Idyllisch wonen op een woonboot | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Idyllisch wonen op een woonboot

Stoa. Stoa.
WOONSCHIP LA GONDOLA Moderne jachten & jets van HOYT architecten Modern
Loading admin actions …

Wonen op een woonboot klinkt idyllisch toch? Genieten van het vrij leven en de sfeer van het leven op zee (zogenaamd dan). HOYT Architecten maakten het mogelijk om te leven in een prachtige woonboot. De ambiance van zo'n woning is natuurlijk ongekend waarbij je veel wooncomfort kunt creëren met een goede indeling en inrichting van de boot. Hieronder nemen we je mee voor een wandeling binnendeks, gewoon om een mooie indruk en inspiratie te krijgen voor je eigen interieurontwerp. Dus kom snel met ons mee en geniet van de bijzondere inrichting.

Idyllische sfeer

WOONSCHIP LA GONDOLA_01 Moderne jachten & jets van HOYT architecten Modern
HOYT architecten

WOONSCHIP LA GONDOLA_01

HOYT architecten

We kijken vandaag naar wat we gerust een complete transformatie van Belgisch vrachtschip mogen noemen. De eigenaren waren toe aan een grotere woningen vanwege gezinsuitbreiding. Naar enig speurwerk viel hun oog op de mooie Spitz. Het schip was jaren lang gebruik op de Europese binnenwateren, maar nu mag het met pensioen en dienst doen als woning voor het jonge gezin. De boot was al die jaren fantastisch onderhouden waardoor hij in een uitstekende staat verkeerd. De stuurhut, roef en machinekamer worden door de nieuwe eigenaars in tact gelaten, waardoor de authentieke sfeer in de boot behouden blijft en daarbij geschikt om te varen. Nu we het schip zo in de haven zien liggen wordt het duidelijk waarom een woonboot zo geliefd is. Het is toch een idyllisch plaatje?! Laten we snel binnen gaan kijken.

Woonkamer

WOONSCHIP LA GONDOLA_03 Moderne jachten & jets van HOYT architecten Modern
HOYT architecten

WOONSCHIP LA GONDOLA_03

HOYT architecten

We zijn nu benedendeks gegaan en werpen een blik in de woonruimte. Dit is het ruim van het schip en heeft daarmee een geweldige ambiance waarin je een prachtige woonkamer kunt creëren. Het valt op dat het zeer licht en luchtig in de woonboot is, een ideale plek om te wonen met je gezin. Hoe deze transparantie in de boot bereikt werd? Door de grote patio en de oversized patrijspoorten van brons. In deze fijne woonkamer vind je het comfort dat je zoekt, door de moderne isolatie is het in elk seizoen gerieflijk binnen. Deze experts kunnen je ideale woonkamer realiseren.

Details

WOONSCHIP LA GONDOLA_04 Moderne jachten & jets van HOYT architecten Modern
HOYT architecten

WOONSCHIP LA GONDOLA_04

HOYT architecten

Deze bronzen patrijspoorten generen een prachtige sfeer in de boot, je voelt je zo echt een zeeman of zeevrouw. In deze keuken heb je alles bij de hand. Let even op de bijzondere kraan, echt een design dat past bij het leven op een schip. Je hebt een mooi uitzicht over het water en het daglicht zorgt ervoor dat je goed kunt zien waar je mee bezig bent. In deze keuken kook je geheel in stijl.

Badkamer

WOONSCHIP LA GONDOLA_06 Moderne jachten & jets van HOYT architecten Modern
HOYT architecten

WOONSCHIP LA GONDOLA_06

HOYT architecten

Heerlijk genieten van een warm bad, ook dat is op deze woonboot mogelijk. De inrichting maakt een authentieke indruk, als of je teruggaat in de tijd,  maar het de eenvoud en niet de ouderdom die in deze badkamer heersen. Echt een bijzonder design dat past bij de sfeer van het schip. Door de patrijspoort heb je een mooi uitzicht over het water. Genieten is hier vanzelfsprekend!

Kinderkamer

WOONSCHIP LA GONDOLA_07 Moderne jachten & jets van HOYT architecten Modern
HOYT architecten

WOONSCHIP LA GONDOLA_07

HOYT architecten

We zien hier de kinderkamer waarin de veiligheid voorop staat. Het is een ruime kamer waarin verschillende grote meubels geplaatst zijn. Het is een bijzonder grote woning met een vrachtruim van 5 x 30 meter en een hoogte van 3 meter, waardoor je de ruimte van een eengezinswoning tot je beschikking hebt. In deze kamer zien we het lichte hout dat geheel in de sobere stijl van de scheepvaart past: een beetje industrieel gemixt met een sloophoutesthetiek, maar dan wel glad geschuurd en stijlvol vormgeven.

Patio

WOONSCHIP LA GONDOLA_08 Moderne jachten & jets van HOYT architecten Modern
HOYT architecten

WOONSCHIP LA GONDOLA_08

HOYT architecten

Hier zien we de mooie patio, een plek om een frisse neus te halen en een speelplaats voor de kinderen. De ouderslaapkamer is gelegen aan de patio, waardoor er binnen in de slaapkamer een lichte sfeer heerst. Lichtheid en transparantie zijn kernbegrippen in het licht van de moderne wooneisen, deze aspecten zijn op de woonboot zeker aanwezig. Zoek je meer ideeën voor je tuin? Kijk dan naar deze voorbeelden!

Eetkamer

WOONSCHIP LA GONDOLA_13 Moderne jachten & jets van HOYT architecten Modern
HOYT architecten

WOONSCHIP LA GONDOLA_13

HOYT architecten

We zien hier een prachtige, authentieke kamer die ons herinnert aan de tijd dat het schip de Europese binnenwateren bevoer. Let op het bloemetjes behang, de vintage tafel en de houten kasten aan de wand. De houten vloer maakt het plaatje compleet. De stuurhut en de roef zijn aangepast aan de moderne wooneisen en worden nu verhuurd als een zelfstandig appartement. Met een woonboot als deze heb je de beschikking over een fantastisch huis als geen ander. 

Meer lezen? Tuinkunst maakt het mogelijk een excellente tuin te creëren!

Wat vind je van deze woonboot? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!