Dit Zijn de Nieuwe Interieurtrends van 2022

Tiewen Visser Tiewen Visser
Laatzen– Germany - March, 2021 Day Interior Moderne woonkamers
Loading admin actions …

Net als ieder jaar staan er weer een paar belangrijke woontrends op het programma in 2022. In dit Ideabook ontdek je welke interieurtrends 2022 brengt en wat de trends 2022 worden. Welke nieuwe interieurtrends zijn het vermelden waard en hoe zorg je dat jouw interieur weer voldoen aan de interieurtrends en woontrends 2022 biedt? Je leest er hier alles over zodat je weer helemaal up to date bent van alles wat hot is in wonen in 2022.

Woontrend 1: Organische vormen en kleuren

Keuken II - home staging Amsterdam | verkoopstyling TheGreenHouse Amsterdam THE GREEN HOUSE Home staging Scandinavische keukens home staging,homestaging,verkoopstyling
THE GREEN HOUSE Home staging

Keuken II – home staging Amsterdam | verkoopstyling TheGreenHouse Amsterdam

THE GREEN HOUSE Home staging

Natuurlijke prins, kleuren en materialen zijn helemaal in, in 2022. We zullen pastelkleuren zien maar ook veel aardse tinten en materialen zoals riet, jute en hout. Je kunt ook denken aan materialen als kurk. De materialen, meubels en vormen moeten in elk geval een natuurlijke en duurzame uitstraling hebben. In de woonkamer kun je denken aan mooie kleden, een bank en veel planten. Een urban jungle past perfect bij deze stijl omdat het niet alleen een natuurlijk element geeft aan dit interieurtype, maar ook omdat planten een duurzame en gezonde oplossing zijn om de lucht in je huiskamer te zuiveren. 

Woontrend 2: Moderne maar persoonlijke inrichting

In 2022 zien we een moderne minimalistische inrichting met strakke vormen vaak terugkomen. We kunnen denken aan een Scandinavisch interieur met mooie designmeubels en strakke vormen zoals prints aan de muur. Toch moet deze inrichting niet alleen rust en design uitstralen, het moet ook een interieur worden waarin plaats is voor persoonlijke spullen, persoonlijke meubels en een persoonlijke touch. Dat bereik je bijvoorbeeld door de eethoek op een speelse wijze in te richten en een echte plek voor het hele gezin te maken. Bijvoorbeeld om samen te ontbijten of te dineren. In dit interieur zijn eyecatchers belangrijk, maar ze moeten wel dat typische Scandinavische design hebben dat ze zo mooi maakt.

Woontrend 3: Stijlvolle jaren 90 vibe

Laatzen– Germany - March, 2021 Day Interior Moderne woonkamers Meubilair,Gebouw,Comfort,Stoel,Raam,Hout,Armatuur,Interieur ontwerp,Schaduw,Vloeren
Day Interior

Laatzen– Germany – March, 2021

Day Interior

De 90s zijn terug en hoe! In je interieur is een vibe met neon, felle kleuren en een bakstenen muur helemaal OK in 2022. Combineer deze woonstijl met elementen als stalen kasten, banken met een mooie kleur en spannende vintage meubels en accessoires. Je kunt voor deze woonstijl ook je zolder eens goed napluizen om oude objecten en spullen te vinden die goed zouden staan in je woonkamer. Je kunt denken aan oude accessoires of speelgoed.

Woontrend 4: Zachte vormen

Net als natuurlijke materialen, doen ook natuurlijke en zachte vormen het goed in 2022. Deze interieurtrend kenmerkt zich niet zozeer door het organische kleurgebruik of het gebruik van natuurlijke materialen, maar simpelweg door het toevoegen van materialen met organische vormen, die dus niet recht zijn afgesneden of hoekig zijn. Je kunt denken aan een mooie bank in een speelse vorm of ronde fauteuils. 

Woontrend 5: Het thuiskantoor wordt een blijvertje

Net als in 2021 wordt ook in 2022 het thuiskantoor een blijvertje in het interieur. Ook dit jaar zullen we weer veel thuiswerken ook omdat veel kantoren en bedrijven zijn overgeschakeld op het moderne werken, waarbij werknemers niet meer op kantoor zitten, maar thuiswerken. Het thuiskantoor moet voldoen aan alle eisen maar ook trendy en gezellig zijn. Je kunt den stijl ervan aanpassen aan de rest van de interieurtrends voor 2022 natuurlijk.

Woontrend 6: De stalen deuren blijven

Lichte luxe woning grenzend aan de tuin BNLA architecten Moderne keukens Fotolijst,Meubilair,aanrecht:,Tafel,kasten,Interieur ontwerp,Verlichting,Hout,Vloeren,Vloer
BNLA architecten

Lichte luxe woning grenzend aan de tuin

BNLA architecten

Sommige mensen zijn er gek op, anderen vinden het een trend cliché: De stalen deuren en wanden met glas. Maar ook in de trend van 2022 zien we deze deuren weer terugkomen, dus ja, stalen deuren gaan we terugzien in 2022.

Woontrend 7: Wabi Sabi of Japandi

Wabi sabi of Japandi zijn stijlen die verwijzen naar de Japanse cultuur en eigenlijk een soort Japanse versie van het Scandinavische interieur zijn: strak, weinig poespas maar wel sfeervol, stijlvol en vooral gezellig. Je kunt denken aan natuurlijke tinten, strakke vormen en minimalistische inrichtingen in deze interieurtrend. Laat je inspireren door de stijl van Japan en al haar eenvoud en pracht.

Woontrend 8: Multifunctionele meubels

Meubels die meer doen dan een tafel zijn of iets zijn om op te zitten doen het als interieurtrend in 2022 ook bijzonder goed. Je kunt denken aan bedden met lades of andere opbergruimte, trappen met lades of een bankje om iets in op te bergen. Een functionele trend dus in 2022.

Woontrend 9: De visgraatvloer maar dan net beetje anders

Hongaarse punt vloer met terugkerende hout invloeden STOX Vloeren & Keukens Klassieke woonkamers Eigendom,kasten,Meubilair,Plant,Bloempot,Kamerplant,azuurblauw,Hal,Gebouw,Huiskamer
STOX Vloeren & Keukens

Hongaarse punt vloer met terugkerende hout invloeden

STOX Vloeren & Keukens

De visgraatvloer is ook al zo’n omstreden woontrend, maar in 2022 gaan we hem weer gewoon terugzien. Maar dit jaar zal de vloer er wel een beetje anders uit gaan zien qua vorm en stijl, want we zullen meer verweerde vormen terugzien en de visgraatvloer zal meer de stijl hebben van een vintage interieur. Dat betekent een echte houten vloer met kleine latjes die aan de vloer zijn vastgelijmd, zoals vroeger. Natuurlijk niet meer met zo’n chemische bitumenlijm, maar een echte goede lijm die duurzaam is en niet stinkt. 

Woontrend 10: Ronde vormen

Project Amsterdam Noord - Overhoeksparklaan Standard Studio - Amsterdam Moderne woonkamers
Standard Studio – Amsterdam

Project Amsterdam Noord – Overhoeksparklaan

Standard Studio - Amsterdam

Ronde vormen in huis zijn hot! Je kunt denken aan ronde vazen, ronde tafels, ronde kleden en ronde organische vormen in schilderijen en prenten aan de muur. Rond is een fijne vorm in huis omdat het niet strak en hoekig is maar toch die rust uitstraalt die je zo graag in je huis hebt. Kies daarom zeker voor deze geweldige trend in jouw woning en maak je huis helemaal 2022 proof met ronde vormen en accessoires. Het kan niet gek genoeg, zet bijvoorbeeld een ronde cirkel op de muur als spannende decoratie.

Maak jouw persoonlijke woontrend

Appartement IJburg, Amsterdam ÈMCÉ interior architecture Moderne keukens Hout Groen appartement ontwerp keuken-ontwerp gietvloer groen zwarte-keuken eiken-hout splitlevel stalen-pui
ÈMCÉ interior architecture

Appartement IJburg, Amsterdam

ÈMCÉ interior architecture

Net als ieder jaar is het van belang je woontrend persoonlijk te maken. Een goede interieurdesigner kan je hierbij helpen. Zij kunnen je advies geven over jouw smaak en hoe je je inrichting kunt aanpassen aan jouw smaak. Natuurlijk zijn trends belangrijk, maar in interieurs ontwerpen staat niks vast en is alles mogelijk wat je maar wilt. Je kunt dus ook gerust trends mixen en stijlen met elkaar combineren. Durf bijvoorbeeld ronde vormen en de nineties te combineren of mix juist een wabi sabi stijl met een natuurlijk interieur. Alles kan en alles is mogelijk. Het is jouw interieur en jouw stijl voor 2022 die het mogelijk maakt!

Welke trend zou jij in huis willen? Laat het ons weten in de comments.

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!