De garage – slimme opberg ideeën

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Vandaag willen we eens kijken naar interessante en inspirerende ideeën voor opslag en berging in de garage of schuur. Deze ruimten staan vaak vol met tuingereedschap, fietsen, voorraad en seizoensgebonden artikelen als ski's en sledes. Surfend over dit onderwerp hebben we ontdekt dat er enorm veel slimme meubels ontworpen zijn om alle mogelijke soorten spullen op een ruimtebesparende manier op te bergen. Wij hebben hier een aantal van de mooiste en meest bijzondere opbergmeubels van onze homify professionals bijeengegaard met voor ieder wat wils!

Voor fietsers

Als eerste laten we een oplossing zien voor het welbekende probleem: de fiets. Als een object dat we meestal dagelijks gebruiken en nodig hebben willen we dit vervoersmiddel graag bij de hand houden. Het vervelende is dat de fiets daarbij meestal ook erg in de weg staat, instabiel gebalanceerd wordt en beschadigingen oploopt of buiten in weer en wind moet blijven staan. Dit ontwerp door Mikili fietsmeubelen is een fantastische en ruimtebesparende oplossing. Voor iedere single met een herenfiets of sportfiets is dit een perfect meubel voor de schuur, de garage of zelfs de gang of studentenkamer, want door het bescheiden design neemt deze wandmeubel weinig ruimte in, biedt extra opslagruimte en zorgt ook voor een stabiele, ruimtebesparende en veilige opbergplaats voor persoonsvervoer!

Voor de hele familie

 Kantoren & winkels door ALL PLUS

Heb je een hele familie aan fietsen en heb je een grote schuur of een ruime garage dat niet voor de auto gebruikt wordt? Ga dan voor een stijlvol fietsenrek als deze. Slank en minimalistisch is dit een perfect meubel dat niet lelijk en in de weg staat als het leeg is en ruim plek biedt voor wel acht fietsen. Daarnaast is het rek zo ontworpen dat de fiets met de achterband ingeklemd wordt en zo stabieler geparkeerd is dan bij de gebruikelijke voorwiel rekken.

Voor skiërs

Seizoensgebonden items zijn die objecten die nog wel het vaakst een opbergplekje voor lange termijn zoeken, en wel het liefst uit het zicht. Niemand wil de ski's 's zomers in de woonkamer hebben staan toch? Maar vaak is het lastig zulke onhandig gevormde objecten netjes op te bergen. Hier hebben we de oplossing: gemaakt van gerecyclede pallets vormt dit meubel een slank wandrek dat veel ruimte bespaart en je ski's van beschadigingen behoedt. Daarnaast doet het hout heel toepasselijk aan de alpen en chalets denken en kan het ook andere seizoensproducten zoals parasols en speelgoed netjes en handig opbergen.

Voor shopaholics

Voor hen wiens garderobekast uitpuilt van de kleding, schoenen en accessoires raden we een momentje opruimen aan. Daarbij hoef je niet van favoriete kledingstukken af te zien want daarvoor is dit meubel een fantastische aanvulling voor garage of zolder. Zeker seizoensgebonden kledingstukken als gevoerde winterjassen of bijzondere artikelen als cocktailjurken kunnen op een open rek als deze prachtig terecht zonder slordig opgevouwen te hoeven zijn of kwijtgeraakt te worden. De handige manden bieden ruimte voor details en accessoires en raken zo niet kwijt. Zet dit simpelweg in een veilige hoek, eventueel met een hoes eroverheen en je hebt een ruimtebesparende toevoeging aan je bergruimte met extra schoenenruimte.

Voor wijnliefhebbers

Voor eenieder die een kelder of droge kruipruimte hebben is een oplossing als deze ideaal voor het opslaan van de wijncollectie waarbij deze ook goed te bereiken is vanuit de woonruimte. Gegarandeerd koel, donker en ruim zijn deze plaatsen perfect voor het veiligstellen van een goede wijnvoorraad. Neem contact op met een aannemer en vraag wat de mogelijkheden zijn: je zult versteld staan van alle ongebruikte hoeken en nissen in huis!

Voor de was

industriële Keuken door Die MÖBELHAUEREI
Die MÖBELHAUEREI

Gerüstküche

Die MÖBELHAUEREI

In sommige huizen bevindt zich de aansluiting voor een wasmachine, droger, vriezer of extra koelkast in de garage, de kelder of op zolder. Het is een zeer praktische indeling, dat je vaak ruimte in de keuken of de badkamer bespaart. Maar, als je niet oppast wordt deze hoek of wasruimte een rommel van allerlei apparaten, accessoires, voorraad etc. In zo'n geval is een ombouw als deze een elegante en bescheiden oplossing dat de ruimte direct tot een eenheid maakt dat zelfs in de stijl van de rest van de woning, verdieping of kamer ingepast kan worden. Het ingebouwde aanrecht zorgt hierbij zelfs voor extra gemak door de spoelbak en de extra ruimte voor het opbergen en opvouwen van de was.

Voor de zekerheid

De garage of schuur is vaak de plaats waar reparaties en kluswerkzaamheden verricht worden. Hierbij wordt regelmatig gebruik gemaakt van gevaarlijk en scherp gereedschap. Als deze per ongelijk in de buurt komen van iemand die geen ervaring heeft of simpelweg een ongelukje heeft kan meestal niet makkelijk door het hele huis lopen, op zoek naar pleisters of verband of moet vaak concluderen dat de drogist erg ver weg is. Daarom is een praktische medicijnkast of eerstehulp kit een heel belangrijke toevoeging aan deze ruimte. Daarnaast is een mooie variant als deze, in industriële stijl, een blikvanger dat onbeschaamd in het zicht kan hangen en binnen bereik is in geval van nood.

Met behulp van meubels als deze is iedere garage of schuur of zelfs kelder of zolder compleet uitgerust voor een grote verscheidenheid aan spullen. Of het nu gaat om opslag voor lange tijd of dagelijks gebruikte berging: deze stijlvolle, praktische en slimme opbergideeën kunnen het allemaal aan.

Welke van deze opbergoplossingen spreekt jou het meeste aan? Deel je mening hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!