Voor en Na: prachtige transformaties dankzij een innovatieve architect | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: prachtige transformaties dankzij een innovatieve architect

Johan van Dijk Johan van Dijk
modern  door EURL Cyril DULAU architecte, Modern
Loading admin actions …

Met de juiste architect kun je werkelijk waar alle kanten op. Hij (of zij) denk met jou mee en zorgt daarnaast ook voor een prachtig ontwerp. Sommige architecten hebben zich gespecialiseerd op het gebied van nieuwbouw, terwijl anderen zich meer met renovaties, verbouwingen en restauraties bezig houden. De Franse architect Eurl Cyril Dulau is zo’n expert die op het snijvlak van die drie categorieën werkt. We reizen dan ook graag af naar Frankrijk om enkele projecten van zijn hand te bekijken. Het zal je verbazen hoe ontzettend mooi afgeschreven huizen geworden zijn nadat zijn creatieve ideeën zijn toegepast.

Voor: romantisch of angstaanjagend?

Je kunt heel lang gefascineerd naar deze afbeelding kijken. Is het nou een mooi en oud romantisch huis of heb je het idee dat dit het vakantieadres van de Adams Family is? Vooral de combinatie van het matig onderhouden huis en een gebrek aan tuin zorgt dat dit huis het op de woningmarkt waarschijnlijk niet zo goed zou doen. De grote vraag is natuurlijk vooral, hoe moet dit huis opgeknapt worden? Het resultaat zal je erg gaan verbazen. Laten we dan ook snel gaan kijken hoe huis (en tuin) er nu bij liggen.

Na: een eigentijds kasteeltje

Een vakantieadres is dit huis nog steeds, al zal de Adams Family zich hier nu zeker niet meer thuis voelen. Wat een fantastisch resultaat is hier bereikt! Aan weerszijden is het oude huis uitgebreid met een nieuwe vleugel en het troosteloze grasveld heeft plaatsgemaakt voor een prachtig terras met een heerlijk zwembad. Een kleine veranda zorgt dat je hier onder hele diverse weersomstandigheden buiten kunt blijven zitten. En ondertussen is het statige en landelijke karakter van het oorspronkelijke huis nog steeds overduidelijk aanwezig. De perfecte balans heeft de architect hier weten te bereiken.

Voor: bouwval of mogelijkheden?

Zie jij een bouwval of zie je mogelijkheden? Het is maar net hoe creatief je bent! Net als bij het eerste huis, is ook op deze plek een heel romantisch beeld te zien. Maar de oude schuur en het oude huis zijn op deze manier niet bewoonbaar. Als je vanuit het huis naar de tuin wilt zou je namelijk eerst door een boom moeten lopen. Dat geldt ook voor de rest van de tuin, een terras naast een berenklauw is nou niet de meest ideale plek om van mooi weer te genieten.

Na: landelijk paradijsje

Na de uitvoering van de vakkundige ideeën van Eurl Cyril Dulau, is een klein landelijk paradijsje ontstaan. Het oude schuurtje is ontdaan van de bovenbouw en veranderd in een fraaie extra vleugel van het eigenlijke huis. En al is het een mooi ordelijk geheel, de tuin ademt nog steeds dezelfde charme uit als eerst. Zelfs de boom die je aan de linkerkant ziet is in afgeslankte vorm blijven staan. Op dit terras zullen heel wat aangename uurtjes door de bewoners en hun gasten doorgebracht gaan worden.

Na: het interieur

Voor we afscheid nemen van het werk van deze architect, kijken we nog even bij het laatste huis binnen. Het leuk is dat de oude sfeer hier zo goed behouden is gebleven, net zoals we net buiten ook al konden zien. In de voormalige schuur is een prachtige keuken ontstaan. Eigentijds en toch ademt de oorspronkelijke stijl uit alles. Leuk om hier wat te koken en vervolgens op het terras van een heerlijke maaltijd te genieten. De uitspraak leven als God in Frankrijk is niet voor niets bedacht!

Aangenaam verrast door het werk van deze Franse architect? Op homify kunnen we je nog heel veel meer ideeën en inspiratie uit Frankrijk bieden. Dit huis is daar een prachtig voorbeeld van.

Geïnspireerd geraakt? Laat ons weten wat je zo mooi vindt aan deze projecten.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!