Zo Maak je je Huis een Warme Plek voor Gasten

Tiewen Visser Tiewen Visser
Interieurontwerp woonkamer THIES Design Moderne woonkamers
Loading admin actions …

Je huis is een plek voor je gezin of jezelf, maar je wilt er soms ook gasten kunnen ontvangen voor een gezellig diner of een avondje met films en popcorn, samen een wedstrijd kijken op tv of misschien een bordspel. Je wilt daarom je huis een een plek is voor een warme gastvrije gast en dat wanneer je gasten in huis hebt zij zich welkom en op hun gemak voelen. In dit Ideabook geven we je een aantal tips om huis gasten te verwelkomen en te zorgen dat zij zich helemaal in hun element voelen bij jou thuis. Mi casa es su casa!

Geef je gasten een warm welkom

Inbouwkasten en taatsdeuren van staal The Home Director Industriële gangen, hallen & trappenhuizen
The Home Director

Inbouwkasten en taatsdeuren van staal

The Home Director

Een warm welkom voor je gasten begint natuurlijk al in de hal. Hier komen de gasten binnen, hangen ze hun jas op (of jij hangt ze voor hen op als je echt een gentleman bent) en hier trekken ze misschien hun schoenen uit (al is dat ook steeds vaker niet zo gastvrij meer om te verzoeken!). Zorg er dus voor dat de hal hen warm verwelkomt. Je kunt denken aan leuke planten in de gang, goede verf op de muren of warme verlichting. Alles kan en alles is mogelijk in de gang, als je er maar de juiste inspiratie en lef voor hebt. 

Maak een bankje in de eethoek

Een leuke twist voor je eethoek en om gasten op authentieke wijze te verwelkomen, is het plaatsen van een bankje in de hoek. Op die manier zorg je ervoor dat gasten lekker tegen elkaar aan kunnen kruipen en iedereen een plekje aan de tafel heeft, waarmee ze elkaar goed kunnen zien. Een bakje zorgt voor een ultieme sfeer en is ideaal voor iedereen die van gezelligheid houdt in de eethoek.

Een grote tafel

Naast een knusse eethoek waar je gasten kunt verwelkomen op een bankje, kun je ook kiezen voor een mooie lange tafel waar iedereen aan plaats kan nemen. Je moet hier wel de ruimte voor hebben natuurlijk, maar als je een grote woonkamer hebt, is een grote tafel een must als je vaak gasten hebt. Ook zijn er steeds vaker tafels die je uit kunt klappen, dus zelfs als je liever niet elke dag naar een enorme tafel wilt kijken, kun je alsnog veel gasten kwijt aan zo’n uitklaptafel. Ook een ronde tafel kan een optie zijn voor een wat kleinere ruimte.

Schoolbordverf

Appartement Amsterdam By Lenny Industriële eetkamers
By Lenny

Appartement Amsterdam

By Lenny

Wat is er nou leuker dan je gasten verwelkomen met een mooie boodschap op de muur? Met schoolbordverf kun je dat doen. Je kunt ze ook zelf creatief aan het werk zetten en een boodschap voor jou achterlaten op je muur. Op die manier kan iedereen zich creatief uitleven tijdens een bezoek.


Breng bloemen in huis

Bloemen en planten zijn altijd een goed idee om gasten op een warmere manier te verwelkomen, of ze moeten allergisch zijn voor bloemen, dan is het een minder goed idee. Voor wie een beetje huiverig is voor bloemen die continu verwelken en ze liever niet steeds weggooi, kan ook kiezen voor droogbloemen, mooie takken zoals katoentakken of zelfs nepbloemen natuurlijk.

Een lekkere loungebank

Een goede zithoek is belangrijk voor gasten. Hier kun je samen zitten en een fles champagne openen voor het diner of je kunt hier met popcorn en andere hapjes een filmmarathon houden. Het is helemaal aan jou hoe je de gasten entertaint, maar een grote bank is geen overbodige luxe.

Een open keuken

verbouwing 2-onder-1 kap woning Ede M'n Architect Moderne woonkamers
M'n Architect

verbouwing 2-onder-1 kap woning Ede

M'n Architect

Als je veel gangen maakt als gastheer of gastvrouw, en je staat lang in de keuken, kan het zijn dat je weinig contact hebt met je gezelschap en dat is jammer. Een open keuken met in de buurt de eethoek kan dit probleem oplossen. Zo kun je terwijl je kookt en aan je wijn nipt, nog gewoon bijkletsen met de gasten die op bezoek zijn.

Een haardvuur of kachel

Wat is er nou gezelliger dan samen met een warme kop koffie, thee of chocolademelk plaats te nemen bij de haard of kachel in de winter? Zeker rond de decembermaand is dit de ideale manier om je gasten een letterlijk warme avond te bezorgen.

Plaids en kussen

Ookinhetpaars de webshop voor kleurrijke kussens en prachtige plaids Ookinhetpaars Scandinavische woonkamers
Ookinhetpaars

Ookinhetpaars de webshop voor kleurrijke kussens en prachtige plaids

Ookinhetpaars

Een huis zonder accessoires en met name zonder kleden, kussen en plaids, nodigt niet echt uit voor gasten om een gezellige avond te beleven. Dus zelfs als jij denkt dat minimalisme mooi is voor je huis, kan het zijn dat je gasten daar anders over denken en liever niet bij jou over de vloer willen komen.

Kaarsen maken het warm en knus

Met kaarsen maak je je woonkamer enorm warm en knus. Het is daarmee een simpele oplossing om snel sfeer te creëren in de kamer en te zorgen dat je niet zoveel harde en felle lampen aan hoeft te zetten. Je kunt kiezen voor zowel mooie langwerpige kaarsen, als dikke kaarsen of simpele waxinelichtjes. Ook kaarsen met een geurtje kunnen helpen. Sowieso is het zeker niet gek om je huis te voorzien van lekkere geuren als er gasten komen. Niet voor niets bakken mensen vaak een appeltaart als ze een open huis hebben wanneer een huis verkocht wordt. Geuren verkopen!

Warme lampen

Nieuwbouw met karakter Lew interieur design Moderne woonkamers
Lew interieur design

Nieuwbouw met karakter

Lew interieur design

Met warm, geel licht maak je meer sfeer in je huis dan met wit licht. Zo simpel werkt het voor je woonkamer wanneer je gasten ontvangt.


Zorg voor een warm kleed onder hun voeten

Interieurontwerp woonkamer THIES Design Moderne woonkamers
THIES Design

Interieurontwerp woonkamer

THIES Design

Net als jijzelf, houden gasten van een warme woning waar ze zich senang en op hun gemak voelen. Een warm vloerkleed onder de voeten kan hierbij helpen. Op die manier maak je de woning knus en behaaglijk voor iedereen.

Zorg voor een goede logeerkamer

Ookinhetpaars de webshop voor kleurrijke kussens en prachtige plaids Ookinhetpaars Scandinavische woonkamers
Ookinhetpaars

Ookinhetpaars de webshop voor kleurrijke kussens en prachtige plaids

Ookinhetpaars

Als je vaak gasten over de vloer hebt die van ver komen, zorg dan dat je een sfeervolle logeerkamer voor ze klaar hebt. Zorg dat het bed leuk is opgemaakt en geef de kamer sfeer met en mooi behang of leuke prenten en foto’s aan de muur. Zorg dat de logeerkamer een plek is waar gasten ook een volgende keer willen overnachten. Het is jouw persoonlijke hotel en jouw persoonlijke project om ze een hartelijk welkom te bieden. 

Hoe zou jij je gasten ontvangen?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!