Ontdek de Mooiste Woningen van Amsterdam in een Industriële Stijl

Tiewen Visser Tiewen Visser
stalen kozijnen Studio Kuin BNI Industriële gangen, hallen & trappenhuizen Metaal Zwart
Loading admin actions …

Of je nou in een flat woont of een huis, de industriële stijl is altijd geweldig. Het is een eigentijdse stijl die vooral wordt gekenmerkt met de kernwoorden robuust en stoer. In dit Ideabook nemen we je mee langs een aantal voorbeelden van een industriële woning in Amsterdam. 


Glas en staal

stalen kozijnen Studio Kuin BNI Industriële gangen, hallen & trappenhuizen Metaal Zwart ramen,deuren,staal
Studio Kuin BNI

stalen kozijnen

Studio Kuin BNI

Laten we beginnen met een inspirerend project. Hierbij zijn vooral glazen wanden met stal in een woning geplaatst in Amsterdam. Het resultaat is verbluffend. Het geheel ziet er schitterend uit met licht dat door de ramen valt.

De achtergrond van de industriële stijl

stalen kozijnen Studio Kuin BNI Industriële gangen, hallen & trappenhuizen Metaal Zwart ramen,deuren,staal
Studio Kuin BNI

stalen kozijnen

Studio Kuin BNI

Om te begrijpen waarom glas en staal een industriële stijl zijn, willen we je graag even meenemen op een kijkje in het verleden van deze geweldige stijl. Het is allemaal begonnen in de Verenigde Staten, waar enkele decennia geleden een enorm woontekort was. Wat dat betreft lijkt de situatie sterk op die van nu in Nederland. Om het woontekort op te vangen werden oude fabrieken en bedrijven omgetoverd tot woningen. Dit zorgde voor die typische industriële stijl zoals we die nu kennen.

De kenmerken van deze industriële stijl

klassiek staal Studio Kuin BNI Industriële huizen Metaal Grijs ramen,deuren,staal
Studio Kuin BNI

klassiek staal

Studio Kuin BNI

De ontstaansgeschiedenis van de industriële stijl voor je interieur, brengt ons terug naar de schitterende glazen en stalen ramen in dit project. Die slaan natuurlijk terug op de ramen van een oud industrieel pand of een kantoor in Manhattan. Misschien ken je zulke lofts wel uit Amerikaanse films of series. Meestal is er een grove muur van bakstenen of beton, stalen ramen die zeer hoog zijn en veel oude spullen zoals kistjes, staal en tafels met een ruw en robuust blad.

Licht en ruimte

Herenpand met originele uitstraling Kodde Architecten bna Industriële huizen
Kodde Architecten bna

Herenpand met originele uitstraling

Kodde Architecten bna

Het mooie aan dit project is dat het licht en ruimte creëert in de woning. De woning heeft ook zoals oude Amerikaanse panden hoge plafonds. Dat jouw huis dat helaas niet heeft, is geen reden tot zorg voor een industrieel interieur. Laten we naar enkele andere Amsterdamse projecten kijken om nog meer industriële inspiratie op te doen.

De leren bank en donkere kleuren

Woonhuis Amstelveen Atelier09 Industriële woonkamers
Atelier09

Woonhuis Amstelveen

Atelier09

Laten we kijken hoe een industrieel interieur past binnen de muren van je gewone huis. Een oplossing hiervoor zit hem met namen in twee dingen: het kleurgebruik op je muur en de keuze voor de meubels. Vooral dat laatste is natuurlijk enorm bepalend voor het succes van de stijl. Dat zullen we ook verderop in dit Ideabook zien. In het geval van dit specifieke interieur valt op dat er donkere kleuren gebruikt zijn en de bank een caramel-achtige bruine tint heeft. Het zorgt voor een zowel industrieel als chique geheel. Een beetje dat gevoel van een mannenclub met sigaren en sterke drank als whiskey.

