De Verschillen Tussen Betonverf, Krijtverf en Kalkverf

Ad
TYCHO VAN MEIJEREN TYCHO VAN MEIJEREN
De verschillen tussen betonverf, krijtverf en kalkverf, Press profile homify Press profile homify
Loading admin actions …

Je woning verven? Kom meer te weten over krijtverf, betonverf en kalkverf. Wil je jouw slaapkamer of woonkamer gaan verven, maar weet je niet welke soort verf het beste is? Wanneer je op zoek gaat naar verf, heb je onder andere de keuze uit krijtverf, betonverf en kalkverf. Wat zijn de precieze verschillen tussen deze verfsoorten? Daar vertellen wij je meer over in dit artikel, zodat je straks de verf kunt kiezen die het beste bij jouw slaapkamer of woonkamer past. Lees snel verder en ontdek meer over deze verschillende soorten verf.


Krijtverf

Wat is krijtverf precies? Krijtverf is ook wel verf die meer krijt dan normale verf bevat, wat ervoor zorgt dat je een mat effect krijgt. Dit kan erg mooi staan in bijvoorbeeld de slaapkamer. Krijtverf kun je op vrijwel elke ondergrond toepassen. Stel dat je latex op de muur hebt, dan kun je hier eenvoudig met krijtverf overheen. Een primer gebruiken is niet nodig. Ook kun je krijtverf zelf ook weer makkelijk overschilderen. Ideaal als je na een tijd weer toe bent aan wat anders. Tevens kun je krijtverf gebruiken om je meubels een matte uitstraling te geven.

 


Betonverf

Betonverf is tevens een mooie optie. Deze verf is wat dikker en bevat een soort kleine balletjes. Wanneer je de verf lekker uitsmeert, kun je hiermee een mooi veegeffect creëren. Wanneer je dit minder doet, zul je deze balletjes wat beter zien. Met betonverf kun je ideaal de betonlook in huis creëren. Mocht je fan zijn van de industriële woonstijl, dan is betonverf zeker een goede keuze. Je kunt de verf goed op diverse ondergronden gebruiken en tevens toepassen op meubels als je deze van een nieuwe uitstraling wilt voorzien.


Kalkverf

Ook kalkverf is uitermate geschikt om je muren mee te verven. Kalk is in deze verf het belangrijkste bestanddeel. Wanneer je kalkverf op de muur aanbrengt, zal het je opvallen dat deze er ietwat streperig of wolkerig uitziet. Dit minerale product zal enkel met minerale ondergronden hechten. Dit zijn ook wel ondergronden van steen. Je kunt echter ook kiezen voor kalkverf als het oppervlak al is geverfd of als je deze verf op een andere ondergrond aan wilt brengen. Hiervoor moet je wel een primer gebruiken. Je kunt deze verf niet goed overschilderen, dus dat is wel iets om rekening mee te houden.

Weet jij al voor welke verfsoort je gaat?


Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine