De Leukste Inspiraties voor de Logeerkamer

Tiewen Visser Tiewen Visser
Living room & attic renovation Amstelveen, LaTr Interior LaTr Interior Scandinavische slaapkamers
Loading admin actions …

Niet iedereen heeft een logeerkamer en als je er al plaats voor hebt in je huis, is het meestal niet de kamer waar het interieur een bijzonder karakter heeft. Zonde, want de logeerkamer is een plaats waar gasten overnachten en dat moet er uitnodigend en gezellig uitzien. In dit Ideabook geven we je een aantal ideeën over hoe de logeerkamer in te richten. Het gastenkamer ontwerp moet fris, gezellig en uitnodigend zijn. Geef je logeergasten een onvergetelijke ervaring alsof ze in een Bed & Breakfast zijn beland.

Geef sfeer door het behang

Behang is niet ieders favoriet om de muren mee op te fleuren, maar in de logeerkamer is het juist een welkome aanvulling op het interieur. Dat komt doordat behang op een heel fijne manier de toon kan zetten en zorgt voor warmte en gezelligheid zonder veel te hoeven investeren in verdere accessoires en spullen voor de logeerkamer. Deze logeerkamer hierboven met een behang met bosprint, toont aan hoe een fotobehang zonder veel moeite voor veel sfeer en gezelligheid zorgt.

Zet andere spullen neer dan een bed

Het klinkt een beetje als een open deur, maar als je in een hotel bent, heb je ook vaak net iets meer dan alleen een bed in de logeerkamer. Het is voor gasten erg fijn als ze naast slapen ook kunnen zitten of misschien hun haar kunnen kammen of make-up op kunnen doen in de logeerkamer. Als je een echte gastheer of gastvrouw bent zou je er zelfs een waterkoker met kopjes thee neer kunnen zetten!

Kleuren maken het knus

Stel je gaat bij iemand overnachten en de logeerkamer die je toegewezen krijgt heeft zachte blauwe kleuren op de muur, een licht roze sprei en en lila gordijnen. Ook wacht er al een krant met thee en koffie op je. Zou jij je dan niet welkom voelen? Zachte pastelkleuren zorgen er altijd voor dat je gastenverblijf er warm uitziet. Een logeerkamer in roze, lila, lichtblauw of mintgroen is altijd uitnodigend voor iedereen.

Maak het als een chique hotel

Hotels zijn de publieke logeerkamer. De stijl van een hotel is meestal klassiek en chique: witte lakens, vloerbedekking, een kaptafel en schilderijtjes aan de muur. Je kunt deze stijl ook vertalen naar je logeerkamer als je dat wilt. Gebruik klassieke vormen en kleuren zoals bloemen en de kleuren beige, wit, roze en groen.


Een- of tweepersoonsbed

Interieur, Njummel Njummel Landelijke slaapkamers

Een belangrijke vraag voor je logeerkamer is het plaatsen van een een- of tweepersoonsbed. Er is simpelweg niet altijd plaats voor een bed voor twee personen en als je regelmatig eenlingen over de vloer krijgt, is het misschien zelfs beter een bed van 90 centimeter breed in de logeerkamer te plaatsen, zodat er nog ruimte is voor bijvoorbeeld die stoel, die tafel met spiegel of een nachtkastje voor wat spullen.

Laat je gasten op zolder slapen

Modern & sfeervol interieur in vrijstaande woning, By Lilian By Lilian Moderne slaapkamers Hout Hout

We toveren de zolder vaak om tot slaapkamer en soms zelfs wasruimte, maar je kunt ook je gasten laten slapen op zolder. Zeker als je een dakopbouw hebt met een fijn uitzicht, kan het je gasten de kans bieden om te genieten van een wat fijner uitzicht in het buurtje waar je woont.

Logeerkamer voor de kleine gast

Schommelen in je eigen slaapkamer. SunStyling Moderne slaapkamers Gebouw,Comfort,Hout,Venster,Verlichting,Interieur ontwerp,Vloeren,Vloer,huis,muur

Het zijn echt niet altijd je volwassen vrienden of verre familie die een nachtje blijven slapen. Het kan ook een jong neefje, nichtje of kleinkind zijn dat komt overnachten. Voor hen wil je graag een gezellige kamer inrichten, bijvoorbeeld met een nachtlampje of een schommel, zoals hier.

Het klassieke uitklapbed

Interieurontwerp 3D impressie logeerkamer Studio-em Minimalistische slaapkamers interieurontwerp

Heb je niet veel ruimte en wil je toch graag een bed voor gasten? Dan is het klassieke uitklapbed een geweldig idee. Je zou het bijvoorbeeld in je thuiskantoor kunnen plaatsen. Op die manier hoef je niet een hele kamer voor gasten te reserveren, maar heb je toch genoeg ruimte om een slaapplaats te bieden.

De slaapbank

Een andere space safer is de slaapbank. Je zou de slaapbank in een apart kamertje kunnen zetten, zoals wederom het thuiskantoor maar met de slaapbank in de woonkamer, bijvoorbeeld in een appartement, kun je zelfs zonder extra slaapkamer je gasten een logeerplek aanbieden.

Durf het vol te zetten

6M2 Cuarto de Huéspedes + Escritorio, MinBai MinBai Minimalistische slaapkamers Hout Hout

Wees niet bang dat je logeerkamer te krap en vol is. Meestal slapen je gasten er maar een nachtje en het gebeurt erg weinig dat ze er meer dan een week logeren. Het is beter als er een goed bed is en een stoel of kast dan alleen een heel groot bed.

Laat een boodschap achter

Tekst op de muur wordt soms gezien als een beetje kitscherig, maar een beetje kitscherig is juist leuk op je logeerkamer. Het kan net wat meer de sfeer zetten om gasten een thuis te bieden en zich op hun gemak te voelen. Dus durf gerust een paar leuke teksten op de muur te zetten of schilderijtjes met warme boodschappen op te hangen. Laat je gasten zich helemaal welkom voelen.

Gestapeld slapen

Het stapelbed is een andere manier om veel ruimte te besparen in een logeerkamer en toch meerdere gasten tegelijk te laten slapen. Je zou ook bij een gebrek aan ruimte kunnen kiezen voor een bed dat hoog in de kamer staat, een hoogslaper dus. Als je dat bed kiest, kun je eronder bijvoorbeeld een stoel zetten of ander meubilair, waardoor je toch wat zitruimte creëert voor je gasten.

Maak de gehele logeerkamer een bed

Hoewel we een flink aantal keer hebben gewaarschuwd de logeerkamer niet te vol te zetten met een te groot bed, kan het zijn dat je ondanks het enorme gebrek aan ruimte toch een groot bed wilt. In dat geval zou je kunnen kiezen voor een ruimtevullend bed, dat helemaal van de ene naar de andere kant van de kamer ligt. Dit ziet er misschien wat maf uit, maar het werkt wonderwel goed voor een zeer kleine kamer. Het is daarom zeker het overwegen waard voor je logeerkamer.

Heb jij een logeerkamer en hoe heb je die ingericht? Laat het ons weten!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine