Duurzame Villa te Heemstede

Stoa. Stoa.
Google+
Loading admin actions …

Vandaag laten we je het huis van de toekomst zien. Het gaat daarbij niet om het huis dat we vroeger in het gelijknamige tv-programma uit de jaren tachtig zagen, waarin de nieuwste technologische snufjes gepresenteerd werden door de Nederlandse sterrenkundige Chriet Titulaer. Je moet eerder denken aan stap terug, een soort retro-revolutie, waarbij de mens weer gaat leven naar draagkracht van de aarde. In dit artikel laten we je een villa zien met een design dat van een verbluffende eenvoud is. Het is een archetypisch westers beeld van een huis dat door een kind getekend zou kunnen zijn. Tijdens de bouw van het villa was het ´duurzaamheidsconcept´ een belangrijk punt van overweging, dit komt tot uitdrukking zowel in het exterieur als in het interieur van de villa. Vinden het erg leuk om je mee te nemen voor een rondleiding door deze droomwoning. Kijk je ogen uit en vang de inspiratie die je nodig hebt!

Eigentijds

Op eigentijdse wijze ligt de villa te Heemstede in het landschap. De gevel is bekleed met verticaal geplaatste houtdelen waardoor de villa een duurzame, natuurlijke indruk maakt. Een grindpad omringt de woningen en brengt deze als een lijst om een kunstwerk sterk naar voren. Het zijn de raampartijen in de gevel die een groot deel van zijn massiviteit wegnemen. Daarbij krijgt het daglicht op deze wijze binnen vrij spel.

Achterzijde

De enorme ruimte rond de villa is opvallend en maakt dit huis bijzonder aantrekkelijk. Het grindpad van zo even heeft ons naar de tuin geleid die aan de achterzijde van het huis gelegen is. Een groot gazon biedt hier de nodige recreatieruimte aan de bewoners. Een tuin als deze opent zoveel mogelijkheden. Het is de ideale plek voor kinderen en kleinkinderen om te spelen en te sporten. Gazon en huis gaan een bijzondere symbiose aan, beiden zijn ze zeer strak vormgeven, maar qua kleuren (houtkleur, grijs tegenover groen) steken zojuist weer mooi bij elkaar af.

Terras

Als de eerste zonnestralen van het voorjaar het aardoppervlak bereiken beginnen de mensen een bepaalde onrust te voelen, dan willen ze naar buiten om te genieten van hun eigen tuin. Paul Seuntjens Architectuur en Interieur speelde in op dit gevoel en realiseerde een schitterend terras in de achtertuin van de villa. Plaats een tuinset met grote tafel en je bent helemaal klaar voor de zomer. Deze experts kunnen je helpen je tuin helemaal naar wens in te richten

Keuken

De minimalistische ontwerptrant die we buiten al zagen wordt binnen voortgezet. Het keukeneiland is een werkzone en twens een bar waar je kleine gerechten aan kunt serveren. Mocht je eens een keer alleen eten dan kan dat ook heel goed aan deze bar. Let even op de bijzondere kast bij het raam achter het keukeneiland. Dit is een unieke designoplossing om de keukenapparatuur en de gootsteen in één meubel te integreren. De verlichting in deze keuken heeft een basic vorm gekregen, twee hanglampen ( gewoon een gloeilamp aan een zwarte kabel) zorgen voor de verlichting boven het keukeneiland. Alles in deze keuken ademt het tijdloze minimalisme. Meer ideeën voor de keuken vind je hier!

Woonkamer

We bevinden ons hier in een gedeelte van de woonkamer waar een meer klassieke sfeer hangt. Dat komt mede door de sfeervolle decoraties en comfortabele zachte kleden. Die zorgen voor de nodige warmte in dit hier en daar koele interieur. Evenwicht is belangrijk als het om dit soort aspecten gaat, eenvoudige decoraties en accessoires kunnen dan al een groot verschil in je interieur maken. Het is een huis met veel charme en een natuurlijk lichtinval. Daarbij is het ook zeer duurzaam als het gaat om energieverbruik, een trend binnen de wereld van de architectuur. Zo is de aarde ook voor de generaties na ons bewoonbaar. Leuke ideeën voor accessoires vind je hier!

Wat vind je van deze villa? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!