Vijf Tips om Grote Huizen Schoon te Maken

Tiewen Visser Tiewen Visser
Industriële uitbouw, Architectenburo Mosterman Architectenburo Mosterman Industriële huizen
Loading admin actions …

Schoonmaken is geen pretje en zeker niet als je in een kast van een huis woont. We snappen dat je je die luxe graag wilde permitteren, maar puntje bij paaltje zal je erachter komen dat het enorm veel tijd kost om een groot huis schoon te houden. Toch hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet, zodat je dat grote huis, zo schoon mogelijk kunt houden.

Tip 1: Maak gebruik van moderne hulpmiddelen

Schoonmaken is tegenwoordig makkelijker dan ooit. Geen bezem meer maar een stofzuiger en geen was meer doen in een teil maar in de wasmachine. Maar met een groot huis sta je zelfs met een stofzuiger en een moderne dweil nog voor fikse opgaven. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van hulpmiddelen voor dit soort schoonmaakklussen. Wat dacht je van de robotstofzuiger? Dat is een hulpmiddel dat automatisch zuigt waardoor je er geen omkijken meer naar hebt. Je kunt bij wijze van spreken een boek lezen terwijl de stofzuiger het werk voor je doet. Pas wel op dat je dit niet gaat zien als 100% vervanger van de gewone stofzuiger want de randjes en hoekjes kan zo’n apparaat lastig bij en sommige stofzuigers zullen een verdwaalde hondendrol van je puppy of een haarbal van je kat niet beoordelen als stof en helemaal uitsmeren. Oeps!

Tip 2: Werk altijd kamer voor kamer

Een groot huis heeft veel kamers en dat kan flink demotiverend werken tijdens het schoonmaken. We raden je daarom aan om altijd kamer voor kamer te werken. Op die manier werk je bijvoorbeeld van de zolder tot de keuken of woonkamer en heb je alles stap voor stap onder controle. Zet een lekker muziekje op en ga ervoor!

Tip 3: Doe niet alles tegelijk

Het is heel belangrijk om niet alles tegelijk te doen als je veel schoon te maken hebt. Zoals we al zeiden, ga kamer voor kamer te werk maar het kan ook een goed advies zijn om bijvoorbeeld de ene dag te stofzuigen en een andere dag de badkamer schoon te maken of te dweilen. Op die manier houd je alle werkzaamheden in behapbare proporties.

Tip 4: Huur een bedrijf in om de ramen te lappen

Een huis om van te dromen: de villa in Blaricum, Kabaz Kabaz Moderne huizen Lucht,Plant,Gebouw,Raam,Boom,huis,Hout,Huisje,Vrije tijd,woongebied

Het schoonmaken van de ramen is een bijzonder tijdrovend werkje, zeker aan de buitenkant. Je moet soms zelfs een ladder pakken om dit goed te doen! Huur in dat geval misschien eens of misschien zelfs twee keer per jaar een professioneel schoonmaakbedrijf in. Een ramenlapper zal met goede attributen jouw ramen schoonmaken zodat ze weer een tijdje blinken.

Tip 5: Overdrijf niet

Schoonmaken is tijdrovend en belangrijk voor onze gezondheid. Maar overdrijf niet. Je huis hoeft niet steriel te zien, het is geen operatiekamer. Kies dus je momenten uit dat je schoonmaakt en zorg vooral dat het niet te rommelig wordt in huis, maar ga niet elke week alles enorm schrobben en boenen, dat is niet altijd nodig. Iedere week even stofzuigen raden we je wel aan, maar zoals je weet kun je dat ook zo nu en dan automatisch laten doen.

Hoe maak jij je huis schoon? Deel je kennis met ons!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine