Zo Geef je je Huis voor Weinig Geld een Luxe Make Over

Tiewen Visser Tiewen Visser
Queens Park House Honeybee Interiors Eclectische woonkamers
Loading admin actions …

Wil je jouw huis een luxe make over geven maar heb je er niet de financiële middelen voor? In dit Ideabook geven we je enkele tips en trucs om zo goedkoop mogelijk je huis om te toveren tot een luxe paradijs. Vaak kun je met weinig middelen een geweldig resultaat bereiken. Ontdek hier welke middelen dat zijn en hoe je een goed resultaat bereikt.

Kroonluchters doen al veel

Queens Park House Honeybee Interiors Eclectische woonkamers
Honeybee Interiors

Queens Park House

Honeybee Interiors

Als we denken aan luxe denken we aan blinkende objecten en stralende interieurs. Wat past daar nou beter bij dan een mooie kroonluchter? Hoewel kroonluchters klinken als dure objecten, is dat echt een misverstand. Er zijn genoeg goedkopere kroonluchters te koop en je kunt natuurlijk ook de rommelmarkten of tweedehands winkeltjes afstruinen, op zoek naar een perfect exemplaar voor jouw plafond.

Een mooi kleed maakt je kamer af

Interieur Rondedans Sterre Troostheide Industriële woonkamers botanisch,industrieel,interieur,loft,woning,woonkamer
Sterre Troostheide

Interieur Rondedans

Sterre Troostheide

Een woonkamer kan eigenlijk niet zonder een goed vloerkleed. Vloerkleden zijn ideaal om meer warmte maar ook meer luxe in je huis te brengen. Kies voor een mooi vloerkleed met een patroon of een schitterend hoogpolig tapijt. Een mooi groot en ruimtevullend kleed geeft een luxere uitstraling dan een klein vloerkleed.

Schud je bed op met mooie accessoires

Ookinhetpaars de webshop voor kleurrijke kussens en prachtige plaids Ookinhetpaars Scandinavische woonkamers
Ookinhetpaars

Ookinhetpaars de webshop voor kleurrijke kussens en prachtige plaids

Ookinhetpaars

Het bed opschudden vinden we er doorgaans fijn en opgeruimd uitzien, maar wanneer je in een hotel bent zal het je zijn opgevallen dat de bedden met een sprei op het voeteneinde zijn opgeschud. Je kunt deze luxe manier van opschudden kopiëren door bijvoorbeeld mooie plaids, dekens of andere objecten op je bed te leggen. Zo ziet het er allemaal net even wat luxer uit.

Fotobehang met luxe uitstraling

Wat is er nou meer luxe dan een goede foto of een foto van een schilderij op de muur? Met fotobehang is dat allemaal mogelijk. Bijvoorbeeld deze prent van een kroonluchter die voor een magnifiek effect zorgt in de kamer. Maar er zijn ook tal van mooie zoom-ins van klassieke schilderijen die je kunt gebruiken om je muren op te fleuren. 

Klassieke spiegels om de wand op te fleuren

Klassieke spiegels doen veel om de wand een luxe uitstraling te geven. Bovendien maken spiegels je ruimte lichter en groter waardoor er ook een ruimere opstelling in de kamer gemaakt lijkt te worden. Niet voor niets had de Franse koning Lodewijk XIV een spiegelzaal aan laten brengen in zijn paleis Versailles vlakbij Parijs. Spiegels zijn een luxe en passen zeker met een gouden randje perfect in een chique interieur.

Geef je muren een luxe kleur

Luxe gaat gepaard met slimme keuzes in je interieur. Een van de slimme keuzes is de kleur van je muur. Als je bijvoorbeeld kiest voor donkergroen of donkerblauw, geeft dit een luxe uitstraling. Combineer het bijvoorbeeld met goudachtige accessoires en je luxe look is compleet. Verven is dus zeker een goed idee!

