Een geweldige verbouwing van een prachtige, oude kapel | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een geweldige verbouwing van een prachtige, oude kapel

Stoa. Stoa.
Rustieke huizen van David Bilo | Arquitecto Rustiek & Brocante
Loading admin actions …

We laten je in dit artikel een bijzonder gebouw zien, een klein juweeltje dat ontstaan is door de restauratie van een uniek gebouw met een prachtige geschiedenis. Het heeft monumentale waarde en dateert uit 1891. Oorspronkelijk was het een college voor een priesteropleiding, daarbij hoorde ook een kapel. In de volksmond wordt dit gebouw dan ook wel de kapel genoemd. Helaas is het jarenlang verwaarloost waardoor het echt tot een ruïne verworden is. Gelukkig trok architect David Bilo zich het lot van de kapel aan en wist met groot vakmanschap nieuwe leven aan het gebouw te geven. Laten we even kijken hoe mooi de resultaten geworden zijn. Kom met ons mee naar Portugal voor een wonderlijke trip door een vervallen ruïne die uiteindelijk een schitterende look kreeg! 

Oude staat

Bij aankomst weet je direct dat dit pand een enorm potentieel heeft, maar de zwart geblakerde stenen zijn behoorlijk door de tijd aangevreten. De gebroken ramen en de losse stenen maken de vervallen ambiance compleet. Er valt heel wat van te maken, maar dan moet er wel heel wat werk verzet worden. We kunnen nu al uitzien naar de mooie resultaten die echt wel bereikt zullen worden. Maar we nemen je eerst nog even mee naar binnen om het vervallen interieur te zien, gewoon om even in de stemming te komen.   

Kunst

We stappen het interieur binnen en krijgen het gevoel dat we in een abstract kunstwerk binnen gewandeld zijn, van het organische type. Helaas hebben we hier met een oude kapel te maken, waar vroeger diensten gehouden werden, maar waar nu alleen nog het mos in beweging lijkt te zijn. Het raam boven de ingang schenkt ons een prachtige blik in hemel. Zou het hier nog een hemelse plek kunnen worden? We gaan het hieronder aan je laten zien! 

Helderheid

We zien een totaal ander pand, zitten we hier wel goed? Zijn we in de war? We zijn echt bij de oude kapel aangekomen, maar nu zijn er een aantal maanden voorbij gegaan waarin hard gewerkt is. Een hemels lichte tint op de gevel doet ons geloven dat de priesteropleiding hier nog in volle bedrijf is. Let eens op de mooie, warme houten deuren. We zijn erg onder de indruk van de resultaten! 

Authentiek

We kunnen al wel vast verklappen dat de functie van het pand niet alleen religieus is, want er is ook een prachtige woning in gerealiseerd. Maar tijdens de renovatie zijn alle authentieke elementen van de gevel wel bewaard gebleven, zodat we er weer jaren van kunnen genieten. Boven de ingang zien we een prachtig glas-in-loodraam dat helemaal past bij de gevel, maar toch niet traditioneel is. Modern en oud design gaan hier goed samen. Een expert kan je helpen om je woning een grote make-over te geven! Laten we nu even binnen gaan kijken. 

Nieuwe inrichting

De oude kapel die enkele maanden daarvoor nog vervallen was, heeft nu een schitterende look gekregen. Deze kapel is weer volledig in bedrijf, daarbij is het ook een centrum waarin conferenties gehouden kunnen worden. Het zijn de lichte looks van deze ruimte die ons aan de Scandinavische stijl doen denken. Meer mooie ideeën kun je hier vinden. 

Leefruimtes

Er zijn diverse leefruimtes gerealiseerd waar deze keuken deel van uitmaakt. Ook hier zien we de Scandinavische stijl, een fijne plek om te genieten van een ontbijt. De looks van deze plek brengen je in hogere sferen. Met deze renovatie kunnen we zien dat alles mogelijk is, ook met de meest vervallen panden kan het nog goed komen. Zou jij hier kunnen genieten? Wij weten zeker dat je helemaal tot rust komt in deze lichte ruimte. 

Perfecte eengezinswoning zien? Klink dan hier voor mooie woonideeën.

Wat vind van deze verbouwing? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!