20 Praktische Keukenideeën voor Elk Keukeninterieur

Tiewen Visser Tiewen Visser
Totaal renovatie woonhuis Haarlem, Puurbouwen Puurbouwen Inbouwkeukens
Loading admin actions …

De keuken is een van de belangrijkste plaatsen in de woning. Hier worden de maaltijden gekookt en wordt soms ook gegeten. Het kan soms lastig zijn om je keuken in te richten. Voor welke kleur ga je en welk aanrechtblad wil je? Wil je wel of geen bovenkastjes, een losse koelkast en wat voor vloer of wand ga je aanbrengen. In dit Ideabook ontdek je verschillende praktische keukenideeën voor elk keukeninterieur.We geven je keukentips en allerlei andere handige handvatten om te gebruiken wanneer je samen met een keukenplanner een keuken in elkaar zet.

Idee 1: Strakke keuken met TL-buis

Deze stoere lichtgrijze keuken met kookeiland wordt uitgelicht moet een moderne naar strakke TL-buis die van de ene naar de andere kant van het eiland reikt.

Idee 2: Hangend keukenrek

In deze mooie moderne keuken is een hangend keukenrek vanuit het plafond opgehangen voor meer opbergruimte in de keuken.

Idee 3: Wandgrote foto

Deze stoere wandfoto van een olifant prijkt aan de muur van de keuken en maakt in een klap de hele keuken in een stoere sfeer. Een wandvullend fotobehang is een spannende manier om een keuken een bepaald ‘gezicht’ te geven.

Idee 4: Strakke achterwand met hoge ‘plint’

Deze mooie keuken heeft geen tegels maar een achterwand die geverfd is. Dat kan tegenwoordig dankzij afneembare verf. Om toch wat extra bescherming aan de muur te bieden, vooral bij het fornuis, is een soort plint aangebracht in de kleuren van het aanrecht.

Idee 5: Keuken met hout en betonlook

homify Mediterrane keukens aanrechtblad,kasten,Keuken,Fornuis,Plant,Bloempot,Keukenapparaat,Hout,Interieur ontwerp,Gasfornuis

Deze stoere keuken is afgewerkt met twee stoere materialen: hout en een betonlook. Het geheel oogt zowel industrieel als landelijk en is daarom ideaal voor een groot en stoer huis zoals bijvoorbeeld een oudere boerderij.

Idee 6: Keukenbar

Bar Puurbouwen Inbouwkeukens Tafel,Meubilair,Eigendom,aanrechtblad,kasten,rekken,Plank,Hout,Keuken,Interieur ontwerp

Deze keukenbar met houten krukken is net wat subtieler dan een klassieke keukenbar. Let ook op het praktische wandrekje voor wijn naast de linker kruk. 

Idee 7: Kookeiland in de muur

Deze oplossing vinden we zelf briljant omdat het echt past in een keuken die ietwat ruimte tekort komt. Het kookeiland is zodanig geplaatst dat de ene kant een gewone kast is in de woonkamer en de andere kant fungeert als een soort kookeiland in de keuken.

Idee 8: Wandtrapje voor hoge planken

Heb je een heel hoge wandkast in je keuken? Monteer dan zoals op deze foto een wandtrapje als in een bibliotheek zodat je prima de hoogste kastjes kunt bereiken.

Idee 9: Koelkast met lades

Heb je weinig ruimte in je keuken? Een koelkast met lades in plaats van gewone opslagruimte kan je een hoop kopzorgen schelen en kan ervoor zorgen dat je misschien iets minder ruimte nodig hebt voor je koelkast.


Idee 10: Stoere wandplankjes

Wandplanken zijn en blijven een geweldige oplossing om een keuken toch modern en fris te houden maar ook opbergruimte te geven. Deze natuurlijk golvende wandplanken zijn ideaal voor een stoere keuken met natuurlijke elementen.

Idee 11: Keukenkast is ook boekenkast

In deze keuken is een boekenkast in de eethoek gecombineerd met een keukenkast. Zo heb je en een praktisch meubelstuk in je kamer en je verbindt op een subtiele manier de keuken met de woonkamer.

Idee 12: Verberg de keuken met schuifdeuren

Dit idee is handig als je zowel een open als een gesloten keuken een goed idee vindt. Zet de deuren open en de keuken hoort bij je woonkamer, maar sluit de deuren en de keuken is afgezonderd van je kamer. Het maakt het mogelijk met alleen twee houten deuren.

Idee 13: Mintgroene keuken

Studio Apartment, Kumiki Kumiki Moderne keukens Beton

Dit is een minder praktisch danwel optisch idee, maar geeft wel aan welke mogelijkheden je hebt met je keuken. Je kunt je kastjes altijd over verven of laten wrappen als je de kleur beu bent. Dat is het mooie met keukenkastjes.


Idee 14: Strakke keuken

Deze strakke keuken heeft alles wat een witte keuken verlangt: een gegoten vloer in het wit, strakke witte vormen en een zeer bijzondere afzuigkap. Je hebt veel goede opbergruimte nodig om het klinische effect van zo’n minimalistische keuken te behouden.

Idee 15: Heel veel lades

Deze keuken kenmerkt zich door het enorme aantal lades. Lades zijn praktische dan gewone kastjes om enorm veel spullen in te stoppen. Het is daarom de ideale manier om ruimte te besparen in de keuken.

Idee 16: Strakke wandplankjes voor veel spullen

City apartment , J.PHINE J.PHINE Minimalistische keukens kasten,Gootsteen,Eigendom,Tik,Wasbak,Wit,Plank,aanrechtblad,Sanitair armatuur,Hout

Deze mooie zwevende planken kunnen veel spullen opbergen zoals potten met rijst en pasta, maar ook kopjes, theepotten en bekers voor thee. 

Idee 17: Zwevende keukenkastjes

Dit vinden we zelf een van de meest bijzondere voorbeeld van keukens in dit Ideabook. In deze keuken is een zwevend kast meubel gemonteerd aan het plafond waardoor de keuken en de eethoek van elkaar gescheiden worden zonder de doorkijk naar de keuken te belemmeren en zeker zonder een wand te maken. De kastjes hangen aan ijzeren staven aan het plafond en geven je een heleboel extra opbergruimte.

Idee 18: Open wand tussen keuken en huiskamer

Amsteldijk, Kumiki Kumiki Eclectische keukens Hout Hout

Een andere manier om toch een soort scheiding tussen je keuken en je woonkamer te creëren is door een soort open wandkast te plaatsen. Deze fungeert niet alleen als een soort scheiding tussen beide ruimtes, maar is tevens ook nuttig als opbergruimte. Bijvoorbeeld voor potjes of gewoon planten en kruiden.


Idee 19: Lade onder de gootsteen

Een ander briljant idee voor de keuken is het plaatsen van een lade onder de gootsteen. De gootsteen zorgt er voor dat je enigszins ruimte tekort komt om dingen op te bergen en vaak ook slecht deze ruimte kan bereiken. Het plaatsen van een lade kan voor een oplossing zorgen, omdat je hiermee veel beter alles kunt bereiken en genoeg opslagruimte hebt.

Idee 20: Keuken aan een zijde

We zijn geneigd de keuken in een wat diepere ruimte aan twee zijden te plaatsen zodat we veel opslagruimte hebben. Toch is dat niet altijd de beste keuze. Soms kun je ook je keuken te vol maken. We raden je daarom aan om in sommige gevallen de keuken toch aan een zijde te houden, zelfs als er ruimte is voor meer keuken aan de andere kant. Dit kan ruimtelijker en mooier ogen, zoals je hier ziet! 

Wat voor keuken vind jij mooi?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine