19 Handige Kasten om Veel in Op Te Bergen

Tiewen Visser Tiewen Visser
INDUSTRIAL CON AMORE, Sapere di Casa - Architetto Elena Di Sero Home Stager Sapere di Casa - Architetto Elena Di Sero Home Stager Industriële slaapkamers
Loading admin actions …

Opbergruimte is erg belangrijk in ons leven. We hebben namelijk veel spullen die allemaal een plekje moeten hebben in onze woning. Om alles te kunnen opbergen zijn slimme opbergtrucs voor thuis altijd welkom. In dit Ideabook laten je we een aantal slimme opbergtrucs zien voor kasten. Kastruimte is de meest basale manier van opbergen. Door handige kasten te gebruiken met opbergtrucs, kun je veel spullen opslaan zoals kleding boeken,schoenen en andere gebruiksvoorwerpen. Ook in de keuken is kastruimte enorm belangrijk. Ontdek daarom 19 manieren om de kast optimaal te gebruiken of opbergtrucs in zeer aparte kasten die je misschien nog nooit eerder hebt gezien!

Kast 1: De bedkast

Bedkasten zijn enorm handig en we zullen in dit Ideabook wel vaker bedkasten tegenkomen die geweldig staan in je slaapkamer en enorm veel spullen kunnen opbergen. Deze bedkast bestaat uit ruimte om het bed maar ook lades onder het bed.

Kast 2: De trapkast

Ook de trapkast is een handige opbergtruc die we vaker tegenkomen. Onder de trap is veel ruimte voor een kast, meestal met een toegang via een deur, maar met lades is het veel makkelijk om de ruimte vol te zetten dan wanneer je een trapkast met planken en een deurtje hebt.

Kast 3: Nog een bedkast

Main space homify Eclectische slaapkamers

Dit is de tweede bedkast in dit Ideabook. In dit bed zijn niet alleen lades aangebracht om spullen op te bergen, maar vind je ook een schoenenplankje. Er zijn overigens ook bedden waarvan het gehele matras opgelicht kan worden met een klep, zodat je niet met lades spullen opbergt, maar als het ware in een soort bak.

Kast 4: Klassieke schuifdeuren en wandplankjes

homify Scandinavische kleedkamers

Kastruimte kun je creëren door grote kasten te plaatsen of slimme opbergtrucs toe te passen, maar ook zoiets simpels als en kastruimte verzorgen met bijvoorbeeld een klassieke kast met schuifdeuren en wandplankjes en kledinghaken ophangen naast de kast, kunnen ervoor zorgen dat je zonder al te veel gedoe meer kastruimte krijgt. Maak het dus niet te complex als het makkelijk kan!

Kast 5: Gebruik extra dozen en koffers bovenop je gewone kast

Hier is weer zo’n voorbeeld van een simpele oplossing. Je kunt een gewone kast kopen die misschien zelfs iets te klein is voor jouw kleding, maar extra ruimte creëren door bijvoorbeeld dozen of koffers op de kast te plaatsen. Dit is een ideale manier van opbergen voor mensen die houden van een ietwat rommelig en vintage effect. Pak je kleding bij voorkeur in plastic dozen in of luchtdichte zakken in niet zulke stevige dozen om te voorkomen dat ze worden aangevreten door insecten als de mot.

Kast 6: De open kast

Open kasten waren een tijdje nogal taboe, maar door de komst van slimme opbergsystemen van de meubelgiganten en mooie modellen is het voor mensen die houden van een speels interieur zeker geen gek idee om veel ruimte te besparen met een open kast in hun slaapkamer.


Kast 7: Overal lades

Heb je weinig ruimte in de hoogte? Ga dan de lengte in. In de slaapkamer kun je denken aan lades zoals hier maar in de woonkamer kun je ook zorgen voor meer opbergruimte door bijvoorbeeld bankjes tegen de wand te plaatsen met een klep, zodat je er ook nog op kunt zitten.

