10 Details die je Nooit Zelf Had Bedacht – In een Prachtig Penthouse in Amsterdam

Juntos Juntos
Perfect weggewerkt & elegant opgelost: Renovatie van een klein penthouse, MEF Architect MEF Architect Vloeren Tegels
Loading admin actions …

Huizen groeien. Vaak wordt een huis gebouwd voor een bepaald doel, aantal gebruikers en smaak. Na verloop van tijd kan een van deze componenten veranderen. Misschien groeit het en is er ineens een extra kamer nodig. Of mensen gaan een niveau omhoog en organiseren meer diners. Dan is een gastentoilet misschien wel iets leuks. Of misschien veranderen alle componenten volledig, bijvoorbeeld als het huis wordt verkocht. De nieuwe eigenaren kunnen heel verschillende smaken hebben, meer mensen zijn en andere voorkeuren hebben.

Elke keer dat een onderdeel verandert, groeit het huis in een andere richting. Laten we eens kijken hoe de aanraking van MEF Architect dit penthouse in Amsterdam veranderde!

Het penthouse groeit

Hier wil ik je graag een bijzonder penthouse in Amsterdam presenteren. Het boven beschreven verhaal is van toepassing en deze bijzonder mooie woonruimte moest groeien. Daarvoor werd MEF architect aangenomen om de toch al mooie ruimte het perfecte tintje te geven.

Spelen met perspectief

De nieuwe meubels hier zijn op maat gemaakt en er wordt gespeelt met het perspectief. De groeven in de meubels wijzen een kant op, waardoor het lijkt alsof de kast die kant op schuift. Met opzet lijkt het alsof de meubels in beweging zijn en ruimte maken. De verschillende materialen op de vloer versterken dit effect nog.

Minder is meer

Helaas zijn sommigen gebruiksvoorwerpen verre van mooi. Dit geld voor een aantal voorwerpen, maar zeker de vaatwasser, de koelkast, de wasmachine en de stroomkast (en wellicht nog meer?) zijn best heel lelijk. Helaas kan niemand in dit deel van de wereld zich een leven zonder koelkast voorstellen en ook de wasmachine en de stroomkast waar de stoppen zitten zijn absoluut noodzakelijk. In dit penthouse heeft MEF deze apparaten heel slim verstopt achter een scheiding met dezelfde lijnen als de meubels. Daardoor wordt het interieur een geheel en niet verstoord door handige voorwerpen. Het interieur wordt er eleganter door.

Gegroefde meubels

Is het je opgevallen dat de meubels ‘onnodige’ kleine groeven hebben die schuin alle kanten op wijzen? Dit is een design – speel met perspectief en geeft de lijnen van het schuine dak weer. Slim bedacht en met een groot visueel effect.

Open – bar

Je opent de kasten met kleine bar (Engels voor staaf, stok). Deze houten lijsten zijn aangepast aan het bijzondere design en spelen met de schuine lijnen en groeven. Ze hebben verschillende lengtes en vallen visueel op door hun houtkleur.

 

Strak versus vloeiend

De strakke, rechte lijnen van de kasten vormen een mooi contrast met de zachte, vloeiende lijnen van de zwarte bakstenen aan de muren en op de grond. Had je dit eerder wel gezien? Er zijn zowel stenen op de vloer als aan (sommigen) muren. De lijnen hebben een vage kleur, net als de kasten heel vaag pastel – olijfgroen zijn.

Zig – zag door de stijlen heen

De zig – zag patronen van de meubels staan in contrast met de inrichting van dit huis. Deze eigenaren houden van klassieke elementen in de woonkamer. Dit komt nóg beter tot zijn recht door de bijzondere meubels.

De vloer als statement

Een groot gedeelte van de vloer was al bedekt met parketvloer, maar door de verandering in de indeling kwam er meer vloer vrij. Wat doe je dan? Leg je meer parket? Eerder niet, want die zal nooit op de oude lijken en bovendien ga je altijd de scheidingslijn zien. Je kunt natuurlijk helemaal nieuw parket leggen, maar hoe zonder zou dat zijn. MEF heeft een hele bijzondere strategie bedacht: tegels leggen. Maar dan niet zomaar, maar grote, zwarte, buitengewoon mooie tegels die antwoorden op de strakke lijnen van het parket.

Tegel voor alle situaties

Niet alleen op de grond maar ook aan de muur maken deze zwarte tegels een prachtige indruk. MEF trekt op deze manier de stijl van de woonkamer door in het toilet en zorgt voor een geheel. Voor het geval dat de toiletdeur eens op blijft staan. Weer vloeit het interieur, net als bij de meubels lijkt alles in beweging te zijn.

Wat doet de douche hier?

Als extraatje heeft dit toilet een douche en mag ook een gast eens van wat warm water genieten. Dit was een wens van de eigenares en hij is subtiel uitgevoerd en zeker zeer handig. Het huis groeit mee met de veranderde voorkeuren.

Hoe vindt jij de combinatie "meubel - vloer - parket"?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine