Kies voor prachtig mozaïek in de badkamer

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Pure White Freshwater and Black Lip Mother of Pearl Mosaics ShellShock Designs Moderne badkamers
Loading admin actions …

De badkamer is die ruimte in huis waar we vrij kunnen experimenteren met verschillende materialen, kleuren en patronen voor de muur. Hoewel we vochtbestendigheid in het oog moeten houden zijn er vele originele manieren om je badkamer vorm en kleur te geven . Of we nu voor steen, keramiek of zelfs glas kiezen; de badkamer heeft dankzij veel glanzende oppervlakken en materialen vaak automatisch al een luxueuze en bijzondere sfeer. Waar we in andere ruimten meestal op verf en behang teruggrijpen kunnen we in de badkamer creatief zijn met tegels, plavuizen, steen of mozaïek in allerlei kleuren, vormen en maten.

In dit ideabook laten we je zien wat er allemaal mogelijk is en kun je bijzondere ideeën en veel inspiratie opdoen voor de betegeling van jouw individuele badkamer!

Klassiek blauw

IDA14 Moderne badkamers

Dit ideabook gaat over de mogelijkheden en ideeën voor mozaïek in de badkamer, dat een techniek is dat bestaat uit het bekleden van een oppervlak met kleine stukjes tegel of kleine tegeltjes die met behulp van verschillende kleuren vaak een patroon of zelfs afbeelding vormen en zo de badkamer op een bijzondere en unieke manier kunnen sieren. Net als gewone wandtegels worden ook de stukjes mozaïek in kalk, mortel, cement of hars op de muur en vloer bevestigd. Maar anders dan gebruikelijke badkamertegels kan mozaïek uit verschillende materialen bestaan waarvan keramiek, glas en steen de meest gebruikelijke vormen zijn.

Hier zien we een prachtige mozaïekwand in een waaier van blauwtinten dat het kleurenpalet van water in verschillende tinten blauw en turquoise nabootst. Deze klassieke vormgeving en gebruik van mozaiek in de badkamer contrasteert op bijzondere manier met de ultramoderne glazen scheidingswanden en het vrijstaande bad, evenals het stijlvolle witte rek. Zo is een luxueus geheel ontstaan dat zowel minimalistisch als sfeervol met een fris karakter.

Parelglans

Pure white freshwater and black lip mother of pearl mosaics ShellShock Designs Moderne badkamers
ShellShock Designs

Pure white freshwater and black lip mother of pearl mosaics

ShellShock Designs

Hier zien we een elegant, eenvoudig voorbeeld van de vele speelse mogelijkheden dat mozaïek biedt. Twee sterk contrasterende kleuren zijn hier gecombineerd tot een glanzende eenheid door de gedeelde parelmoer glans van de tegeltjes en vormt een klassiek, stijlvol geheel dat zowel goed past bij, als een mooi contrast levert voor de moderne multifunctionele en luxe douchecabine.

Verfraaid met goud

Hier is mozaïekontwerp een stapje verder gegaan in het verfraaien van een douchecabine. Door het gebruik van een willekeurig patroon van gouden tegeltjes dat sierlijk verstrooid over de verder strak witte tegeltjes ligt krijgt deze badkamer een bijzonder glamoureuze uitstraling dat een gouden gloed door de gehele badkamer weerkaatst.

Provençaals lavendel

Hier zien we hoe een kleine badruimte met behulp van mozaïek een luxueuze uitstraling krijgt. Door alleen het onderste deel van de ruimte te bedekken zijn niet alleen de noodzakelijke delen van de muur beschermd, of is er aan teveel drukte ontsnapt. Tegelijk wordt er namelijk een sfeer gecreëerd alsof we over de lavendelvelden in de Provence uitkijken dat door het gebruik van verschillende tinten lila tegeltjes een speels maar ook elegante eenheid wordt gecreëerd.

Kunstwerk

Traditioneel werd mozaïek eeuwen geleden gebruikt om het atrium van een Romeins landhuis te versieren, of de wanden in een Grieks badhuis te verfraaien. Daarbij werd vaak een verhaal verteld of illustratie gemaakt die wij nu nog in musea kunnen zien. Dergelijke kunst komt nu weer terug, dankzij de herontdekking van het mozaïek. Zoals hier te zien kun je met de kleine tegeltjes heel gedetailleerd en kunstzinnige afbeeldingen creëren die je badkamer direct in mediterraanse en exotische sferen brengt. Vraag advies aan een kunstenaar, of experimenteer zelf met de makkelijk te gebruiken materialen en maak ook jouw badkamer tot een uniek en persoonlijk deel van het huis.

Mozaïek anders

Op deze foto zien we een voorbeeld van een badkamer dat perfect in een landelijke inrichting zou passen. De wand is op grillige wijze bedekt met stenen en kiezels in verschillende bruine, grijze en beige tinten die samen een natuurlijk, licht en warm geheel vormen. Door zowel de vloer als de muur in deze stijl te bekleden waan je je op het strand of elders in de vrije natuur, maar met de luxe van je eigen badkamer. Het gebruik van hout en de schaalvormige wasbak hebben een vintage look, dat stijlvolle en natuurlijke nostalgie in deze ruimte afmaakt.

We hopen je hier een aantal heel verschillende ideeën aan de hand gedaan te hebben om ook jouw badkamer of gastentoilet iets bijzonders mee te geven: of het nu een complete wand- en vloerbekleding van siertegels is, een kunstzinnig detail of een enkele stijlvolle muur als blikvanger. Speel ook eens met kleur en stijl en doe eens iets heel anders met de badkamer!

Woonvilla Blaricum Kabaz Moderne badkamers
Kabaz

Woonvilla Blaricum

Kabaz
Welke van deze mozaïekdesigns spreekt jou het meeste aan? Vertel het ons bij de reacties hieronder!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!