Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Kinderkamers | Een uitstapje naar de dierentuin!

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Alhoewel kinderen vanaf jonge leeftijd al behoorlijk onafhankelijk zijn is het voor veel ouders nog moeilijk om ze in hun eigen kamer alleen te laten. Een eigen kamer is vaak al heel vroeg de eerste stap van een kind op weg naar zelfstandigheid en het overwinnen van angsten hoort bij het bewonen van deze ruimte. Het is mogelijk dat een baby problemen heeft met inslapen of een gevoel van eenzaamheid begint te krijgen gedurende de lange perioden die het alleen in deze kamer doorbrengt.

Als je deze problemen zo klein mogelijk wilt houden is het belangrijk extra aandacht te besteden aan de inrichting van een kinderkamer dat verder strekt dan de keuze voor een nachtlampje. Het is belangrijk dat je kind zich thuis en veilig voelt in zijn of haar kamer, en een favoriet thema kan daar heel succesvol aan bijdragen. Vandaag op homify kijken we naar een aantal heel verschillende kinderkamer designs die wel op een uitstapje naar de dierentuin lijken!

Op reis in India

Veel kinderen houden van dieren: of het nu knuffels zijn, natuurprogramma's of cartoons op tv of de echte, levende exemplaren op de kinderboerderij of in de dierentuin. Waarom dan niet een kamer ingericht als een habitat voor vriendelijk dieren die je kind zowel gezelschap als bescherming kunnen bieden? Met de favoriete knuffels bij de hand, plaatjes op de muur of het behang of in de vorm van een vloerkleed, zal ieder kind met plezier in zijn of haar eigen kamer blijven en zich veilig en geliefd voelen.

Hier zien we als eerste voorbeeld een babykamer dat in de toekomst moeiteloos kan meegroeien met het kind. Niet alleen de meubels zijn gericht op de groei van het kind, ook de inrichting en het design kan het interesse van een ouder wordend kind vast blijven houden. Het thema, dat India centraal stelt, kan zowel vakantienostalgie of simpelweg de stijlkeuze van de ouders reflecteren waarbij het kind omringd wordt door sfeer, stijl en vooral: dierenvrienden! De grote olifant en de kleine papegaai voegen vriendelijkheid en warmte toe en gezelschap voor ieder kind, terwijl het thema een groot avontuur vormt voor iedere kleine of grotere bewoner!

Onderwaterwereld

 Kinderkamer door K&L Wall Art
K&L Wall Art

Wandtattoo – MegaPack Unterwasserwelt

K&L Wall Art

Het aquarium in de dierentuin is geliefd bij kinderen (en volwassenen) van iedere leeftijd: de mysterieuze, knusse sfeer en de kleurige, bijzondere vissen maken dit een fantastische plek om lang in te blijven en van te genieten. Dit kun je ook in huis halen: een thema als deze, gemaakt door muurstickers van vissen en zeewier op de muur te plakken is een fantastische manier om de hele kamer in een onderwaterwereld te veranderen, waarbij vriendelijke en grappige visfiguren het kind gezelschap en avontuur kunnen bieden! Vooral voor kinderen of andere gezinsleden die overgevoelig zijn voor huisstofmijt en een grote knuffelbende onmogelijk maakt is een thema en uitwerking als dit perfect! In deze kamer is daarnaast met behulp van de bijpassend gekleurde meubels een eenheid gecreëerd dat de gehele kamer een onderwaterwereld laat lijken.

Bovenwaterwereld

Zoals we hier zien is de zee een rijk onderwerp dat een grote verscheidenheid aan mogelijkheden voor de inrichting biedt. Voor een groter kind kun je meer met de meubels spelen en, zoals hier, een avontuurlijke plek creëren vanwaar de verbeelding de bewoner van deze kamer over verre zeeën laat varen, avonturen laat beleven en met dierenvrienden en al een eigen plekje laat vormen.

Angry Birds

In een nog stoerdere variant zien we hier een jongens- of meisjestienerkamer dat met heel bijzondere meubels en stijlvolle muurdecoratie een superheldenwereld creëert met als grappig centraal detail de Angry Birds knuffels op de bank onder de hoogslaper. In deze fictionele helden- en dierenwereld kan ieder kind in stijl zijn of haar favoriete stripverhalen en games spelen.

Dierenwoud

Hier zien we een neutraal, kalm en ontspannend interieurontwerp waarbij de knuffelbeesten op de vloer, de stoel en het raamkozijn een thema vormen dat ook weer terugkomt in de bijzondere staande lamp en het vogelhuisje aan de muur: een dierenwoud. Deze sfeer van een zonnig woud waar vriendelijke dieren je ieder moment kunnen groeten en gezelschap houden wordt versterkt door de groene muren en het vele gebruik van hout voor de vloer en de meubels. Door de neutrale kleuren en meubels is deze kamer perfect geschikt om jaren mee te kunnen en met de smaak en wensen van het kind mee te groeien.

Volwassen

Als je kind onherroepelijk uit de kindertijd aan het groeien is zien we hier hoe je alle herinneringen en favoriete knuffelbeesten niet de deur uit of de zolder op hoeft te doen: maak ze een deel van een stoer en stijlvol design als dit. Met de knuffeldieren als decoratie aan de muur of als kussen op het bed, en met de mooiste kindertekeningen stijlvol ingelijst kan je kind nog even kind blijven en gezelschap in zijn of haar kamer vinden zonder zich kinderachtig te hoeven voelen.

Op vele verschillende manieren en voor vele verschillende leeftijden vormt de dierenwereld zo een fantastisch rijke bron van interieur ideeën. In de vorm van knuffels, afbeeldingen, muurstickers of meubels kun je een vrolijk, sfeervol en gezellig thema aan de slaapkamer van je kind geven en daar stiekem zelf ook van genieten!

Lees ook eens over verschillende prachtige meubels voor de kinderkamer hier.

Welke van deze thema’s spreekt jou of je kind het meeste aan? Deel jullie mening hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!