Luxe behang

Interior of the collecive living room for the inhanbitants PAA Pattynama Ahaus Architectuur Rustieke woonkamers
PAA  Pattynama Ahaus Architectuur

Interior of the collecive living room for the inhanbitants

PAA Pattynama Ahaus Architectuur

Behang is een snelle en simpele manier om je woning een luxe uitstraling te geven. Net zoals een donkerblauwe of donkergroene muur dat doet. Kies voor een chique patroon met bijvoorbeeld bloemen of natuurlijk ornamenten en je look is al snel zeer geslaagd. 

Hemelbed voor luxe slaapkamer

Moody Blues - Nights of white Satin Nimeto Utrecht Klassieke slaapkamers
Nimeto Utrecht

Moody Blues – Nights of white Satin

Nimeto Utrecht

Luxe in je slaapkamer breng je natuurlijk met onze tip om je bed op te schudden, maar wat dacht je van een hemelbed om je slaapkamer meer allure te geven? Met een snelle en eenvoudige soort klamboe over je bed van een ietwat doorzichtige stof, heb je in een handomdraai een geslaagd hemelbed gecreëerd.

Maak je houten vloer donker

Leefruimte in parket Nobel flooring Klassieke muren & vloeren Meubilair,Comfort,Hout,Textiel,Armatuur,Schaduw,Raam,Vloeren,Deur,Grijs
Nobel flooring

Leefruimte in parket

Nobel flooring

Je kunt je houten vloer in een was zetten, nadat je deze hebt laten schuren. Hoewel dit misschien niet zozeer een goedkoper designoplossing is voor een luxe uitstraling in huis, is het wel een vrij doelgerichte en slimme oplossing. Laat je vloer schuren en zet deze in een donkere was. Zo heb je in een handomdraai een mooie strakke en luxe vloer.

Hang je lamp op in een plafondornament

Een plafondornament van wit gips is misschien wel de goedkoopste luxe oplossing die er bestaat voor je woonkamer. Breng het gipsen ornament aan, hang je lamp naar keuze erin en het is een mum van tijd een ander plafond!

Haal luxe accessoires in huis

Een luxe interieur gaat samen met luxe accessoires. Wat dacht je ervan om bijvoorbeeld een antiekzaakje in te lopen en daar de leukste spulletjes met een beetje Franse of zelfs die Britse Oxforduitstraling aan te schaffen om zo jouw woning op te fleuren? Het hoeft echt niet veel geld te kosten om een paar oude boeken, een klassieke lamp en een globe in huis te halen.

Lambriseringen voor een chique wand

Kaartje of Kip KIPPENHOK hal Kaartje of Kip Landelijke gangen, hallen & trappenhuizen
Kaartje of Kip

Kaartje of Kip KIPPENHOK hal

Kaartje of Kip

Lambriseringen zijn geweldig om bijvoorbeeld je slaapkamer, gang of zelfs woonkamer en werkkamer een luxe look te geven. Haal lambriseringen van hout in huis of maak je door de wand op te delen in twee kleuren met verf. Het kan allebei.

Haal bloemen in huis

Bloemen zijn luxe en ze stralen een fijne en rustieke sfeer uit. Je kunt zowel kiezen voor een vers en rijk boeket als een mooie set droogbloemen die veel langer meegaan dan een vers bosje van de bloemenzaak.

De gordijnen tot aan het plafond hangen

Bedroom by WN Interiors WN Interiors + WN Store Moderne slaapkamers
WN Interiors + WN Store

Bedroom by WN Interiors

WN Interiors + WN Store

Een slimme manier om je woonkamer een luxe make over te geven is door je gordijnen helemaal tot aan het plafond op te hangen. We associëren een hoog plafond met luxe omdat dit past bij bijvoorbeeld luxe woningen uit de negentiende eeuw of zelfs eerder, uit de grachtenpandjes in Amsterdam uit de zeventiende en achttiende eeuw. Daarom is zelfs met een lager plafond een hoog gordijn slim, want zo lijkt je kamer hoger.

Welke make over tip zou jij toepassen?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!