Huis geïnspireerd door Frank Lloyd Wright | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Huis geïnspireerd door Frank Lloyd Wright

Stoa. Stoa.
woonhuis in Achel [België] Eclectische slaapkamers van PHOENIX, architectuur en stedebouw Eclectisch
Loading admin actions …

Moderne bouwkunst ontstond in de twintigste eeuw waarbij Frank Lloyd Wright aan te wijzen is als een van de voorlopers van de functionele stijl waarbij de woning als machine wordt voorgesteld. De opdrachtgevers van de woning die we vandaag aan je laten zien zijn grote bewonderaars van zijn werk en hebben dan ook een prairie style house laten bouwen. Zowel het uiterlijk als de indeling van het huis zijn geinspireerd door het werk van deze wereldberoemde architect. Het huis is gelegen net over de grens in het Belgische plaatsje Achel, te midden van een bosrijk gebied. We gaan je natuurlijk meenemen voor een wandeling door het huis en laten je kennis maken met de bijzondere bouwstijl. Doe gewoon de nodige inspiratie op! Kom snel met ons mee.

Imposante verschijning

We naderen het huis en worden direct getroffen door de imposante uitstraling van het huis.  De vormgeving heeft een karakteristiek, flauw hellend, dak met de grote overstekken die de L-vormige plattegrond benadrukken. De gehele woning is gelijkvloers, behalve de twee logeerkamers en een tweede badkamer, die op de eerste verdieping gerealiseerd zijn. De master bedroom bevindt zich in een apart gedeelte van het huis met daarbij een heuse kleedruimte en een halfopen badkamer. ´Openheid´ is dus een belangrijk aspect van het woonconcept. We werpen hier een blik op de imposante tuin waarin relaxen voor de ouderen en ravotten voor de jongeren mogelijk is. Wat wens je je nog meer met een tuin als deze?

Voorzijde

Hier zien we de voorzijde van de villa, de woning valt door zijn excellente vormgeving op in de omgeving. Het is een unieke woning die uiteindelijk zijn vorm kreeg op basis van de wensen van de opdrachtgever en de professionele uitwerking daarvan door de architect. De woning is heeft een typische moderne vorm die past bij een excellente villa als deze en spreekt van de bewondering die de opdrachtgevers koesteren voor Frank LIoyd Wright.

Zuilengalerij

Een mooie binnentuin met zuilengalerij mag natuurlijk niet ontbreken bij een excellente woning als deze. De verschillende aspecten, zoals de klassiek vaas, de strakke heg en het sfeervolle gazon maken deze tuin villawaardig. Het sfeervolle afdak waar we hieronder staan is niet alleen zeer functioneel tijdens een regenbui, maar geeft dit huis ook de présence van een klassiek gebouw, een Griekse tempel, maar dan met een modernistische twist. Laten we snel naar binnen gaan om te kijken hoe het interieur is vormgegeven. Experts geven je tips en kunnen je helpen je ideale tuin te realiseren!

Uitzicht

Vanuit de prachtige minimalistisch ingedeelde woning heb je een betoverend zich op de omgeving. Het is juist de omgeving die zo´n grote rol speelt in de architectuur van Wright, want gebouw en natuur vormen in zijn oeuvre dikwijls een harmonieuze eenheid. De stijl van Wright verraadt diverse inspiratiebronnen, waaronder de traditionele Japanse architectuur die hij eind negentiende, begin twintigste eeuw leerde kennen onder andere door een reis naar Japan. Een bekend gebouw van Wright is het Guggenheim Museum in New York. Nu is het duidelijk waar de minimalistische vormtrant vandaan komt die we in het huis gerealiseerd door PHOENIX, architectuur en stedebouw tegenkomen. Meer ideeën voor de keuken vind je hier!

Interieur

Het komt niet als een verrassing: ook hier is het interieur bijzonder strak vormgeven en ademt de optimistische sfeer van de modernistische bouwstijl, waarin de relatie tussen omgeving en bouwkunst centraal stond. In de woning vinden we een hedendaags kleurenschema dat aansluit op de moderne designstijlen. De vloer is met excellente tegels ingelegd waardoor een luxe ambiance ontstaat. Daarbij ervaren we een grote openheid in het interieur, dit is zeker een belangrijke aspect tijdens de bouw van het huis geweest.

Slaapkamer

Ook in de slaapkamer vinden we de trefzekere en ingetogen stijl die met één been in de modernistische traditie van Frank LIoyd Wright en de zijnen staat en met het andere in de hedendaagse bouwstijl met zijn open ruimtes,  speelse inrichting (vlakken en geometrisch vormen), zoals hier een massieve rechthoek de achterwand aan het hoofdeinde vormt. Deze hedendaagse woning heeft een ontwerp dat bijzonder door het werk van Wright beïnvloed is, maar toch een geheel eigen hedendaagse twist heeft. 

We hopen dat je veel inspiratie opgedaan hebt. Veel plezier met het inrichten van je woning of het bouwen van je huis. 

Lees alles over de verbouwing van een woonschuur in Zeist!

Wat vind je van deze villa? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!