Dit Zijn de 15 Beste Kleuren om je Keuken in te Schilderen

Tiewen Visser Tiewen Visser
Verbouwing woning Tuinstraat Utrecht M'n Architect Moderne keukens
Loading admin actions …

Als je zoek naar kleuren voor je ultieme keuken maar je weet niet welke keuken kleuren muren je wilt bereiken dan hebben wij hier enkele keuken kleuren inspiraties voor je op een rijtje gezet. We bedoelen dan niet de kleuren van de kastjes, tegels of deurtjes, maar echt de keuken verf kleuren zoals ze op de muur worden aangebracht boven de tegels. Natuurlijk kun je ook met de kastjes of tegels een heleboel bereiken in je keuken, maar dat is voor een ander Ideabook. Hier ontdek je de beste tips voor kleuren keuken zodat jij weer volop kunt genieten van je keuken. Onze professionals voor keukens kunnen je misschien ook helpen met het uitkiezen van een kleur natuurlijk en kijk ook gerust rond in al onze inspiraties voor keukens onder ruimten!


Mediterraanse zee kleur

Deze strakke witte keuken wordt opgefleurd door een schitterende muur in een soort aquakleur die doet denken aan de Middellandse Zee. Hoewel het een koele kleur is, doet de ruimte door de mooie lichtinval en gebruik van hout toch mooi en warm aan.

Stoer grijs

Onderhoudsvrije keramische patroonvloer - www.mawitegels.nl MAWI Tegels B.V. Rustieke keukens Keramiek Grijs
MAWI Tegels B.V.

Onderhoudsvrije keramische patroonvloer – www.mawitegels.nl

MAWI Tegels B.V.

Dit gemêleerde grijs ziet er schitterend uit in je keuken en kan dankzij moderne verftechnieken meteen achter je keuken geschilderd worden. Moderne verfsoorten zijn gemakkelijk schoon te maken en zorgen ervoor dat je lang niet altijd tegels achter je aanrecht hoeft te plaatsen. Dat geeft je de vrijheid om veel meer te doen met je keuken.


Mooi zacht rood

Verbouwing woning Tuinstraat Utrecht M'n Architect Moderne keukens
M'n Architect

Verbouwing woning Tuinstraat Utrecht

M'n Architect

Deze mooie rode kleur zit tussen rood, roze en oranje in en steekt bijzonder goed af bij de strakke witte kastjes en de mooie houten vloer in een donker gelakte kleur. Het is een kleur die je misschien niet snel zou kiezen voor je keuken, maar die wel bijzonder goed uitpakt.

Helder blauw

Deze keuken heeft een wand in een heldere blauwe kleur geschilderd, waardoor de muur er als het ware uit knalt in het interieur. Je kunt ook andere kleuren als een donkergroen of bijvoorbeeld mangogeel kiezen voor hetzelfde soort effect.

Zacht blauw-wit

Het is lastig te zien, maar dit is geen wit op de muur maar een soort heel licht blauw. Deze mooie kleur is een onderschatte kleur op de muren omdat het je huis op een subtiele manier kleur geeft, zonder te kiezen voor een extreem pallet aan kleuren. Ideaal voor liefhebbers van koele kleuren of wit, die het liever niet te steriel willen hebben.

Aardse tinten

Maatwerk keukenontwerp Grego Design Studio Moderne keukens
Grego Design Studio

Maatwerk keukenontwerp

Grego Design Studio

Aardse tinten zijn al een tijdje helemaal hot en in deze strakke keuken zie je waarom: het brengt organische vormen en materialen somen met strakke meubels of interieurs. Dat komt doordat aardse tinten op de muur zorgen voor rust die past bij dat strakke, maar door de kleuren verbinding leggen met bijvoorbeeld hout, riet of jute. 

Lichtgrijs en blauw

Woning te Vreeland ScanaBouw BV Moderne keukens
ScanaBouw BV

Woning te Vreeland

ScanaBouw BV

Wat is het nou? Blauw? Licht grijs? Dat is moeilijk te zeggen. Ergens is de kleur ook een beetje groen. Het is hoe dan ook een kleur die overal mooi mee blendt: grijs, wit, zwart of hout; het kan allemaal. Ook moderne stijlen, industrieel maar klassiek of vintage passen allemaal bij deze super neutrale maar mooie kleur.

Groen

Trek-in - duurzame Trekkershut Kristel Hermans Architectuur Moderne keukens
Kristel Hermans Architectuur

Trek-in – duurzame Trekkershut

Kristel Hermans Architectuur

Deze uitermate gedurfde keuken is afgetopt met een uitermate gedurfde kleur groen op zowel de wanden als het plafond. Deze ietwat gelige kleur groen is niet voor iedereen weggelegd, maar is zoals je ziet een uitstekende kleur in combinatie met blank hout. Ook steen combineert goed met deze spannende kleur.

Rood

Krachtige rode keuken met contrasterend zwart Pure & Original Keukenblokken Graniet Rood
Pure & Original

Krachtige rode keuken met contrasterend zwart

Pure & Original

Rood! Ja het kan ook in je keuken. Pas er natuurlijk wel mee op, maar deze zeer stoere keuken met zwarte kraan combineert als een malle met het schreeuwerige rood op de muur. Het is een kleur met passie, dus zorg voor balans, bijvoorbeeld door andere muren wit te verven of te combineren met zo weinig mogelijk poespas.

Geel

Deze lichtgele muur in de keuken staat in een mooi contrast met de rest van de keuken. Het is een gegeven dat we in dit Ideabook steeds terug zien: een strakke witte keuken combineert perfect met een levendige kleur op de muur.

Blauw en geel

Polar Blue, Licetto Pure & Original Eclectische keukens
Pure & Original

Polar Blue, Licetto

Pure & Original

Blauw en geel zijn kleurvrienden. Niet alleen in veel vlaggen, zoals die van Zweden, is blauw en geel een geweldige combinatie, ook in je woning is het geweldig. Dat komt doordat blauw en geel tegenover elkaar staan in de kleurenwaaier en daardoor juist precies bij elkaar passen. In deze keuken is een lichtblauwe muur gecombineerd met een geel plafond. Op die manier kun je weer met andere kleuren blauw werken als accessoires, waardoor er meer een geheel ontstaat.

Gedurfd: paars

Maatwerk keuken betonciré Langens & Langens BV Landelijke keukens
Langens & Langens BV

Maatwerk keuken betonciré

Langens & Langens BV

Dacht je dat rood of groen gedurfd was voor de keuken? Dan had je deze paars muur nog niet gezien! Hoewel het misschien geen alledaagse kleur is in je woning, werkt dit zachte paars wonderwol mooi in combinatie met de landelijke keuken. Waarschijnlijk omdat het doet denken aan een lavendelveld in Zuid-Frankrijk.

Donkerblauw

Steel Blue, Licetto Pure & Original Eclectische keukens
Pure & Original

Steel Blue, Licetto

Pure & Original

Stoer, chique en robuust. Dat zijn de drie woorden die deze keuken typeren. De zwarte steigerkastjes, de zwarte tegels, de chique marmeren bladen en plinten in samenwerking met een gewaagde kleur op de muur maken deze keuken helemaal af.


Schoolbordverf

Schoolbordverf is geweldig voor de keuken. Bijvoorbeeld om leuke recepten op te schrijven of gewoon te gebruiken als notitiebord. Je kunt ook kiezen voor een verf die magnetisch is om bijvoorbeeld tekeningen of briefjes aan op te hangen met magneten, zoals op een losse koelkast.

Zacht grijs

Deze Japanse keuken is uitgevoerd in een zachte grijze kleur en combineert perfect met blank hout en wit. Het is een een echte Japandi keuken met typische organische kleuren die in harmonie zijn met de natuur.

Primaire kleuren

Een keuken als een Mondriaan-schilderij of een stoel van Rietveld; met deze enorm gave primaire kleuren op de muren bereik je dat gevoel in een handomdraai. Kies voor kleuren op verschillende plaatsen en werk in vlakken die niet te veel met elkaar botsen. Ook zwarte lijnen en veel wit maken deze keuken compleet.

Welke kleur zou jij je keuken het liefst verven?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!