Voor en Na: vijf kleine keukens met een nieuwe look | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: vijf kleine keukens met een nieuwe look

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne keukens van RENOVA INTERIORS Modern
Loading admin actions …

Als je huis voorzien is van een niet al te grote keuken, dan hoeft dat nog niet te betekenen dat dit een onaangename ruimte om te gebruiken is. Maar in sommige gevallen kom je keukens tegen waar je maar liever niet gaat koken. Bij kleine keukens is het vooral de kunst om het geheel er ruim uit te laten zien. Met de juiste expert is dat over het algemeen geen probleem. We hebben met plezier vijf prachtige voorbeelden voor je op een rijtje gezet. Verbaas je vooral over de grote verschillen van de oude en de nieuwe situatie.

Voor: donker en krap

Een keuken die te donker gelegen is, is vaak al erg onaangenaam. Als die dan ook nog eens heel erg klein en krap is, dan vergaat je de lust van het maken van een maaltijd al helemaal. Deze keuken is een prima voorbeeld van zo’n geval. De ruimte is zonder ramen al donker en de donkere (en gedateerde!) keukenkastjes maken het geheel nog somberder… Dat moet beter kunnen!

Na: open en licht

We zien hetzelfde huis, maar nu met een nieuwe keuken. Letterlijk een verschil van dag en nacht! Waar het in de oude keuken altijd nacht was, is het licht nu voor altijd gaan branden. Van de natuurlijke lichtinval wordt nu optimaal gebruik gemaakt, en als het donker is zorgt mooie verlichting dat je nog steeds op een heldere plek zit. En uiteraard is de sfeer ook stukken omhooggeschoten in de nieuwe situatie.

Voor: volledig verouderd

Deze is hopeloos verouderd. En dan is het zeker geen mooie oude keuken. Ook hier kan een keukenplanner zich helemaal uitleven om er weer wat moois van te maken.

Na: aangename eclectische eenheid

Na de renovatie is een keuken ontstaan die in ieder geval een stuk ruimer is dan zijn voorganger. Maar het is ons toch vooral om de mooie eclectische sfeer te doen. Een beetje industrieel, een beetje rustiek, een beetje landelijk: het zorgt voor een hele prettige sfeer. Het toppunt is natuurlijk het zeer ruime gasfornuis, een grote aanrader voor kookliefhebbers!

Voor: oud en muffig

De vorige keuken was al zo hopeloos verouderd, maar deze is het misschien nog wel meer. Wat een muffige en oude bedoening! Vooral de vloer en de tegels zorgen voor dat gevoel. Maar het lijkt ook wel of de ruimte absoluut niet efficiënt benut is.

Na: fris en modern

Van oud en muffig, naar fris en modern. De verbouwing van de keuken heeft er ook voor gezorgd dat er nieuwe ramen geplaatst zijn. Als je naar de oude situatie kijkt, was dat ook zeker geen overbodige luxe. En ruimtegebrek is hier nu ook niet meer. Het aanrecht is groter geworden en er is een extra werkblad tegenover het keukenblok geplaatst.

Voor: chaotische keuken

In vergelijking met de eerdere keukens die we gezien hebben, is dit een relatief ruime keuken. Het probleem is dat het geheel er erg chaotisch uit is komen te zien. Dat geldt ook voor de onaangename kleurencombinaties.

​Na: ordelijk en opgeruimd

De nieuwe situatie laat een prachtige keuken zien die ordelijk en opgeruimd is. De moderne uitstraling heeft kleuren die nu gelukkig wel in perfecte balans zijn. En bij dit project zijn ook de goede elementen van de keuken behouden gebleven. Een prachtig nieuw jasje!

Voor: verwaarloosd

Dit is de meest verwaarloosde keuken in dit overzicht. Je krijgt koude rillingen van het zien dit geheel!

Na: stijlvol en hightech

De overgang kan bijna niet groter dan dit. Een moderne en stijlvolle keuken met een grote uitstraling. En dan ook nog eens voorzien van hightech keukenapparatuur. Een bijzonder geheel om mee af te sluiten.

Wil je meer keukenideeën opdoen? Deze projecten kunnen je nog meer inspireren!

Wat vind jij het meest geslaagde project van deze vijf? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!