Modern maar energiezuinig familiehuis | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Modern maar energiezuinig familiehuis

TILL BEHNE TILL BEHNE
van O2 Concept Architecture Modern
Loading admin actions …

We nemen vandaag een kijkje in dit energiezuinige en milieubewuste huis in een dorpje vlakbij de Franse stad Rennes. De architecten van O2 Concept Architecture tonen met dit prachtige huis aan dat moderne architectuur heel goed samen gaat met het bewuste omgaan met energie en het gebruik van natuurlijke materialen.

Ramen

We kijken hier aan tegen de achterzijde van het huis, die grotendeels uit glas bestaat. Deze kant van het huis staat op het zuiden gericht, en profiteert dus optimaal van de zon. Naast de tuin beschikt dit huis over een houten terras waar lekker gegeten kan worden. Aan de voor- en zijkant van het huis zijn in tegenstelling tot de achterzijde veel minder ramen. Dit om de privacy van de bewoners te waarborgen.

Terras

Hier zien we het terras nog eens van dichtbij. Wat opvalt is dat de planken net een beetje schuin liggen, voor een speels effect. Het hout contrasteert ook mooi met de robuuste metalen delen van de pui.

Gedurende het jaar wordt de zon gebruikt om dit huis te verwarmen. Dankzij een zeer goede thermische isolatie, blijft de temperatuur op deze wijze constant 22 graden. En dat bij een verbruik van slechts 10 kWh / m² per jaar.

Ruimte

Om optimaal van het daglicht gebruik te maken, is gekozen om de eerste verdieping slechts over een gedeelte van het woonoppervlak te bouwen; een zogenaamde mezzanine of entresol. Hierdoor ontstaat beneden een enorm gevoel van ruimte omdat je praktisch twee keer zoveel hoogte hebt. De natuurlijke uitstraling van het huis wordt versterkt door het wit en de lichte kleur van het hout. De stalen trap, de donkere vloertegels en de zwarte houtkachel passen dan weer heel goed bij het exterieur van het huis. En mocht het in de winter toch een keer koud worden, zorgt die laatstgenoemde houtkachel voor wat extra warmte.

Licht

Als je hier zo op de entresol staat, zie je hoe het licht met bakken tegelijk binnenvalt. Dat lichte en ruimtelijke gevoel wordt versterkt door de strakke witte muren en de lichte kleur van het hout. Om het geheel niet te zacht en liefelijke te laten worden, is gekozen voor een zwarte metalen hek. Al met al voldoet dit huis en alle kenmerken van moderne architectuur, maar is er tegelijkertijd goed nagedacht over het besparen van energie en is het milieu in acht genomen. 

Ben je geïnspireerd geraakt door het prachtige en moderne huis? Kijk dan hier eens voor wat inspiratie voor andere moderne huizen. En mocht je zover willen gaan om een modern en energiezuinig huis te bouwen, kunnen deze professionals je zeker verder helpen. En in dit Ideabook lees je hoe je zelf een beetje een energiezuinig kunt leven.

Hoe belangrijk vind jij de energiezuinigheid van je huis? Laat hieronder een comment achter.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!