Een jaren dertig woning te Bussum | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een jaren dertig woning te Bussum

Stoa. Stoa.
Vergunningsvrije uitbouw Bussum Moderne balkons, veranda's en terrassen van Het Ontwerphuis Modern
Loading admin actions …

We richten ons vandaag op Het Ontwerphuis dit is een Nederlands architectenbureau een innovatieve stijl. Of het nu gaat om nieuwbouw of een renovatie, ze weten telkens weer verfrissende resultaten te boeken. Daarbij denken ze mee met de opdrachtgever in termen van ontwerp en houden een stak budget aan, zo zijn hun projecten zeer betaalbaar. De wens van de klant staat op één; op basis daarvan maken zij een realistisch ontwerp. ´Transparantie´ is ook belangrijk begrip voor dit bureau, daarom schetsen ze de klant altijd een helder beeld van de plannen en voorgang. Artistieke impressies van het te bouwen huis dragen daaraan bij. Vandaag laten we je een van hun projecten zien, namelijk de realisatie van een uitbouw en inrichting van een jaren dertig woning. We nemen je mee op een wandeling in en om het huis waardoor je een goed beeld van de stijl van Het Ontwerphuis krijgt. Klaar om mee te gaan? Loop dan snel mee!

Jaren dertig

Vergunningsvrije uitbouw Bussum Moderne balkons, veranda's en terrassen van Het Ontwerphuis Modern
Het Ontwerphuis

Vergunningsvrije uitbouw Bussum

Het Ontwerphuis

Tegenwoordig zien we veel nieuwbouw in een jaren dertig stijl. De huizen uit de jaren dertig laten, als ze in hun originele staat zijn, qua comfort en ruimte toch nog vaak wat te wensen over. Over het algemeen zijn ze krapper, hebben ze minder kamers en moet er nog flink wat aan gebeuren in termen van isolatie. De nieuwbouw jaren dertig woningen hebben dit natuurlijk niet. Wat de oude huizen wel hebben is een authentieke sfeer, die kun je niet opnieuw bouwen, die is er of die is er niet. Dit jaren dertig huis is door Het Ontwerphuis onderhanden genomen en krijg een volkomen nieuwe look. Wat op deze foto vooral opvalt is de uitbouw die over de gehele breedte geopend kan worden, waardoor binnen en buiten verdwijnen. De eetkamer en keuken worden zo nauw bij de tuin betrokken, dit is natuurlijk heerlijk als het buiten lekker weer is. Wil je meer ideeën voor een relaxzone? Kijk dan hier naar de voorbeelden!

Woonkamer

Vergunningsvrije uitbouw Bussum Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Het Ontwerphuis Modern
Het Ontwerphuis

Vergunningsvrije uitbouw Bussum

Het Ontwerphuis

We genieten van de heldere inrichting van de kamer die zijn tegenwicht vindt in de lichte houtvloer. Zo wordt er een sfeervol evenwicht tussen licht en warm gecreëerd. Een kenmerk van jaren dertige woningen zijn de kamer en-suitedeuren en de kasten die zich naast en boven de doorgang bevinden. Zet je boeken in de kast en de kamer krijgt direct de nodige sfeer. Vanuit de voorkamer is de doorkijk erg mooi. Het is dan ook een huis met een bijzondere transparantie en ruimtelijkheid, dit komt mede door het open interieurconcept en de overvloedige inval van natuurlijk daglicht dat door de grote ramen naar binnen valt.

De keuken

Vergunningsvrije uitbouw Bussum Minimalistische eetkamers van Het Ontwerphuis Minimalistisch
Het Ontwerphuis

Vergunningsvrije uitbouw Bussum

Het Ontwerphuis

Het keukeneiland is van een eenzame schoonheid en past als gegoten in deze ruimte. Door de keuken op deze manier te realiseren is de architect efficiënt omgegaan met de beschikbare woonruimte. Rechtsachter het eiland vinden we het eetgedeelte dat baadt in het daglicht. Het open interieurconcept wordt vanuit deze positie des te meer duidelijk. De eenvoudige maar sfeervolle lampen en de spotjes in het plafond zorgen voor een goede ambiance als de avond valt. Voor meer ideeën voor je keuken kijk je hier!

Badkamer

Vergunningsvrije uitbouw Bussum Moderne badkamers van Het Ontwerphuis Modern
Het Ontwerphuis

Vergunningsvrije uitbouw Bussum

Het Ontwerphuis

Wat is een jaren dertig huis zonder een stijlvolle badkamer? Het is moge duidelijk zijn dat deze badkamer een update heeft gehad: van de nissen in de tegelmuur tot de spotjes die het bad verlichten, alles in deze ruimte ademt een moderne sfeer. Er is echter één aspect aan deze badkamer dat nog verwijst naar het verleden van het huis, namelijk de raamkozijnen die een venster op een vervlogen tijd bieden.

Contrast

Vergunningsvrije uitbouw Bussum Minimalistische badkamers van Het Ontwerphuis Minimalistisch
Het Ontwerphuis

Vergunningsvrije uitbouw Bussum

Het Ontwerphuis

We bezien de badkamer nu vanuit een andere hoek en zien direct dat het kleurenpalet sterke contrasten vertoont, de wand die we nu zien is stralend wit, terwijl de wand op de vorige afbeelding een donkere kleur had. Zo wist de architect en spannend interieur te creëren dat in zijn eenvoud een tijdloze uitstraling heeft. De deur heeft nog die authentieke jaren dertig look waar we zo van houden.

De tuin

Vergunningsvrije uitbouw Bussum Klassieke tuinen van Het Ontwerphuis Klassiek
Het Ontwerphuis

Vergunningsvrije uitbouw Bussum

Het Ontwerphuis

Tot slot nemen we je nog even mee naar de mooie tuin die ons mee neemt naar de tijd toen het huis gebouwd werd. De klimplant beweegt zich langzaam langs de muur omhoog en de boom strekt zich uit naar de hemel. Het huis heeft die kenmerkende brede horizontale gerichtheid die past bij de jaren dertig bouwstijl. Even een frisse neus halen en relaxen op een bankje in je eigen tuin. Wie wil dat nu niet? Het huis heeft een fantastische update gehad en geeft nu een goed beeld van de stijl van Het Ontwerphuis!  

Tot zover de rondleiding door het huis. Wil je professionele hulp bij het verwijzenlijken van je droomhuis? Klik dan hier!

Wat vind je van dit huis? Laat een reactie na bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!