5 tips voor een luxueuze industriële slaapkamer | homify

5 tips voor een luxueuze industriële slaapkamer

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Tulp blikvanger WoonkamerVerlichting
Loading admin actions …

Waar de industriële stijl precies vandaan komt, is lastig te achterhalen. Sommigen geloven dat industriële esthetiek populair werd na de snelle industrialisatie in Europa en elders; terwijl anderen denken dat de start van het constructivisme gevolgd door de Bauhaus design principes en Zwitserse stijl de belangrijkste redenen waren voor de populariteit van het industriële decor. Tegenwoordig is er een toenemende trend om verlaten pakhuizen en fabrieken opnieuw te verbouwen tot woonruimte. Dit op zichzelf was geen impuls voor de start van de industriële stijl maar hierdoor bleef deze wel relevant voor onze hedendaagse woningen.

Moderne woningen worden steeds vaker ingericht met frisse en hedendaagse stijlen. Daarbij kun je kiezen voor een industrieel decor om het interieur van je woning meer te laten opleven. Zo kun je op eenvoudige wijze unieke en trendy ruimtes inrichten. Vandaag tonen we je de hoofdelementen van een schitterende industriële slaapkamer.

Gebruik een neutraal kleurenschema

Loft Aquaquae aquaquae Industriële slaapkamers
aquaquae

Loft Aquaquae

aquaquae

Industriële slaapkamers zien er het beste uit met een neutraal en enigszins warm kleurenschema. Dit komt vooral tot uiting door de materiaalkeuze en de zorg en aandacht voor welke soort van verfijning dan ook.

Wanneer het interieur er donker of grimmig uitziet breng dan zo min mogelijk accenten met felle kleuren aan. Plaats bijvoorbeeld een stoel met een heldere kleur stof bekleding of geef de planken van je kast een verfje in een prachtige kleur. Gebruik deze accenten echter spaarzaam en alleen daar waar nodig. Deze slaapkamer die ontworpen is door Aquaquae is een goed voorbeeld van een industrieel ingerichte ruimte.

Plaats gerecyclede meubels

Gerecyclede meubels kunnen worden gebruikt om het interieur van de industriële slaapkamer meer glamour te geven. Het is nauwelijks nodig om deze tweedehands meubels een facelift te geven. Kasten met een stoere look of een shabby boekenkast zijn allemaal stijlvolle toevoegingen.

Gooi je oude meubels niet weg als je van plan bent om je slaapkamer een industriële make-over te geven. Wanneer je over een redelijke timmervaardigheid beschikt dan kun je een aantal oude meubels voor deze ruimte zelf hergebruiken. Lees in dit artikel meer over hoe je je inrichting industrieel maakt.

Maak gebruik van staal of gecoat ijzer

Investeer in meubels die gemaakt zijn van staal of gecoat ijzer. In je industriële slaapkamer plaats je bij voorkeur simpele stalen balken, nachtkastjes, planken en hangers met stalen frames.

Zichtbare buizen, elektrische bedrading of airconditioner kanalen geven hun eigen stijl aan de industriële stijl in de slaapkamer terwijl je misschien zou denken dat deze dan aan schoonheid afneemt. Niets is minder waar! Gebruik verzinkt staal of geef de buizen een verflaag met een beschermende coating om roestvorming en corrosie te voorkomen.

Gebruik ruwe materialen

Het stoere uiterlijk van de industriële inrichting toont graag basis constructie materialen zoals ze zijn – oftewel zonder de verfijnde afwerking van stuc en verf. Wanneer je betonnen muren en vloeren hebt in je slaapkamer schuw dan niet om ze zo te laten. Haal het behang en verf van de muur af en laat de ruwe basismuren tevoorschijn komen.

Kale baksteen muren zijn ook on trend en zien er fantastisch uit in een industriële setting. Zou jij er een in je industriële slaapkamer willen toevoegen?

Plaats industriele verlichtingsarmaturen

Verwijder je kristallen kroonluchter of elegante hanglamp. Plaats stoere verlichtingsarmaturen gemaakt van gerecyclede buizen, metalen schalen, potten en oude blikjes. Het kan geen kwaad om de losse kabels op de juiste wijze te isoleren. Er is geen plint of strip nodig om ze achter weg te werken, zichtbare kabels horen juist bij de industriële look. 

Zorg ervoor dat deze elementen netjes georganiseerd zijn om te voorkomen dat het eruit ziet als een rommelig geheel zonder zorg en aandacht voor organisatie. Je kunt ze in kabels bij elkaar binden of hang ze aan haken. Verzamel ze op de juiste plek zonder dat ze enige vorm van belemmering veroorzaken. En het belangrijkste van alles: wees niet te precies – de industriële look gaat namelijk vooral over imperfectie!

Welke vind jij de mooiste slaapkamer van deze 5 foto's?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!