Architectonische schoonheid | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Architectonische schoonheid

Stoa. Stoa.
villa Loenen aan de Vecht Landelijke huizen van paul seuntjens architectuur en interieur Landelijk
Loading admin actions …

We nemen je mee naar een droomhuis, bij het zien van deze villa zal iedereen dat beamen. We vinden deze vrijstaande villa in Loenen aan de vecht, waarbij het door zijn symmetrisch vormgeving aansluit bij de oude Vechthuizen, een bouwstijl waarin luiken en een horizontale gerichtheid van de architectuur prominente stijlkenmerken zijn. Het is een authentieke ogende villa met een uiterst moderne inrichting die als een verrassing komt. De grote ruimten van het interieur staan met elkaar in verbinding, vormen de kern van de woning en genereren een bijzondere transparantie in het interieur. Nieuwsgierig geworden naar deze woning, zoek je inspiratie voor je eigen huis? Wandel dan snel even met ons mee door deze schitterende villa in
Loenen.

Authentiek

Al sinds de Gouden Eeuw is de vechtstreek een geliefd oord om in de zomer te verpozen. In deze eeuw waren er diverse mogelijkheden om erg rijk te worden. De rijke kooplieden kon het zich veroorloven om een een buitenhuis aan de Vecht te laten bouwen. Omdat de plattelandslucht een stuk gezonder was dan de lucht in  Amsterdam, was de streek erg geliefd. De cultuur rond het hebben van een buitenhuis bestond tot in de achttiende eeuw, want toen maakte de economie van de Republiek een forse neergang mee, waardoor veel rijke families noodgedwongen afstand moesten doen van hun weelderige huizen. Maar deze oude vechthuizen leven voort in deze wonderschone villa te Loenen. Let op de bijzonder grote luiken en de imposante présence van de villa. Sommige architectuurkenners stellen dat we onze woningen beschrijven via zeer menselijke termen, zoals rustig, imposant, vriendelijk, uitnodigend, open, licht, gezellig ect. Deze woning laat er duidelijk geen gras over groeien en lijkt te zeggen: ´om mij kun je niet heen´! Laten we snel naar binnengaan.

Hoogte

Het huis is een architectonische beweging naar boven, terwijl het licht van boven in de ruime hal neer daalt. Sfeervolle verlichting, in de vorm van hanglampen, zorgt voor een delicate ambiance die we verwachten te vinden in een excellente woning als deze. Het warme hout van de trap is een mooie toevoeging aan de lichte ruimte waarin wit een belangrijke rol speelt.

Trap

Hier werpen we een blik op de trap van met de mooie houttonen. Met een trap als deze heb je geen sculptuur meer nodig, natuurlijk voegt zo´n kunstwerk nog steeds iets toe. Let maar eens op de moderne sculptuur op het zwarte tafeltje op de overloop, daarboven hangt een kunstwerk aan muur, de kleuren van deze werken steken mooi af bij de witte wand die de ideale achtergrond vormt voor allerlei kunst.

Doorkijk

Om je een indruk te geven van de dimensies van de villa laten we je hier een indrukwekkende doorkijk zien. We staan voor de ingang en kijk door het huis via de ramen aan de achterzijde naar de horizon waar de zon net zakt. Dit zorgt natuurlijk voor een prachtige sfeer en het geeft ons de kans eens goed te zien hoe excellent de vormgeving van deze villa is. De ingang wordt geflankeerd door twee verdiepingshoge luiken die elke gast een bijzondere entree geven. En dan hebben ze het huis nog niet eens van binnen gezien! Laten we weer naar binnengaan om het huis nadere te onderzoeken.

Woonkamer

Geheel in stijl met de rest van het interieur springt de kamer in het oog door zijn minimalistische inrichting. De wenteltrap maakt een afgeronde beweging richting dit woongedeelte, als een architectonische geste die ons een wenkt om verder te komen. De lichte kamer is de ideale plek om bij te komen naar een dag hard werken, de comfortabele stoelen en het overvloedige daglicht scheppen daarvoor de juiste sfeer. Een mooi detail is de nis in de houten wand van de wenteltrap, daarin hebben de eigenaars van deze droomvilla een moderne sculptuur gezet. Let ook op de moderne gietvloer, deze biedt de basis aan het totale interieur. 

Eetkamer

Als er één kamer is waar het gezin vaak bij elkaar komt is dat natuurlijk de eetkamer. In deze kamer heeft de architect een bijzondere stap gezet, hij heeft de ruimte zo ontworpen dat de eettafel neer gezet kon worden in het absolute centrum, precies voor de terrasdeur, zodat je bij goed weer met een open deur binnen en buiten kan laten samenvloeien. Er is gekozen voor een ruime eettafel waar rondom heen de immens populaire Eames stoelen staan, hun frisse tint past precies bij de tafel en het grasland dat we buiten zien. Meer ideeën voor de eetkamer vind je hier!

Achtertuin

Bij een excellente droomvilla hoort natuurlijk een even zo mooie tuin. Dat is bij deze villa te Loenen duidelijk gelukt. De tuin met vijver roept de herinneringen aan de weelderige Vechtwoningen van 16e-, 17e- en 18e-eeuw op. Deze vijvers spiegelt het huis op meerder vlakken, zowel in de reflectie op het water als in de strakke vormgeving. Het is heerlijk om in deze zomer te recreëren op het terras en het gazon, zoals het eeuwen geleden al was. Meer ideeën voor je tuin zien? Hier doe je inspiratie op!

Badkamer

Genieten van een landelijk uitzicht is al heel fijn, maar dit vanuit een warm bad is een ongelooflijke ervaring. In deze droomvilla is het mogelijk én in stijl. De badkamer die we op de afbeelding zien houdt het midden tussen een traditionele en een moderne badkamer. Het zijn de fonteintjes die een oude sfeer ademen, maar het bad, de gietvloer en de donkere wandkast is juist weer zeer modern. Hier worden nostalgie (zie het schemerlampje en lichten naast de spiegel) en minimalisme (het bad en de gietvloer) gebundeld in een hedendaagse interieurstijl. 

Tot zover de tour door het huis. Veel plezier met de inrichting van je eigen woning!

Meer lezen? Kijk eens naar deze woning die ooit een kerk was!

Wat vind je van deze villa? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!