Voor en Na: verlaten herenhuis wordt hip appartement | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: verlaten herenhuis wordt hip appartement

Johan van Dijk Johan van Dijk
van legarrec-architectures
Loading admin actions …

De beroemde Franse hoofdstad Parijs staat er vol mee: schitterende herenhuizen. Langs de brede boulevards van de lichtstad kun je er talloze van buiten bewonderen. Ben je wel eens Parijs geweest en heb je je altijd al afgevraagd hoe die huizen er vanbinnen uitzien? Je krijgt nu de kans om een grondige verbouwing van zo’n mooi pand met eigen ogen te zien. Het gaat namelijk om een verlaten appartement in een oud herenhuis dat op een schitterende manier is omgetoverd tot een hip onderkomen. Een heel erg leuk project, vlakbij de Arc de Triomphe aan de Avenue Wagram, om van dichtbij te bekijken! De experts van Leggarec hebben het ontwerp gemaakt.

Voor: vergane glorie

Als je een beetje met je ogen knijpt dan weet je precies hoe het hier geweest is. Herenhuizen in Parijs zijn al snel een paar eeuwen oud en hebben daarom allerlei roerige periodes uit de wereldgeschiedenis meegemaakt. In de jaren 20 van de afgelopen eeuw was hier sprake van een hip interieur, maar inmiddels lijkt het toch een beetje op vergane glorie. Als bewoner heb je dan de keuze: de oude situatie herstellen, of de knoop doorhakken om er iets compleet anders mee te gaan doen. Voor dat laatste hebben de bewoners van dit huis gekozen. We zullen zo zien hoe leuk het veranderd is, je ziet eerst nog een paar andere foto’s van de oude situatie.

Voor: gedateerde kleuren

De gang was nog niet eens zo slecht, maar het valt je wel direct op dat de kleuren er wat gedateerd uitzien. En als je dan toch eenmaal bezig bent dan kun je de gang, toch het eerste visitekaartje van je huis, niet overslaan.

Voor: kamer en suite

De kamer en suite was een leuke bijkomstigheid van dit huis. Een handige manier om de woonkamer in min of meer zelfstandige ruimtes te kunnen verdelen. Maar het kent ook een groot nadeel: een huis wordt er wat hokkerig en visueel kleiner van. Er is er daarom ook voor gekozen om de deuren hier te laten verdwijnen. Ben je benieuwd hoe dat er uitziet? We gaan het eindresultaat nu bekijken!

Na: moderne open ruimte

Er is vrijwel niets meer terug te vinden van de oude situatie. Er is een schitterende moderne open ruimte ontstaan die als woonkamer gebruikt wordt. We zien op dit overzicht dat ook de eetkamer in deze ruimte te vinden is. En een prachtig element in de ruimte is natuurlijk de open haard, zeker geflankeerd door de twee leuke bankjes.

Na: efficiënte kastenwand

De prachtige efficiënte kastenwand biedt heel veel mogelijkheid tot opslag en ziet er ook nog eens heel mooi uit. De houten vloer, die overigens nieuw is, geeft toch een beetje van de oude sfeer van het huis weer. Een leuke subtiele herinnering aan het lange verleden van de woning.

Na: romantisch slapen

De slaapkamer laat een romantisch tintje van de woning zien, zeker met het prachtige Franse balkonnetje. Je kunt hier heerlijk slapen, zeker met de wetenschap dat je op loopafstand van de Champs-Élysées bent.

Na: badkamer

De badkamer wordt gekenmerkt door een meer aards karakter. Warme tinten zorgen dat je hier letterlijk en figuurlijk een warm bad kunt nemen. En al is de ruimte misschien niet zo groot, je hebt hier alles wat je nodig hebt. 

Zoals je ziet kan een oud appartement ook heel goed op een hippe en moderne wijze worden ingericht. Dit pand is daarvan natuurlijk niet het enige voorbeeld. Als je meer van deze projecten wilt zien dan kun je (ook voor heel veel andere huizen in Parijs) op homify terecht. Sla dan bij het bekijken vooral deze prachtige woning niet over.

Is wonen in Parijs voor jou een grote droom? Deel gerust al je ideeën daarover met ons!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!