Industrieel meets Scandinavisch basic

Project Haarlem-Centrum Mare Interieuradvies Industriële woonkamers Beige Meubilair,Bank,Eigendom,Gebouw,Plant,Comfort,Interieur ontwerp,Woonkamer,Hout,Vloeren
Mare Interieuradvies

Project Haarlem-Centrum

Mare Interieuradvies

De stijlen basic Scandinavisch en industrieel ontlopen elkaar maar weinig. Dat bewijst ook dit interieur weer. Via stalen pootjes en een stalen kast komen de stijl en smaakkenmerken van een industrieel terug. Maar met zachte stoffen voor de bank en veel lichte kleuren herkennen wij juist weer het Scandinavische. De stijlen zijn geweldig met elkaar te combineren en kunnen voor een verrassend effect zorgen. Als je er niet uitkomt met je interieur, is er altijd een interieurontwerper die je kan helpen met het vinden van de juiste keuzes voor jouw woning.

Maak gebruik van stalen wanden in je rijtjeshuis

We zagen al eerder dat mooie Amsterdamse project met hoge muren en stalen ramen en wanden. Het is echter zeker zo dat je deze stijl kunt vertalen naar jouw rijtjeshuis. Dat doe je door bijvoorbeeld de wand van de gang te vervangen door stalen ramen zoals hier of gewoon door de deuren tussen je hal en je woonkamer te vervangen door een stalen deur.

De ultieme combinatie: visgraat en stalen deuren

Er wordt nog wel eens gelachen op met name sociale media over deze look: de visgraatvloer en de stalen deuren. Toch is het een stijl die we ook in 2022 veel zullen zien en echt uit de koker komt van het industriële interieur. Door gebruik te maken van deze klassieke combinaties kun je jouw huis er modern maar ook doorleefd uit laten zien. De visgraatvloer heeft een ietwat vintage uitstraling en samen met glazen deuren nodigt het uit meer stalen meubels, stoere banken en houten tafels in je woning te plaatsen.

Industriële look met een twist

Appartement tbv verhuur in Haarlem Atelier09 Industriële gangen, hallen & trappenhuizen
Atelier09

Appartement tbv verhuur in Haarlem

Atelier09

Het volgende voorbeeld van een industriële stijl is deze wand met een stoere lambrisering van rommelig opgezette verf. Het geheel zorgt voor een spannend en speels effect waarbij zowel rekening is gehouden met kenmerken van een industriële stijl als een landelijke stijl. Dat brengt ons tevens bij het volgende voorbeeld.

Hoe industrieel het platteland verovert

We associëren een industriële stijl vaak met de stad. Waar lofts zijn ingericht met stoere stalen kasten en grove houten tafels. Toch werkt de stijl ook prima op bijvoorbeeld een ruim losstaand huis in een dorp of zelfs een oude woonboerderij. Juist die combinatie van grove houten balken en de zee van ruimte in zo’n woning zijn geschikt voor deze stijl. Dat laat ook zeker deze bovenstaande woning zien.

De industriële badkamer

TINY APARTMENT WITH A GARDEN VIEW Kevin Veenhuizen Architects Industriële badkamers
Kevin Veenhuizen Architects

TINY APARTMENT WITH A GARDEN VIEW

Kevin Veenhuizen Architects

Ben je op zoek naar een spannende badkamer met nieuw sanitair? Dan heb je misschien nog niet gedacht aan de industriële badkamer en dat is jammer, want dit werkt juist geweldig in deze kleine ruimte. Maak gebruik van bijvoorbeeld een losstaand bad met een zwarte kleur zoals hier. Het zorgt voor zowel een industrieel als vintage gevoel.

Beton cire

Appartement Amsterdam Atelier09 Industriële badkamers
Atelier09

Appartement Amsterdam

Atelier09

Een andere manier om dat industriële gevoel te vertalen naar je badkamer is door te kiezen voor beton cire. Dit is een soort nepbeton dat in laagjes op je muur gezet wordt. Het ziet er uit als echt beton maar is veel meer watervast. Ideaal dus voor bijvoorbeeld de keuken of je badkamer. Pas wel op met deze techniek als vloer. Zeker in de douche. Daar is het niet geschikt omdat het toch net iets te veel water op de laagjes zal krijgen waardoor problemen kunnen ontstaan.

Welke industriële woning in Amsterdam heeft jouw voorkeur?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!