Kast 8: Open en schuine wandkast

Przytulne wnętrze poddasza, MONOstudio MONOstudio Moderne kleedkamers

Deze open kast wordt gekenmerkt door een open karakter en is op maat gemaakt voor de kamer. Hier kun je veel in kwijt door de vele rekjes en de ruimte voor dozen.

Kast 9: Het hoekje om

Dit is een zelfde soort kast als je hierboven zag, maar gaat heel subtiel het hoekje om, voor nog meer opbergruimte.

Kast 10: Stellingkasten

Stellingkasten kun je in verschillende soorten en maten kopen en zijn handig om zonder al te veel gedoe helemaal naar jouw hand te zetten. Bepaal zelf hoeveel planken je nodig hebt en hoe diep je kast moet zijn. Het kan allemaal met stellingkasten.

Kast 11: Bedbank met lades

Deze klassieke bedbank biedt op een subtiele manier opbergruimte en neemt aanzienlijk minder ruimte in beslag dan een tweepersoonsbed. Ideaal voor de kinderkamer of logeerkamer.

Kast 12: Achter een gordijn

Casa al cedro, RCFZERO RCFZERO Moderne woonkamers

Als je een open kast hebt en je wilt deze eigenlijk toch een beetje uit het zicht houden, dan is het geen gek idee om er een gordijn voor te hangen. Op die manier kun je wat meer rommel achter het gordijn verstoppen, zonder het voordeel van een open kast te verliezen.

Kast 13: Gebruik de hele breedte

Kasten met schuifdeuren zijn ideale ruimtebespaarders, zeker als je ze over de gehele breedte van de kamer plaatst. Je hoeft geen rekening te houden met deuren die openslaan, waardoor het makkelijker in iedere soort slaapkamer te plaatsen is.

Kast 14: Boekenkast in de trap

Deze super gave boekenkast slaat twee vliegen in een klap: je kunt er zowel een verdieping hoger mee bereiken als al je favoriete romans in kwijt!

Kast 15: Bureau slash kast

Deze multifunctionele kast kan eigenlijk op drie manieren gebruik worden. Allereerst simpelweg als kast om boeken en accessoires in op te bergen maar anderzijds is er ook een bureau ingebouwd om thuis te werken en functioneert de kast ook nog eens als echte roomdivider.

Kast 16: Boekenkast en bed

Cobertura Freguesia, fpr Studio fpr Studio Scandinavische slaapkamers Wit

Eerder zagen we al enkele bedkasten met laden, maar deze bedkast laat zien dat je ook de functies van een bed en een boekenkast op een subtiele wijze kunt combineren. Ideaal voor een studio of ander klein appartement.

Kast 17: De ultieme trapkast

Innovative storage solutions. homify Moderne gangen, hallen & trappenhuizen built-in storage,space saving furniture

Deze trapkast biedt ruimte aan meer dan laden of voedsel op rekken. Hier kun je via een handig uitklaprek ook je kleding kwijt. Misschien handig voor de jassen die je niet draagt in het seizoen, net als de schoenen van buiten het seizoen.

Kast 18: Keukenkastje en kledingkast?

In dit kleine appartement is gekozen om naast de keuken een kledingkast te bouwen. Het resultaat mag er zeker zijn. Op die manier kun je zelfs in de kleinste ruimte nog je spullen perfect opbergen!


Kast 19: Opbergen in de keuken voor gevorderden

Bespoke oak larder homify Landelijke keukens

Tot slot deze mooie keukenkast vol met kruiden en andere wonderen. Op deze manier hoef je je geen zorgen meer te maken dat je ruimte tekort komt in je keukenkastjes.

Wil je nou ook zo’n mooie kast? Laat je dan adviseren door een echte kastenbouwer. Vind jouw kastenbouwer op Homify.


Heb jij een nog betere opbergtruc voor ons? Laat het ons dan weten!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine