15 Inspiraties voor de Inloopdouche

Tiewen Visser Tiewen Visser
Zwarte badkamerinrichting De Eerste Kamer Moderne badkamers Keramiek Zwart
Loading admin actions …

De bad met een douche heeft de laatste decennia plaatsgemaakt voor inloopdouches en eigenlijk zien we ook die douche met een kuipje en schuifdeuren niet meer, maar echt een inloopdouche op een niveau die je bij wijze van spreken in zou kunnen rollen, dus ja, ook als je wat ouder wordt heb je nog iets aan zo’n douche! Hoewel het allemaal zo simpel klinkt, is het echt niet zo eenvoudig om zo’n inloopdouche te kiezen voor badkamers met inloopdouche, en te (laten) plaatsen door de vakmannen. Er komt van alles bij kijken zoals: materialen, grootte, de keuze van de wanden en noem het maar op. Voordat we toekomen aan enkele mooie voorbeelden van inloopdouche ideeën, willen we je eerst een paar tips geven voor materiaalgebruik en grootte voor je inloopdouche.

Materiaal wand

De douchewand inloopdouche is meestal gemaakt van tegels. Welke tegels? Dat maakt niet zoveel uit, als ze maar watervast zijn natuurlijk. In dit Ideabook ontdek je een heleboel soorten en maten tegels in allerlei vormen en kleuren.

Materiaal vloer

De vloer van een inloopdouche is meestal ook gemaakt van tegels. Er zijn ook douches met egaler vloeren, maar: meestal zijn dit soort gietvloeren niet geschikt voor een douche. Zo is er het materiaal beton ciré. Dit is een soort nep beton dat je in verschillende laagjes aanbrengt. Het materiaal is slijtvast en in principe ook waterdicht. Maar als je het gebruikt op je vloer in de douche, krijgt het echter te veel water te verwerken, waar het toch weer niet zo goed tegen kan. Op de wanden van de douche zou je het in principe wel aan kunnen brengen, voor de vloer zou je dan kunnen kiezen voor een betonlooktegel bijvoorbeeld. Laat je overigens ook goed adviseren over kit die gebruikt moet worden. Zo zou je tussen de tegels en de goot een flexibele kit moeten gebruiken als siliconen-of polymeerkit.

Glazen wanden

Een inloopdouche heeft vaak glazen wanden, maar dat hoeft niet. Er zijn steeds vaker douches die als het ware tussen gewone wanden zijn ingebouwd en dusdanig zijn ontworpen dat ze niet de hele badkamer in spetteren. Het nadeel van glazen wanden is namelijk dat ze erg onderhoudsintensief zijn: kalk en viezigheid hopen zich snel op en zelfs na een paar dagen na het schoonmaken zijn de vlekken alweer terug. Je zou de kalk proberen tegen te kunnen gaan door een antikalk-pomp in de kelder te monteren, zodat het water uit de kraan wat zachter wordt, maar heel veel zoden aan de dijk voor je glazen wanden zet dat nou ook weer niet, moeten we toegeven. Natuurlijk zou je ook voor een douchegordijn kunnen gaan, zoals de badkamers in de jaren 50 tot en met 70, maar we snappen dat je dat misschien niet meer van deze tijd vindt, al zijn er wel steeds mooiere en leukere modellen gordijnen te koop.


Industriële beton look

DEK-design Wall De Eerste Kamer Moderne badkamers IJzer / Staal Zwart
De Eerste Kamer

DEK-design Wall

De Eerste Kamer

Deze inloopdouche heeft die industriële beton look waar we het in de inleiding over hadden. Hiervoor heb je verschillende opties, zoals dus beton ciré, al is dat materiaal voor de vloer van de douche zelf niet zo geschikt. In deze douche zijn er daarom betontegels gebruikt die ongeveer hetzelfde effect geven. Onthoud overigens dat echt beton al helemaal uit den boze is in de douche of badkamer, omdat dit materiaal vocht opslokt als een soort spons, zoals je misschien weet van je balkon. Niet echt lekker materiaal in je badkamer dus.

Inloopdouche met opvallende tegels

DEK-design Free Standing De Eerste Kamer Moderne badkamers
De Eerste Kamer

DEK-design Free Standing

De Eerste Kamer

Deze modern inloopdouche met typische elementen van een modern huis, ziet er wat ons betreft zeer geslaagd uit. De vloer heeft weer die mooie tegels met een betonlook, de deur van de inloopdouche heeft die mooie industriële look met metaal en glas en de tegels met een motief zorgen voor die balans die de badkamer net wat meer smoel en gezelligheid geeft.

