Folio Design

Folio Design | The Cricketers | Car Room

Folio Design

Is je auto je grote hobby en je grootste trots? Dan is de kans groot dat je hem het liefst ten alle tijde kunt bekijken. In dit geval zou je er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om de garage onderdeel van je interieur te laten maken. Denk bijvoorbeeld aan een aansluiting met de aangrenzende ruimte, je woon-, eetkamer of keuken. Kies voor een afscheiding waarbij je werkt met grote ramen. Zorg er wel voor dat je garage ten alle tijde opgeruimd is, dan blijft het altijd een geweldige en verrassende eyecatcher! 

Vind je dit een lastig project om zelf te realiseren? Schakel dan de hulp van een architect in. Een professional kan je heel goed helpen bij het in kaart brengen van je wensen en behoeften, maar ook de uitvoering zou je aan een expert kunnen overlaten. 

Half overdekt

Liever een open garage? Dan zou je ook kunnen kiezen voor een semi-afgesloten garage. Dit is gemakkelijk toe te passen wanneer je te maken hebt met nieuwbouw of renovaties. Een goed geventileerde garage als deze loopt moeiteloos over in de rest van de architectuur en zorgt er tegelijkertijd voor dat je auto droog geparkeerd staat!

Een garage met ruimte voor fietsen en motoren

Garage Loft:  Garage/schuur door BRICKS Studio,
BRICKS Studio

Garage Loft

BRICKS Studio

Als we dan toch bezig zijn met het creëren van parkeerruimte, waarom dan ook niet even denken aan onze andere vervoermiddelen? Denk bijvoorbeeld voor een speciale hoek voor je motor of scooter, of handige opbergmogelijkheden voor je fietsen. Probeer out of the box te denken en maak gebruik van alle ruimte. Werk met de hoogte en je zult zien dat je meer kwijt kan dan je in de eerste instantie denkt! 

Bekijk ook eens dit Ideabook!

De nieuwste technologieën

Verticaal parkeren, we zien het steeds vaker in grote, drukke steden. Het is een ingenieuze manier van het optimaal benutten van de beschikbare ruimte. Waarom zouden we dit thuis niet toepassen? 

Met deze laatste foto zijn we alweer aan het einde van dit Ideabook gekomen. Mocht je nou niet genoeg kunnen krijgen van deze inspirerende voorbeelden, kijk dan gerust nog even verder tussen deze foto's. Je kunt ze filteren op een specifieke stijl om snel en gemakkelijk uit te komen bij foto's die goed aansluiten bij je persoonlijke smaak. Veel kijkplezier!

Hoe en waar parkeer jij je auto thuis? 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!