7 tips voor een gezelligere slaapkamer | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

7 tips voor een gezelligere slaapkamer

TILL BEHNE TILL BEHNE
Ibiza Style Eclectische slaapkamers van Kabaz Eclectisch
Loading admin actions …

De slaapkamer is bij uitstek een plek waar je je goed moet voelen en lekker tot rust moet kunnen komen. Daarom geven we je in dit Ideabook een aantal tips om je slaapkamer zo gezellig mogelijk te maken. Dat kan met kleine aanpassingen en zonder dat het al te veel tijd, geld en moeite hoeft te kosten.

Meubels

Heijmans ONE Minimalistische slaapkamers van MoodBuilders Minimalistisch
MoodBuilders

Heijmans ONE

MoodBuilders

Een van de belangrijkste onderdelen van de slaapkamer is natuurlijk het bed. Maar daarover later meer. Andere meubelstukken in je slaapkamer zijn namelijk ook van belang. Denk daarbij aan nachtkastjes, een lekkere stoel om in te zitten, een leuk kastje om spullen in te doen en op te zetten en misschien wel een klein tafeltje om aan te zitten. Door de ruimte te vullen met een aantal mooie meubelstukken, wordt deze minder kaal en als snel gezellig. Viel het geheel nog aan met wat leuke accessoires of planten en je hebt het al een stuk gezelliger.

Kussens

Ibiza Style Eclectische slaapkamers van Kabaz Eclectisch
Kabaz

Ibiza Style

Kabaz

Kussens maken de slaapkamer ook een stuk gezelliger. Door wat extra kussens, los van je hoofdkussen, neer te leggen, creëer je moeiteloos sfeer. Naast dat het extra kleur aan de kamer kan toevoegen, zijn kussens natuurlijk ook functioneel. Je kan er op zitten, er lekker tegen aan leunen en je krijgt door de extra kussens meer dimensie in de kamer.

Lampen

De mate van het licht in je slaapkamer, bepaalt natuurlijk enorm de sfeer. Daarom zijn lampen erg belangrijk. Een grote lamp om de hele ruimte te verlichten volstaat niet. Door meerdere lampen op verschillende plekken en verschillende hoogtes op te hangen, kun je spelen met het licht. Zorg dat er op verschillende plekken, zoals bij het bed, bij een eventueel zithoekje en bijvoorbeeld bij de spiegel een lamp hangt zodat je verschillende functies kunt scheiden. En dit is naast functioneel ook nog eens optisch aantrekkelijk. Zeker als je ook qua lampen voor een beetje afwisseling kiest.

Bed

Zoals we eerder al schreven, is het bed min of meer het belangrijkste onderdeel van de slaapkamer. Het is dus aan te raden om hier niet op te bezuinigen. Kies een kwalitatief goed bed met een kwalitatief goed matras en je zult merken dat je nachtrust een stuk beter is. Goed is ook om na te denken over waar je je bed plaatst. Zet je hem zo neer dat je 's ochtends uit het raam kan kijken, of kies je voor wat meer privacy. Wil je het bed dichtbij de deur of juist niet? En zo zijn er veel verschillende mogelijkheden, waarbij je voor jezelf moet nagaan wat je het prettigst vindt.

Wanddecoratie

Worldmap Brick Moderne slaapkamers van BN International Modern
BN International

Worldmap Brick

BN International

Een leuk idee om de slaapkamer wat gezelliger en persoonlijker te maken is om iets te doen met je muren. Je kan kunst ophangen, foto's of wellicht kan je iets op de muur schilderen. Hiermee geef je de slaapkamer een unieke en zeer persoonlijke touch.

Gordijnen

Meubels Landelijke slaapkamers van Teakea Landelijk
Teakea

Meubels

Teakea

Gordijnen zijn uiteraard ook bijna onmisbaar in je slaapkamer. Ze zorgen voor privacy en houden het licht buiten wanneer dat moet. Zorg dan wel dat je gordijnen goed verduisteren, dus niet teveel licht doorlaten. Gordijnen zijn daarnaast ook heel sfeerbepalend dus denk goed na over welke kleur, welk materiaal en welk motief of dessin goed bij de rest van de slaapkamer past.

Vloerkleed

Afhankelijk wat voor een vloer er in je slaapkamer ligt, kan een vloerkleed ook de nodige sfeer toevoegen. Als je 's ochtends met je blote voeten uit bed stapt, kan het lekker zijn om dat op een zacht vloerkleed te doen. Ook hier geldt weer dat een vloerkleed naast functionaliteit ook de nodige kleur en dus sfeer kan toevoegen. Kies dus afhankelijk van het soort vloer en de rest van de slaapkamer het juiste vloerkleed op basis van formaat, vorm, kleur en structuur uit. 

Kijk hier nog eens rond voor extra slaapkamer inspiratie. Weet je zelf niet zo goed wat je wil, of wat goed is voor je slaapkamer? Dan willen deze professionals je zeker helpen. En in dit Ideabook lees je meer over het inrichten van je slaapkamer.

Wat is volgens jou het belangrijkste onderdeel van de slaapkamer? En hoe maak jij het er gezellig. Laat het ons in de comments hieronder weten.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!