Voor en Na: kleine Mediterraanse woning lekker opgefrist | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: kleine Mediterraanse woning lekker opgefrist

Johan van Dijk Johan van Dijk
Before-After van giulia pellegrino studio di progettazione
Loading admin actions …

Een oude Mediterraanse woning die heel veel sfeer en charme uitstraalt, maar hopeloos verwaarloosd en verouderd is. Leuk om te zien, maar absoluut niet aangenaam om in te wonen. Dit kleine huis moest letterlijk en figuurlijk even flink opgefrist worden. En dat is ook heel erg goed gelukt! Dit is weer een fraai onderkomen geworden dat ook als vakantiewoning prima te gebruiken valt. Stel je voor: vakantie in een huis als dit op het zonnige Italiaanse eiland Sicilië. Dankzij de architecte Giulia Pellegrino kan dat dan ook gebeuren. Kijk mee naar dit fraaie project!

Voor: romantisch maar vervallen

De oude situatie van dit huis zoals het er vanaf de straat uitzag: het geheel doet romantisch aan, maar is helaas vervallen geraakt. Pleisterwerk hoeft op een plek als deze echt niet spic en span te zijn, maar hier was het alles behalve rustiek of Mediterraans meer op het gebied van uitstraling. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden. De fraaie deuren geven namelijk een hele specifieke allure en dat geldt niet minder voor het leuke balkonnetje. Het is daarom ook de hoogste tijd om te zien hoe het geheel veranderd is.

Na: eigentijdse instandhouding

De woning is op een prachtige opgeknapt, een prachtig voorbeeld van eigentijdse instandhouding. Het oude uiterlijk is zeker niet verdwenen. De oude deuren zijn door nieuwe exemplaren vervangen die heel veel lijken op hun voorgangers. Het balkon is iets strakker uitgevoerd dan eerst, maar het totaal past nog steeds goed in het straatbeeld.

Voor: verwaarloosd dak

Als je in de oude situatie op het dak ging kijken, dan zag je dat de staat van onderhoud van dit kleine bouwwerk nog minder was dan je vanaf de straat kon zien. Dit is nauwelijks meer een dakterras te noemen, maar lijkt meer op een ruïne! Ooit een leuke plek om lekker buiten te kunnen zitten, maar nu alleen maar een ruimte waar je de tranen van in de ogen springen.

Voor en na: hersteld dakterras

Het dakterras van de woning is er flink op vooruitgegaan. Op deze dubbele afbeelding kun je dat heel goed zien. Het oude dak is vervangen door een nieuw exemplaar in een stijl die goed bij het oorspronkelijke uiterlijk van het huis past. Een leuk plekje om ’s avonds even van de rust te genieten.

Voor: een hele oude trap

Deze zeer oude trap was een onderdeel van het huis dat zeker een bepaalde charme uitstraalde, maar voor wat meer comfortabele en hedendaagse bewoning compleet ongeschikt was. En zeker in combinatie met de vreemde roze kleur van de muren was het een weinig aantrekkelijk geheel.

Na: stijlvol en licht

Wat een verschil! De trap en de directe omgeving zijn vrijwel onherkenbaar. Waar het eerder krap, donker en somber was, is het nu licht, ruim en helder. Een soort van minimalisme met een heel zacht rustiek randje.

Voor: verouderd

Een beeld van de oude woonkamer laat ook een sterk verouderde situatie zien. De kleurstelling van de deuren zegt eigenlijk al genoegd…

Na: fris en Mediterraans

We zagen de trap eerder al en daar viel de frisse en minimalistische inslag op. Die frisheid is ook hier aanwezig, al zorgt de vloer hier vooral voor een Mediterraans tintje.

Na: eclectische keuken

De prachtige keuken die is geplaatst mag gerust het hoogtepunt van dit huis genoemd worden. Een zeer fraai eclectisch geheel: Mediterraans aandoende tegels in combinatie met een minimalistisch aanrecht zorgen voor een prachtige combinatie. Een heel leuk huis om in te wonen en voor permanente bewoning en als vakantiewoning zeer geschikt. 

Wil je meer verbouwingen onder de Zuid-Europese zon zien? Bekijk dan ook dit leuke project en laat je lekker zonnig inspireren!

Op zoek naar een opknappertje in Italië? Laat ons weten wat jij zo leuk vind aan deze huizen!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!