8 Tips om de Ruimte in je Woning Optimaal te Benutten

Tiewen Visser Tiewen Visser
KMA しかくい空, 板元英雄建築設計事務所 板元英雄建築設計事務所 Moderne gangen, hallen & trappenhuizen
Loading admin actions …

Je wilt de ruimte in je woning natuurlijk optimaal benutten. Zeker als je een flat of een kleiner rijtjeshuis hebt, is het soms lastig om te bepalen wat waar komt te staan. In dit artikel geven we je enkele ideeën, tips en adviezen om de ruimte die je voorhanden hebt helemaal en optimaal te gebruiken.

Opbergruimte in de hal

DOM W MAGADALENCE, INSPACE INSPACE Eclectische gangen, hallen & trappenhuizen

In deze gang is een klassieke kastenwand geplaatst, zoals je ze misschien ook nog wel kent uit die typische jaren 60 of 70 flats in Nederland. Deze kastenwanden fungeerden zowel als een muur en als een kast en je kon er van alles instoppen. Het vraagt misschien wel wat werk van een timmerman, maar dan heb je er wel wat voor terug!

Wijnkelder onder de trap

In deze entree is een wijnkelder onder de trap gemaakt. Ideaal als je geen ruimte hebt voor een echte kelder voor al je heerlijke Bordeauxs en Pinot Noirs maar ze wel graag ergens kwijt wilt. Het voordeel is bovendien dat je onder de trap een hoop onbenutte ruimte gebruikt. Dat noemen we twee vliegen in één klap!

Benut de hoogte

We zijn geneigd te denken dat onze woning geen bergruimte genoeg heeft. Je hebt immers misschien al op iedere vierkante meter een kast gezet, maar wat dacht je ervan om de hoogte van je kamer te gebruiken? Op die manier bespaar je een hoop ruimte door geen kasten te plaatsen, maar heb je wel planken om spullen op te zetten. En met mandjes, kratjes en andere opbergers, kun je ook die losse spulletjes een plekje geven.

Tafel bij het raam

Is het een tafel een bureau of gewoon een enorm raamkozijn? Het maakt niet zoveel uit want deze Japanse uitvinding bespaart een hoop ruimte in je woning door de functies van tafel, bureau en vensterbank op een ingenieuze wijze te combineren.

Zet je fiets gerust in je woning!

Een te gekke tip voor iedereen die en flat heeft gekocht waar geen schuurtje of andere opbergruimte is voor je fiets, of die eigenlijk liever de kelder gebruikt om er andere spullen in op te bergen, zoals dozen met zaken die je maar amper gebruikt, kan ervoor kiezen om de fiets niet buiten, in de schuur of de kelder te zetten, maar gewoon lekker in huis. Ook aan de muur doet de fiets het goed in je interieur en geeft een stoere touch.

Scheidingswand van boeken

Je wilt een scheidingswand maken in huis? Prima idee maar waarom maak je er geen boekenkast van? Op die manier bespaar je een hoop opbergruimte en het ziet er ook nog eens fantastisch uit. Je kunt kiezen voor een boekenkast die aan twee kanten open is, voor wat meer licht door de kieren en gaten, of een boekenkast die maar aan een kant open is.

Bankje en opbergruimte

Een klassieker in die lange Nederlandse huiskamers is om een wandbankje te plaatsen waaronder je lades of kistjes zet waardoor je opeens enorm veel opbergruimte krijgt in wat normaal een beetje loze ruimte is. Het voorkomt ook dat je je huiskamer helemaal volpropt met kasten en spullen.

Trap met schoenenkast

De laatste tip lijkt een beetje op de creatieve wijnkelder, maar in plaats van flessen wijn, staan er schoenen veilig opgeborgen in kleine vakjes. Dat ruimt op maar ziet er ook erg leuk uit vinden wij!

Welke manieren gebruik jij om ruimte in je woning te verbreden?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!