De koffiehoek: een onmisbare rustplaats

Sander Weijers Sander Weijers
woning te Heverlee, hasa architecten bvba hasa architecten bvba Moderne studeerkamer
Loading admin actions …

Misschien wel de belangrijkste ruimte voor een kantoor, de koffiehoek (of het vaak uit de Engelse taal afkomstige term: 'pantry'). De plek waar men onder het genot van een kopje koffie of een lekker snack even een paar minuten rust kan hebben van het werk. Aangezien de koffiehoek zo'n onmisbare rol speelt binnen een kantoor, is er genoeg reden om er iets van te maken. In dit ideabook worden daarom tien van dit soort verschillende ruimtes besproken. Van strak modern tot eclectisch, iedere koffiehoek kan worden omgebouwd tot een stijlvolle ruimte waar ieder persoon een kostbaar momentje rust kan pakken op een drukke werkdag.

Ruimtelijke openheid

homify Moderne studeerkamer

Deze koffiehoek heeft een huiselijke, doch strakke uitstraling. Geen overdaad aan meubilair, maar wel genoeg om even helemaal tot rust te komen. Bijvoorbeeld door een krantje te lezen aan de elegante, houten tafel die goed wordt verlicht door een stoere, industriële lamp. Dit gedeelte van de ruimte wordt gescheiden van het andere gedeelte door een glazen raam. Op deze manier wordt ordening geschapen, zonder de ruimtelijkheid van de gehele pantry de verliezen. Voor liefhebbers van moderne stijlen biedt deze foto voor een koffiehoek dan ook meer dan genoeg inspiratie.

Bescheiden modern

Agence Immobilière, Tymeno Tymeno Moderne studeerkamer

De tweede foto van deze reeks laat misschien niet de meest inspirerende koffiehoek zien, het benadrukt wel de functionaliteit van een bar met stoelen. De hoge stoelen dienen ter afwisseling van de vaak gebruikte standaard kantoorstoelen, waardoor men even een andere zit houding aan kan nemen tijdens de pauze. Wat verder opvalt zijn de moderne lampen, die ervoor zorgen dat men eventueel met goed zicht een krant of tijdschrift kan lezen. Voor diegenen die willen kiezen voor een koffiehoek zonder al te veel poespas, is dit dan ook een ideale inspiratiebron.

Koffiehoek met uitzicht

Dakopbouw Amsterdam homify Moderne studeerkamer

De koffiehoek op deze foto is, net als de vorige, vrij minimalistisch ingericht. Deze pantry bevindt zich op de vierde verdieping van oud pand in Amsterdam en biedt dan wellicht ook vanuit het raam een fraai uitzicht. Voor diegenen die het hoofd even leeg willen maken, is dat natuurlijk een uitkomst. De vloer gemaakt van Plexwood is in eenstemmigheid met het blad van het aanrecht. Deze ruimtelijke koffiehoek is ontworpen door het Nederlandse CG Interior Architecture.

Koffiehoek voor informeel overleg

In plaats van hoge stoelen aan een bar, kan in een koffiehoek ook een tafel met stoelen worden geplaatst. Dit nodigt wat meer uit om daadwerkelijk even goed rust te nemen van het werk. Daarnaast zijn de gebruiksvriendelijke stoelen op deze foto geschikt voor een eventueel informeel overleg. De witte kleuren van het meubilair wordt daarnaast op een speelse wijze aangevuld door het kleurrijke groen en rood. Voor meer informatie over de Nederlandse ontwerpers achter deze inrichting, klik dan hier.

Werk en ontspanning hand in hand

Restauracja , MONOstudio MONOstudio Moderne studeerkamer Houtcomposiet Hout

In plaats van een kleine koffiehoek, waarom geen hele bar in je kantoor? Deze bar gemaakt van overwegend houtcomposiet maakt duidelijk dat werk en ontspanning op een stijlvolle manier hand in hand kunnen gaan. Een ideale plek om ontspannen te lunchen of een drankje te nuttigen na het werk. Het hout geeft de gehele bar een moderne ambiance die warm aan doet. De tijd dat werk en ontspanning gescheiden waren is allang voorbij, dat lijkt deze foto te zeggen.

Een eclectische mix

Deze eclectisch ingerichte pantry valt op door het hoge aantal ramen, waardoor de gehele ruimte mooi en natuurlijk wordt verlicht. Er is gekozen voor een combinatie van overwegende witte en groene tinten, waarmee het open karakter van de ruimte sterk wordt benadrukt. De hoge stoelen en de tafel bieden de mogelijkheid om informeel te overleggen, terwijl de bank links uitnodigend lijkt te zeggen om even uit te rusten. Een prachtige combinatie van verschillende stijlen. Een waar genot om hier je welverdiende kop koffie op te drinken.

Een kleurrijke samenstelling

Ook op deze foto valt het overwegende natuurlijke licht met de witte en groene tinten van het meubilair het eerst op. Het betreft hier een modern keukentje met een sta tafel waaraan koffie kan worden gedronken. Met de bekende keuken apparatuur en andere gebruiksvoorwerpen kan op een eenvoudige manier een divers palet aan kleuren worden gecreëerd, zoals op deze foto wordt bewerkstelligd door de trendy rode prullenbak. Het is een ideaal concept voor wie van simpel houdt, maar toch net dat beetje extra pit wilt toevoegen.

Compact doch uitnodigend

Op deze foto worden vrijwel alle gebruiksvoorwerpen van een moderne pantry in een kantoor in een compacte ruimte gebruikt. De stijlvolle grijstinten van de muur contrasteren fraai met het wit van de keuken zelf. Als toevoeging wordt op een speelse wijze de vloer in tweeën gedeeld, waarbij het zitgedeelte zich op het houten laminaat bevindt. Een ideale manier om in de kalmte te genieten van een drankje of snack. De beperkte hoeveelheid lichtinval wordt gecompenseerd door de strak gevormde lampen boven de tafel. Deze foto laat zien hoe je met weinig ruimte toch een zeer stijlvolle pantry kan inrichten.

Natuurlijk hout

Een elegant vormgegeven moderne koffiehoek. Het overwegend aanwezige hout straalt warmte en rust uit. Het voldoende aanwezige natuurlijk licht geeft het een algehele natuurlijke ambiance. Je waant je in een blokhut midden in een bos. Hoewel het houten aanrecht een smaakvol plaatje oplevert, is het niet ondenkbaar dat de gebruikelijke keukenapparatuur het natuurlijk karakter van deze ruimte ondermijnd. Desalniettemin laat deze foto goed zien op welke manier een thema met hout een prachtige koffiehoek oplevert.

Minimalistische rustplek

De laatste foto van deze reeks laat wederom een pantry zien waarin hout het overwegende gebruikte materiaal is. De ruimte biedt zowel een hoge tafel met stoelen om aan te lunchen en een bank om even tot rust te komen. De zeer uitnodigende uitstraling van deze koffiehoek wordt versterkt door het subtiele kleurverschil tussen het hout van de vloer en van de balken aan het plafond. Het is een prachtig minimalistisch ingerichte koffiehoek die door de gebruikte materialen en kleuren zowel met een klassieke als moderne stijl te combineren valt.

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine