Ontdek de Charme van een Moderne Minimalistische Stijl

Tiewen Visser Tiewen Visser
Woonhuis Regentes, Bruusk architecten Bruusk architecten Keukenblokken Kunststof Wit
Loading admin actions …

Houd jij van een minimalistisch ontwerp? Dan moet je zeker dit Ideabook over interieurinrichting moderne minimalistische woning lezen. In dit Ideabook zullen we namelijk verschillende soorten woningen en huizen met een designconcept minimalistische woning behandelen. We geven antwoorden op de vragen als wat is een moderne minimalistische stijl? Hoe geef je vorm aan een minimalistisch ontwerp in huis en welke materialen kun je gebruiken?

Het interieurconcept hedendaagse woning

Een minimalistische woning kenmerkt zich door weinig opsmuk, meestal weinig kleur, weinig accessoires en strakke kubistische vormen. Maar niet elke woning in een minimalistische stijl ziet er zo uit. Zo is ook de interieurstijl van Scandinavische woningen minimalistisch te noemen en deze stijl is juist warm en sfeervol. Als je niet goed weet wat je aanmoet met je minimalistische woning, vraag dan een binnenhuisarchitect minimalistisch design om je te helpen deze dromen te verwezenlijken. Zij weten precies wat je nodig hebt om deze interieurstijl te bereiken en hoe je minimalisme op een ideale manier kunt vertalen in en om je woning. Hieronder vind je vele voorbeelden van minimalistische interieurs, zodat je inspiratie op kunt doen over materialen en de manier van inrichten.


Minimalisme met donkere tonen

Bij minimalisme denken we vaak aan wit en strak, maar ook donkere kleuren en tonen kunnen een minimalistische stijl geven, zoals in deze schitterende keuken. Hier is gekozen voor een antraciete marmoleum vloer en een iets donkerder keuken en een donker houten kookeiland. Het geheel oogt minimalistisch maar ook chic.


Minimalisme met vintage touch

Deze minimalistische badkamer heeft een vintage touch door de geverfde lambrisering zoals in oude scholen soms te zien is het geheel geeft een ietwat ouderwets en zelfs beetje landelijke sfeer die door de strakke vormen en het lichte kleurgebruik juist ook weer heel minimalistisch aandoen.

Gebruik hout voor warmte

Bij minimalisme denken we niet snel aan hout en dat is jammer. In dit Ideabook zullen we zien dat hout juist goed past bij deze woonstijl. Zoals ook deze kast weer eens goed aantoont.


Durf het te combineren met accessoires

Woonhuis Bergen , By Lenny By Lenny Minimalistische woonkamers Eigendom,Raam,Hout,rekken,Interieur ontwerp,Armatuur,architectuur,Rechthoek,Grijs,Vloer

Hoewel minimalisme ook heel minimaal met accessoires moet strooien, zullen we natuurlijk nooit zeggen dat er vaste regels zijn. Als jij gek bent op mooie objecten, juist misschien omdat deze objecten een minimalistisch en strak design hebben, dan is het juist een goede idee om deze voor meer sfeer in de minimalistische woning te plaatsen.

Futuristische trap

Haus am Weinberg, UNStudio UNStudio Minimalistische gangen, hallen & trappenhuizen Hout,Trap,Vloer,Vloeren,Gebouw,Hal,hardhout,Plafond,Kunst,Comfort

Bij minimalisme denken we al snel aan strakke en kubistische vormen. Het is echter een misverstand dat minimalisme niet gepaard kan gaan met organische vormen. Denk daarbij ook aan bijvoorbeeld cirkels of de toevoeging van natuurlijke objecten zoals planten.


Verschillende lampen

Deze minimalistische eethoek wordt gekenmerkt door de toevoeging van drie minimalistische lampen. Op die manier creëer je zonder al te veel gedoe toch en meer gezellige sfeer.

Minimalisme meets klassiek

In dit interieur komen de klassieke stijl aan de hand van  een visgraatvloer en marmer samen met minimalisme door het gebruik een strak keukendecor. Het geheel geeft een bijzondere twist aan dit interieur.

