Tien Vloerideeën die Goed Passen bij Witte Keukens

Tiewen Visser Tiewen Visser
Keramische patroontegels keuken Hilversum, MAWI Tegels B.V. MAWI Tegels B.V. Rustieke keukens Keramiek Grijs
Loading admin actions …

Witte keukens zijn de basis onder de keukens: eenvoudig, strak, duidelijk en voor ieder soort huis of appartement geschikt. Misschien heb je alles voor die witte keuken samengesteld, met aanrecht, gootsteen en zelf de juiste knopjes op de lades. Toch is het ook belangrijk dat je vloer goed matcht met je keuken. De keuken en de vloer vormen namelijk een geheel. In dit artikel behandelen we tien vloerideeën die goed passen bij witte keukens. Ontdek alle soorten vloeren en kom te weten welke stijl goed past bij jouw interieur.

De witte keuken met visgraatvloer

Interne verbouwing Leiden, Puurbouwen Puurbouwen Moderne keukens Meubilair,kasten,Hout,Stoel,Tafel,Kamerplant,architectuur,Vloer,Vloeren,Keuken

De visgraat is niet meer weg te denken uit de interieurtrends in Nederland en in deze moderne Nederlandse woning combineert de klassieke visgraat geweldig met de moderniteit van de strakke witte keuken. Contrasterend maar ook stijlvol.

Wit met lichtgrijs

Wit en lichtgrijs zijn natuurlijk geen kleurvrienden, want het zijn geen kleuren, toch combineren ze briljant met elkaar. Een lichtgrijze vloer kun je bereiken met een lichtgrijs beton, tegels, linoleum platten, een gietvloer of een zeil.

Witte keuken met mediterrane tegels

Mediterrane tegels combineren op een briljante wijze met wit. Het fijne aan tegels is dat ze heel goed schoon te maken zijn en goed tegen nattigheid kunnen in de keuken. Het contract tussen de zwierige en warme vormen van een mediterrane tegel en een strakke witte, minimalistische keuken werkt perfect.

Wit op wit in de keuken

In deze keuken is ook weer een strakke vloer gelegd. Dus gehoten, met linoleum of een zeil. Dit keer is voor wit gekozen, waarmee eigenlijk de kleur van de keuken terugkomt in de vloer. Gedurfd, maar met de juiste charme en details, moet het sfeervol gedaan kunnen worden.


Betonlook onder de witte keuken

Of het nu echt beton is, beton cire of tegels in een betonlook, beton en wit gaan altijd geweldig samen. Dat komt met name door het vermogen van een witte keuken het ruwe en robuuste van beton tegen te hangen zonder een stijlbreuk te vormen.


Strakke grijze gietvloer met witte keuken

Van beton is de stap klein naar deze stoere donkere grijze gietvloer. Samen met het houten plaatboord en de strakke krukken, vormt het een zeer sfeervol geheel.

Echte houten vloer

Echt hout met een strakke witte keuken? Waarom niet? Het contrasteert zeer sterk met het witte minimalistische van de keuken. Een houten vloer heeft echter als nadeel dat het niet heel sterk bestand is tegen water of krassen.


Gekleurde romantische tegels

Een andere leuk contrastidee dat sterk lijkt op de mediterrane tegels die we eerder zagen, is een vloer met romantische tegels die zo weggelopen lijken te zijn uit een art-nouveauhuis of andere chique woning.

Kleine witte tegels

Küche in der Dachschräge, Test1 Test1 Moderne keukens Wit

Deze oplossing vinden we zelf heel gedurfd en spannend: kleine witte tegels die als het ware een soort vintage look geven aan een strakke witte keuken. Op deze manier komen twee stijlen samen.

Antieke eikenkleurige vloer

De laatste vloer die we je willen laten zien, zou je misschien niet meteen met een witte keuken samen verwachten, maar werkt verrassend genoeg zeer sterk vinden wij: een vloer met een eiken gelakte laag.

Heb jij een witte keuken thuis en welke vloer heb je daarbij?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine