Voor en Na: verouderd onderkomen wordt de ideale strandwoning | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: verouderd onderkomen wordt de ideale strandwoning

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne balkons, veranda's en terrassen van Selecta HOME Modern
Loading admin actions …

Een woning in de buurt van het strand en de zee is eigenlijk een voorrecht te noemen. Zeker als zo’n huis ook nog eens te vinden is in het zonnige en warme Spanje. Maar wat nou als het onderkomen hopeloos verouderd is? Flink verbouwen is in zo’n geval de beste oplossing. Het onderwerp van onze aandacht heeft zo’n verbouwing ondergaan. Een schitterend huis, dat voor geen enkele zonliefhebber te weerstaan is. Bekijk deze mooi transformatie, die is uitgevoerd door de professionals van Selecta Home.

Strand

Om even lekker in de stemming te komen, beginnen we niet met een plaatje van het huis zelf, maar met de heerlijke omgeving. Op dit strand zou je toch direct verliefd worden? Geen wonder dat de bewoners wel wat moeite, tijd en geld in de woning wilden stoppen!

Het huis

We hebben hier een overzicht van de woning. Vanaf de straat laat dit gebouw weinig van zijn geheimen los. Hoe zou het geheel er (zowel voor als na) aan de andere kant van deze muren uitzien?

Voor: ongebruikte binnenplaats

Als je door het strand al zin in vakantie gekregen hebt, is dit wel een ontzettende domper op het geheel. Deze binnenplaats lijkt al jaren voor niets anders dan een opslagplaats voor van troep gebruikt te zijn. Maar je ziet ook gelijk mogelijkheden op deze fraaie Mediterraanse plek.

Voor: traditionele soberheid

De traditionele soberheid straalt van deze foto af. In een interieur als dit wonen, doet afbreuk aan de prachtige omgeving.

Na: hip appartement

Het oude huis lijkt wel als sneeuw voor de zon verdwenen. Je kijkt nu ineens naar een hip en prachtig ingericht appartement. Heel erg ruim mag het dan misschien wel niet zijn, door de inrichting ontstaat een heel ruimtelijk gevoel. Een moderne invalshoek voor deze toch redelijk traditionele woning.

Binnen en buiten

Wonen in een Mediterraans klimaat betekent doorgaans veel tijd in de buitenlucht doorbrengen. De mooie binnenplaats van het huis biedt die mogelijkheid. Maar als je door wat voor omstandigheden dan ook binnen moet blijven, dan kan dat ook prima. Je kunt in deze gecombineerde moderne keuken en eetkamer heel goed vertoeven.

Minimalistische binnenplaats

De binnenplaats van dit huis valt op door een prachtige minimalistische inrichting. In het huis was dit ook al het geval, maar hier komt het nog duidelijker naar voren. Verder valt goed te zien dat deze tuin echt op het buitenleven is ingericht. Een prachtige buitenkeuken geeft deze plek namelijk net dat beetje extra.

Lekker koken

De ideale dag in deze prachtige Mediterraanse omgeving. Vroeg opstaan, genieten van een lekker ontbijtje, vervolgens naar de markt om verse vis te halen, daarna lekker sporten en vervolgens ontspannen aan het strand en lekker zwemmen in zee. Je hebt dan ’s avonds wel een overheerlijke maaltijd met een goed glas wijn verdiend. In deze buitenkeuken kun je dan ook heel lekker gaan koken.

En buiten douchen!

Je hoeft in dit huis eigenlijk niet meer naar binnen. Achter het keukenblok is namelijk ook nog een openluchtdouche gesitueerd. Hoe ideaal is dat, je loopt vanaf het strand direct door naar je eigen douche en over zand en nattigheid hoef je je hier helemaal geen zorgen te maken.

Slapen als een roos

Reken maar dat je na zo’n heerlijke afwisseling van ontspanning en inspanning heerlijk kunt slapen. Je zou buiten voor een hangmat kunnen kiezen, maar de fraaie eclectische slaapkamer is toch ook wel een erg fijn plekje om heerlijk in slaap te vallen. Het lijkt op deze plek, na de verbouwing natuurlijk, een klein paradijsje op aarde!

Heb je de zonnige inspiratie te pakken en wil je nog meer Mediterraanse ideeën opdoen? Bekijk dan ook zeker dit prachtige huis.

Zou dit jouw ideale vakantiewoning kunnen zijn? We horen graag wat jij er van vindt!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!