Strak en modern

Zwarte badkamerinrichting De Eerste Kamer Moderne badkamers Keramiek Zwart
De Eerste Kamer

Zwarte badkamerinrichting

De Eerste Kamer

Deze inloopdouche is mooi strak en modern en heeft aan de wand die typische metrotegels, zoals je ze misschien kent van de metro in Londen. Verder zien we de typische elementen van een badkamer van deze tijd: zwart en metaal: stoere materialen.

Strak met een twist

Stalen douchewand met elektrische radiatorfunctie De Eerste Kamer Industriële badkamers Metaal Zwart
De Eerste Kamer

Stalen douchewand met elektrische radiatorfunctie

De Eerste Kamer

Deze badkamer heeft alle elementen van de bovenstaande ruimtes, maar gaat net even een stapje verder door de toevoeging van twee elementen: lampjes achter de wanden en een stoere wand van bakstenen.

Luxe douche

GROHE F Digital deLuxe Grohe Nederland BV Moderne badkamers
Grohe Nederland BV

GROHE F Digital deLuxe

Grohe Nederland BV

Deze douche met waterval uit het plafond is een mooi voorbeeld van de luxe van een inloopdouche die een douche in een badkuip of zelfs in een cabine je niet kan bieden.

Mozaïek

Vernieuwbouw grachtenpand Kodde Architecten bna Moderne badkamers
Kodde Architecten bna

Vernieuwbouw grachtenpand

Kodde Architecten bna

Mozaïek bestaat uit verschillende kleine steentjes en past goed in een badkamer met een beetje die Ibiza of strand vibe. Combineer het met veel hout en rieten mandjes om dat ultieme gevoel te creëren in je badkamer.

Minimalistisch

Badkamer privewoning Scheveningen Not Only White B.V. Moderne badkamers
Not Only White B.V.

Badkamer privewoning Scheveningen

Not Only White B.V.

Deze badkamer is vooral strak en minimalistisch door het gebruik van eenvoudige materialen zoals grijze tegels, wit en strak hout.

Wand van transparante stenen

De douchehoek ABC-Idee Moderne badkamers
ABC-Idee

De douchehoek

ABC-Idee

Deze klassieke wand van stenen van glas is een goede keuze voor de instapdouche: het laat licht doorschijnen en is gemakkelijker schoon te houden dan een glazen douchewand.

Instapdouche zonder glas

Special Bathroom Amsterdam, The Netherlands Baden Baden Interior Moderne badkamers
Baden Baden Interior

Special Bathroom Amsterdam, The Netherlands

Baden Baden Interior

Deze instapdouche met stoere industriele elementen heeft geen glazen wand en is op een dusdanige manier ingebouwd dat het water in de doucheruimte blijft.

Hotel chic

Deze badkamer met instapdouche naast een kast, heeft door het gebruik van mooi licht, marmer en hout een chique look als in een hotel.

Speels met kleur

Hoewel badkamer tegenwoordig vaak niet meer zo gekleurd zijn, willen we je echt niet ontraden om zo af en toe kleur te gebruiken, zoals bijvoorbeeld deze gezellige inloopdouche.

Mediteraanse tegels

Aanbouw Heemstede Puurbouwen Moderne badkamers
Puurbouwen

Aanbouw Heemstede

Puurbouwen

Deze mooie gebakken tegels hebben een schitterende sfeer als aan de Middellandse Zee en passen perfect in een badkamer met een sterk karakter.

Scandinavische badkamer

Badkamer met wit en hout in Scandinavische stijl Studio Jonna Klumpenaar Scandinavische badkamers
Studio Jonna Klumpenaar

Badkamer met wit en hout in Scandinavische stijl

Studio Jonna Klumpenaar

In deze badkamer zijn simpele materialen gekozen zoals vierkante tegels, hout en witte wanden. Het geeft die typische rust als in een Scandinavisch interieur maar is ook warm door het schilderij en het gebruik van hout.

Gedurfde vloertegels

ONTWERP BADKAMER IN OUDE BOERDERIJ Binnenkijken Interieuradvies Landelijke badkamers
Binnenkijken Interieuradvies

ONTWERP BADKAMER IN OUDE BOERDERIJ

Binnenkijken Interieuradvies

Een simpele truc om je badkamer meer sfeer te geven is het plaatsen van vloertegels met een motief, zoals in deze badkamer gedaan is.

Chic en klassiek

Luxe badkamer met diverse Corian maatwerk producten en bekleding Cora Techniek Klassieke badkamers Kunststof Beige
Cora Techniek

Luxe badkamer met diverse Corian maatwerk producten en bekleding

Cora Techniek

Deze chique badkamer met marmer is ultiem chic maar ook klassiek modern door het gebruik van strakke materialen die toch de sfeer van weleer ademen.

Welke inloopdouche vind jij het mooist? Laat het ons weten in de comments!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!