Gevelbekledingen van metaal | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Gevelbekledingen van metaal

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Industriële huizen van Allegre + Bonandrini architectes DPLG Industrieel
Loading admin actions …

Bekleding in de context van huizenbouw betekent de toevoeging van één materiaal over een andere om het weer buiten te houden en voor esthetische doeleinden. Vele verschillende soorten materialen kunnen gebruikt worden om de gevel mee te bekleden en de keuze voor een gevel van metaal voor een gebouw, maar in het bijzonder voor woningen, heeft vele fantastische voordelen. Wonen in industriële stijl zijn op dit moment heel trendy en wel voor een goede reden. Allereerst: een industriële stijl ziet er fantastisch uit. Daarnaast zijn de functionele voordelen van industriële materialen als beton, steen en natuurlijk materiaal perfect in balans met de esthetische aantrekkelijkheid van deze bouwmaterialen. Huiseigenaren zijn voortdurend op zoek naar stijlvolle manieren om van hun huis een echte blikvanger te maken en metaal is hier bijzonder goed voor geschikt.

Eenvoudige schoonheid

Metalen gevelbekledingen kunnen op bijna alle oppervlakken aangebracht worden, inclusief steen, stucwerk, beton of zelfs bestaand metaalwerk. Metaal is ook een economisch gunstige optie onder andere doordat metaal een zeer goede isolator is. Deze voordelen zijn een aantal redenen waarom wij hier bij homify denken dat metaal een uitstekende gevelbekleding vormt en vandaag willen wij dan ook een aantal geweldige voorbeelden laten zien en uitleggen waarom metaal voor jouw huis de ideale gevelbekleding is.

Metaal is simpelweg een prachtig materiaal. Het kan met het grootste gemak in verschillende vormen omgevormd worden tot groot visueel effect. Hier zien we een gladde vorm van metaalbekleding dat samen met veel beton de industriële stijl van dit prachtige huisontwerp versterkt. De moderne en trendy look dat dit huis uitstraalt maakt dat deze woning de blikvanger van de straat vormt.

Kosteneffectief

Metalen gevelbekleding is een zekere manier om op lange termijn te besparen, aangezien het metaal helpt je huis in de zomermaanden af te koelen en de warmte binnen huis te houden gedurende de wintermaanden. Dit lijkt misschien tegenstrijdig, aangezien wij de hitte of de kou van een dak of schuur van golfplaten wel kennen, maar in de vorm van gevelbekleding ontstaat er juist een dubbele laag van metaal met steen, hout, beton etc. met daartussen een luchtlaag waardoor er op eenvoudige manier een efficiënte vorm van isolatie ontstaat. Deze isolatie-eigenschappen zorgen ervoor dat de energierekening tot een minimum beperkt blijft. De initiële kosten zullen al snel voor grote besparingen op lange termijn zorgen aangezien de duurzaamheid van het metaal betekent dat, mits goed onderhouden, het materiaal heel lang behouden blijft.

Milieuvoordelen

Afgezien van de esthetische waarde en kosteneffectieve eigenschappen van een metalen gevelbekleding is de minimale schade aan het milieu nog een groot pluspunt. In een maatschappij waar het beperken van de milieubelasting zoveel mogelijk nagestreefd wordt is dit misschien wel het grootste voordeel van het materiaal. Metaal is recyclebaar en het materiaal van de gevelbekleding is hoogstwaarschijnlijk al eens voor andere zaken gebruikt terwijl na het verwijderen van de gevel het materiaal zonder veel moeite weer een nieuw leven kan krijgen als een ander product. Daarnaast zullen de isolatie-eigenschappen je dus niet alleen geld besparen maar door het verminderde energiegebruik ook nog voordeel voor het milieu opleveren.

Eindeloze mogelijkheden

Metaal kan, zoals al gezegd, in vele vormen gebogen worden waardoor de esthetische mogelijkheden bijna oneindig zijn. Daarnaast kan metaal, zoals hier te zien, eenvoudig in iedere kleur, stijl en patroon geschilderd worden die maar gewenst is. Zo kan iedere bewoner zijn of haar persoonlijkheid en smaak ook op de gevel van het huis kwijt op een manier dat een bakstenen, houten of andere gevel vaak niet kan.

Duurzaam

Mits goed onderhouden kan een metalen gevelbekleding een investering voor het leven zijn. Zorg dat alle façades regelmatig geïnspecteerd worden voor corrosie of andere beschadigingen om kleine problemen klein te houden en snel en goedkoop op te lossen. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat je in de toekomst geen grote rekeningen op de mat hoeft te verwachten terwijl het prachtige en speciale effect van het materiaal in alle glorie behouden blijft.

Met bijzondere gevelbekledingen als deze wordt je huis van een saaie bakstenen doos opeens een modern en trendy object waar je je gasten met plezier de weg naar wijst en in ontvangt. Combineer het staal met beton en glas zoals hierboven en je hebt zonder de fundamentele constructie te wijzigen plotseling een stijlvol en energiezuinig droomhuis in industriële stijl gecreëerd!

Kijk bij deze homify professionals voor nog meer geveldesigns en -materialen of lees hier over de mogelijkheden van een houten gevelbekleding.

Wat vind jij van metaal als gevelbekleding? Deel je mening bij de reacties hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!