6 tips om de opslagruimte in je keuken te verbeteren! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

6 tips om de opslagruimte in je keuken te verbeteren!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
van ALNO AG Klassiek
Loading admin actions …

De meesten zijn het erover eens dat opslagruimte één van de belangrijkste eigenschappen van je keuken is. Om deze ruimte in de keuken te optimaliseren, kun je kiezen voor een keukenrenovatie of denk je – veel budgetvriendelijker – gewoon strategisch en slim na over de opslagsystemen die je kiest.

We hebben de neiging om veel te verzamelen en allerlei nieuwe gadgets te kopen om uit te proberen, of om wat kruiden hier en daar te kopen om een nieuw recept uit te proberen. Al snel ontstaat er dan een wat rommelig en chaotisch geheel! En bovendien zijn veel keukens helaas niet zo ruim als we ze graag zouden willen zien. Gelukkig kunnen efficiënte opslagsystemen voor wonderen zorgen en kun je je eventueel ook je eigen opslagsysteem in slechts een paar simpele stappen maken…

Haal je oude apparaten weg

Houd een inventarisatie bij van al je apparaten wanneer je nieuwe apparatuur toevoegt aan je repertoire aan keuken benodigdheden. Wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe food processor als huwelijkscadeau krijgt, ga dan na of je je blender en andere niet elektrische keukentools waarmee je dezelfde werkzaamheden uitvoert als met deze food processor dan nog werkelijk nodig hebt.

Hetzelfde geldt voor je verschillende koffie gadgets. Heb je je conventionele koffiezetapparaat geupgrade naar een Senseo of espresso-machine? Doe het oude apparaat dan weg om ruimte vrij te maken!

Neem afscheid van dingen die je niet gebruikt

Garage Loft Industriële keukens van BRICKS Studio Industrieel
BRICKS Studio

Garage Loft

BRICKS Studio

Dus: wanneer je oud of kapot keuken- of kookgerei hebt dat je al in jaren niet hebt gebruikt… gooi dit weg of breng het naar de recycle. Dat kan lastig zijn omdat we altijd wel een reden kunnen bedenken waarom we die half kapotte toaster toch nog moeten bewaren. Laat je niet vangen door deze bekende truc. Je zult jezelf dankbaar zijn wanneer je ontdekt hoeveel ruimte er over is in je keuken wanneer je die dingen weggooit waarvan je diep vanbinnen weet dat je ze toch vrijwel nooit gebruikt.

Voorkom dubbelingen in je keukengerei

van ALNO AG Klassiek

Evenals het ontbreken van een goede reden om meerdere apparaten die dezelfde taak uitvoeren te houden is het aanhouden van meerdere keukentools, vooral de meer ongebruikelijke die sowieso al vrijwel nooit gebruikt worden – een verspilling van ruimte. In feite wordt deze hoeveelheid kleine items vaak steeds groter zonder dat we daar erg in hebben en wordt zo uiteindelijk de grootste veroorzakers van rommel in de keuken.

Leg al je keukengerei op tafel en wanneer je overeenkomsten ziet dan kun je kiezen welke effectiever is voor de taak waar deze keukentool voor bestemd is. Geef de rest weg aan vrienden en familieleden die ze ook echt gebruiken!

Kies je opslagruimte zorgvuldig uit

Peponi House Tropische keukens van STUDIO [D] TALE Tropisch
STUDIO [D] TALE

Peponi House

STUDIO [D] TALE

En laten we het ook eens hebben over de bijkeuken. Hoewel etenswaren eigenlijk slechts kort in de keuken zouden moeten zijn voordat we ze gebruiken, verzamelen de meesten van ons grote hoeveelheden voorraad en vaak zoveel dat we het overzicht zelfs volledig kwijtraken!

Het is een aanrader om de voorraadkast, keuken en kastjes regelmatig te reinigen. Check de vervaldata, en overweeg eerlijk of die half opgegeten zak chips die je toch niet lekker vond het waard is om te bewaren. En natuurlijk kun je ongeopende items die nog niet bedorven zijn weggeven aan iemand die dit kan gebruiken.

Creeer meer ruimte in je kasten

Bespoke oak larder Landelijke keukens van homify Landelijk
homify

Bespoke oak larder

homify

Wanneer je een deel van de overtollige ballast hebt weggedaan dan is de tijd aangebroken om na te denken over effectievere en slimmere manieren om je spullen op te bergen. Installeer een kruidenrek of -plateau in je kast zoals bijvoorbeeld deze van Maple & Gray voor een efficiëntere opslag van kleinere items. Voeg lade-verdelers toe aan de keukenlades om de verschillende gebruiksvoorwerpen handig en overzichtelijk op te bergen..

Kortom, opslagruimtes die zijn ingedeeld in verschillende compartimenten zijn over het algemeen veel praktischer. Wanneer je een modulaire keuken hebt dan doet een hoekkast wonderen inzake het opslaan van grote hoeveelheden potten en pannen.

Hou goede gewoontes in stand

Tot slot, nu je al je werk hebt voltooid om de keuken eruit te laten zien zoals jij graag wilt dan is nu ook de tijd aangebroken voor wat goede gewoontes. Dit gaat misschien niet direct vanzelf maar het belangrijkste is om dit vol te houden op de lange duur. Label je etenswaren, en stel herinneringen in in je agenda zodat je niet vergeet om regelmatig schoon te maken.

De kleine verbeteringen die je hier en daar hebt doorgevoerd zullen uiteindelijk veel vruchten afwerpen wanneer je geniet van een schonere en meer functionele keuken. Meer tips voor het slim inrichten van een kleine keuken vind je in dit artikel.

Wat zijn jouw tips om je keukenruimte handig in te delen?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!