De 'cave' inrichten voor hem én haar

TYCHO VAN MEIJEREN TYCHO VAN MEIJEREN
Landelijke symmetrie, Studio FLORIS Studio FLORIS Landelijke woonkamers
Loading admin actions …

Wanneer in of om het huis een ruimte over is, wordt deze vaak in verband gebracht met het inrichten van een zogenaamde mancave, maar nooit hoor je iemand over een womancave. Dat is op zijn minst apart te noemen. Hoe de relatie ook samengesteld is en wat de voorkeuren ook zijn, je kunt zo'n kamer ook universeel inrichten. Om te relaxen, werken en met een hobby in de weer te zijn. 

Sport kijken in de zithoek

Bij zo'n man- dan wel womancave denk je als eerste aan een zithoek met een tv. De inrichting hou je neutraal. Een comfortabel bankstel, een tv natuurlijk, een salontafel en een klein koelkastje zijn de basiselementen. Zo kun je er met vrienden (of samen, mag ook!) naar films, series of sport kijken. Voetbal, Formule 1 of Motorsport. Wil je trouwens echt bij zo'n groot evenement aanwezig zijn, ga dan op zoek naar officiële MotoGP Assen tickets voor de Dutch TT die eind juni plaatsvindt. Een waar spektakel! Wees daar snel mee, want mede door het succes van Max Verstappen neemt de auto- maar ook de motorsport toe in populariteit. 

Zelf aan sport en spel doen

Maar er gebeurt in deze ruimte meer dan tv kijken alleen. Het ligt een beetje aan de beschikbare oppervlakte, maar een pingpong-, voetbal of pooltafel zou natuurlijk te gek zijn. Ook kun je hier aan yoga of fitness doen: hou in dat geval een paar vierkante meter apart waar dit kan zonder dat je dingen omstoot. Hou je meer van bordspellen, zet dan een oude eettafel met stoelen neer. Deze is ook handig voor andere hobby's. Foto's bewerken, muziek maken en opnemen, handwerk, we hobbyen wat af in deze tijd. Denk verder aan thuiswerken, want ook dat willen we graag ongestoord doen. 

Thuiswerken

Als er ergens tegenwoordig behoefte aan is, is het een eigen kantoor of mediakamer: een thuiswerkplek dichtbij huis waar je rustig je werk kunt doen, maar ook weer niet te ver weg bent – eventuele kinderen wil je ook in de gaten houden. Het is dus een goed idee om een deel van die leegstaande schuur, tuinhuis, loods, garage of wat voor ruimte dan ook daarvoor te gebruiken. Een goede bureaustoel, werktafel en internetverbinding zijn afhankelijk van de werkzaamheden de benodigde ingrediënten. Je zou hier zakenrelaties kunnen ontvangen, of zelfs presentaties en workshops houden. Zorg daarom voor koffie- en theefaciliteiten, al was het maar voor jezelf. Dan hoef je niet steeds de ruimte te verlaten als je verse energie nodig hebt. 

Een ruimte over is pure rijkdom

Woonhuis Amstelveen, Atelier09 Atelier09 Industriële woonkamers Meubilair,Bank,Comfort,Fotolijst,Televisie,Tafel,Interieur ontwerp,Vloeren,Hout,Deur

In deze tijd, waarin de huizenmarkt totaal overspannen is en menig gezin door allerlei omstandigheden meer ruimte nodig heeft, is een 'loze' kamer in huis pure rijkdom, laten we dat voorop stellen. Het loont daarom de moeite die efficiëmt in te richten. Niet alle bovengenoemde activiteiten zullen er tegelijk plaats kunnen vinden. Maar de ruimte helemaal laten annexeren door één gezinslid is natuurlijk zonde. Denk eraan dat het thuiswerken waarschijnlijk een blijvertje is. De mancave of woamancave behoort daarmee intussen in veel gevallen weer tot het verleden. 

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine