10 x de mooiste stalen deuren

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

10 x de mooiste stalen deuren

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
 Keuken door Diane Berry Kitchens
Loading admin actions …

Stalen deuren, we zien ze steeds vaker terugkomen in moderne en zelfs klassieke woningen. Ook horecagelegenheden en winkels zijn fan van deze industriële trend. Qua opties kun je met stalen deuren alle kanten op, ongeacht je persoonlijke smaak. De input van een professional kan jou helpen om stalen deuren in- of om huis te realiseren. 

Kijk nu eerst mee naar de inspiratiefoto's in dit artikel en laat je inspireren! 

De combinatie van staal en glas

Stalen deuren zien we vaak in combinatie met glas, dit is natuurlijk ook een ijzersterke combinatie die zorgt voor een industriële look in ieder pand.  In dit eerste voorbeeld zien we een strak en modern huis waarbij bewust is gekozen voor een industrieel design. De combinatie van deze stalen deuren met de witte muren en betonnen vloer is prachtig! 

Stalen deuren in een landelijk interieur

stalen binnendeuren:  Ramen door Boks architectuur
Boks architectuur

stalen binnendeuren

Boks architectuur

Hier zien we een voorbeeld waarbij stalen deuren toegepast zijn in een villa met een ietwat traditionele en landelijke inrichting. De stoere, stalen deuren zijn geplaatst als afscheiding tussen twee kamers, waardoor ook in de achterliggende kamer voldoende daglicht naar binnen stroomt. Erg leuk om te zien: wanneer je voor staal kiest kan dit prima in combinatie met een houten pui of kozijnen, zoals dit voorbeeld zichtbaar maakt. 

Een combinatie van stalen deuren en ramen

 Glazen deuren door Work House Collection
Work House Collection

WorkHouse Partitioning

Work House Collection

Bovenstaand voorbeeld laat zien dat een combinatie van stalen deuren en ramen prachtig kan zijn. Er is gekozen voor donkere stalen deuren die je gemakkelijk dicht kunt schuiven om inkijk tegen te gaan. De deuren zijn afgewerkt met verticale stalen handgrepen. De massieve deuren met de vrij 'lichte' stalen kozijnen geeft een extra mooi contrast! 

Roestvrij stalen deuren

Wauw, een echte eyecatcher deze voordeur van roestvrij staal! Wat wel weer leuk is, is dat deze stalen deur een groot contrast oplevert met de rest van de inrichting. Op deze stalen deur zie je een horizontaal patroon van stroken, en het mooie detail is toch wel de lange stalen deurklink.

Een karakteristieke poort met stalen deur

Dat stalen deuren ook buiten goed tot hun recht komen zien we op bovenstaande foto. Ondanks de verschillende soorten materiaal (hout, staal en bakstenen) zorgt deze stalen poort toch voor een mooi geheel. De karakteristieke, opengewerkte details zorgen ervoor dat er bij deze donkere ingang toch voldoende daglicht naar binnen komt. 

Stalen deuren, maar dan anders

Dat stalen deuren veel variatie kennen, is inmiddels duidelijk. Op deze foto zien we dat de donkere stalen deur mooi samenvalt met de scheidingswand, samen zorgt dit voor een interessant plaatje wanneer de deur gesloten is. Wanneer gekozen wordt voor een redelijk groot, donker element is het slim om te kijken naar een lichte invulling voor de vloer en de rest van het interieur. Al met al een verrassend plaatje! 

Stalen deuren buitenshuis

Ook hier zien we stalen deuren die buitenshuis goed tot hun recht komen. Deze keer is gekozen voor een meer moderne look. De stalen deuren zijn ingezet met mat glazen panelen om de grootste inkijk tegen te gaan. Op deze manier wordt de privacy behouden. Op de foto is te zien dat de stalen deuren erg mooi staan in combinatie met een strak, stalen hekwerk. 

Stalen deuren in de keuken

 Keuken door Diane Berry Kitchens
Diane Berry Kitchens

MR & MRS TAYLOR'S KITCHEN

Diane Berry Kitchens

Denk er ook eens aan om stalen deuren in je keuken te gebruiken, wellicht zelfs voor de koelkast! In bovenstaand voorbeeld zien we een keuken met veel stalen details, waardoor de ruimte een eleganten en luxe uitstraling heeft gekregen. De grote stalen deuren, met bijpassende handgrepen, van de koelkast zijn de eyecatchers van deze ruimte! Meer keukens met metalen details vind je in dit Ideabook

Stalen deur met een kleurtje

S-House:  Ramen door VMX Architects

Wanneer we het over stalen deuren hebben, neigen we vaak toch naar zwart of roestvrij staal. De deur in dit voorbeeld laat zien dat het kiezen voor kleur ook geen slecht idee is. Dit artistieke ontwerp is uitgevoerd in de kleuren geel en lichtgrijs. Wat vind jij van stalen deuren met een kleurtje?

Meer deuren met stalen details

We sluiten af met deze deur waarbij een stoere combinatie is gevonden van hout en (roestvrij) staal. Door de details krijgt deze stalen deur bijna een schipperslook. Zo te zien past hij goed bij het industriele design van de rest van de woning! 

We hopen je met dit Ideabook geïnspireerd te hebben, maar mocht je op zoek zijn naar meer inspiratie voor de mooiste (voor)deuren, neem dan zeker een kijkje tussen deze foto's!

Ben jij fan van stalen deuren in huis? Of misschien in de tuin of op kantoor? Deel je mening in de comments hieronder! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!