Minimalisme met kleur

Watervilla, CioMé CioMé Minimalistische woonkamers Bank,Meubilair,studio bank,Purper,Comfort,Oranje,Vloeren,Rechthoek,Vloer,Hout

Kleur en minimalisme gaan niet samen? Deze stoere kamer met paarse en gele elementen bewijst zeker te weten het tegendeel.

Badkamer met tegels

Deze badkamer met pure witte minimalistische elementen wordt bruut verstoord door een stoer grijs tegelplateau waarop het bad rust. Het geheel vormt een minimalistische badkamer met een scherpe twist.

Een minimalistisch huis

Nest als interieur kan ook ons exterieur een minimalistisch karakter hebben. Een goed voorbeeld daarvan is dit prachtige minimalistische houten huis.

Minimalistische keuken

Deze mooie minimalistische keuken heeft in de uitvoering alle basics die een keuken nodig kan hebben. Door het gebruik van een licht hout is de keuken modern en zeer tijdloos.

Zeg het met steen

Natuursteen wastafel Platform D Minimalistische badkamers Rechthoek,Plank,Hout,Trap,Grijs,Beige,Vloeren,hardhout,Multiplex,houtbeits

Deze mooie minimalistische wasbak is uitgevoerd in een steenlook. Door de strakke vormen oogt het minimalistisch hoewel de wasbak natuurlijk organische vormen en materialen bevat.

Plaatmateriaal

Een andere manier om een minimalistisch interieur te creëren met wat meer smoel is door een toevoeging van een plaatmateriaal zoals in dit barretje. Het geheel zorgt samen met de gietvloer voor een spannend minimalistisch interieur. 

Huis van plaatmateriaal

Dit knusse huisje van plaatmateriaal laat zien wat de mogelijkheden zijn met een minimalistisch maar modern ontwerp. Niet ieder huis hoeft gemaakt te zijn van baksteen. Het ontwerp oogt robuust en ook ietwat industrieel.

Interieur van hout

We vertelden je al dat hout juist een geweldig materiaal is voor een minimalistisch interieur. Deze kamer laat zien wat hout kan betekenen voor je woning en op welke manier je hout kunt integreren in een minimalistische woning. Maak ook zeker gebruik van bankjes, hoekjes en afwerkingen met hout om het een rustig geheel te laten vormen dat zo past bij minimalisme.

Grijs, wit en hout

Contrasten kunnen ook goed werken bij minimalisme. Natuurlijk ken je het contrast van zwart en wit dat we vaak zien bij dit interieurtype maar ook deze combinatie hierboven werkt geweldig met grijs, wit en hout. Het zorgt dat alle kleuren en stijlen met elkaar in balans zijn en het geheel rustig maar ook spannende aandoet.

Een glazen aanbouw

Minimalisme gaat ook goed samen met mooie grote ramen. Het is misschien moeilijk om dat te bereiken in je huidige woning maar een aanbouw kan bijvoorbeeld wel dit effect bereiken. Je kunt bijvoorbeeld een serre aan je huis toevoegen waardoor je ook meer leef- en woonruimte creëert. 

Bankje met natuurlijk kleed

Deze stoere inrichting met minimalistisch bankje wordt gecontrasteerd door een natuurlijk kleed van een dierenhuid. Het combineren van stijlen en materialen kan goed omdat minimalisme een heel basic uitstraling heeft.

Minimalisme met open haard

Hoekhaard Boley Minimalistische eetkamers Gebouw,Bank,Huiskamer,Comfort,Hout,Vloeren,Interieur ontwerp,Schaduw,Vloer,Houtkachel

Deze laatste minimalistische woning met haard. Een open haard is een geweldige toevoeging aan je woning. Het zorgt ervoor dat je veel sfeer kunt aanbrengen in een verder vrij strak interieur. Juist dat contrast tussen het knisperende vuur en die blinkende witte stijl in je woonkamer zorgt voor een fijne sfeer.

Houd jij van minimalisme?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine