Goedkope Decoratieve Ideeën voor de Slaapkamer

Tiewen Visser Tiewen Visser
Styling Project Mabella Artisans Interior Design Kleine slaapkamer Hout
Loading admin actions …

De slaapkamer. Een plaats waar je veel uren doodbrengt, maar waar je niet altijd even goed nadenkt over de inrichting. Wil je een slaapkamer inrichten met een beperkt budget? Dan hebben we een aantal slaapkamer ideeën voor je op een rijtje gezet. In dit Ideabook vind je alle slaapkamer inspiratie die je nodig hebt. Je ontdekt welke opties he hebt voor een goedkope slaapkamer decoratie en op welke manier je in een handomdraai een gezellige en sfeervolle kamer creëert. Dus ontdek de beste tips en doe er je voordeel mee! Je kunt intussen ook scrollen door onze afbeeldingen van andere slaapkamers of oude inspiraties bekijken.

Een hemelbed

Mhondoro, een Lodge in Zuid-Afrika All-In Living Moderne slaapkamers
All-In Living

Mhondoro, een Lodge in Zuid-Afrika

All-In Living

Hoewel een hemelbed een dure grap lijkt, is dat zeker niet het geval. Het enige wat je nodig hebt is een paar houten palen en latten, een boor, zaag en een paar schroeven, een timmerman of een goed stel technische handen van jezelf en natuurlijk een stuk gordijn om erovereen te draperen. OK, het is duurder dan een leuk bloemenvaasje, maar zeg nou zelf? Een DIY kan toch nooit beter uitpakken dan dit? En je kunt veel besparen op het bed zelf, want dat hoeft niet meer de show te stelen in de slaapkamer.

Plaids en dekens

Pieter Postlaan - November, 2020 Day Interior Moderne slaapkamers
Day Interior

Pieter Postlaan – November, 2020

Day Interior

Een manier om de slaapkamer sfeervol en gezellig te maken zonder al te veel geld uit te geven, is het aanschaffen van een goed kleed, plaid of zelfs allebei. Je drapeert dat dan gewoon over het bed wanneer je niet slaap. Ziet er meteen een stuk verzorgder uit toch?

Wandplankje

Licetto in de kleur Greek Sky Pure & Original Moderne slaapkamers Blauw
Pure & Original

Licetto in de kleur Greek Sky

Pure & Original

Een wandplankje met boeken of foto's in een lijstje is een van de simpelste manieren om in no time sfeer aan te brengen in je slaapkamer. Ook zou je gewoon kunnen kiezen voor foto's of prenten rechtstreeks aan de muur, misschien nog wel een budgetvriendelijkere optie dan deze.

Droogbloemen of plukbloemen

Interieur Njummel Landelijke slaapkamers
Njummel

Interieur

Njummel

Wil je wat meer groen of sfeer op je nachtkastje? Je kunt simpelweg een paar plukbloemen uit eigen tuin in een vaasje zetten of kiezen voor droogbloemen. Die verwelken niet, dus hoef je ze ook nooit te vervangen.

Stoel als nachtkastje

Een stoel als nachtkastje, is dat een goed idee? Wij vinden van wel. Het ziet er namelijk speels uit en de zitting van de stoel biedt zeker te weten genoeg ruimte voor een lamp, een paar boeken en misschien een klein mandje om bijvoorbeeld sieraden in op te bergen. Onder de stoel zou je zelfs een mandje kunnen plaatsen voor andere spullen die je dichtbij je bed wilt houden.

Spiegels

Moody Blues - Nights of white Satin Nimeto Utrecht Klassieke slaapkamers
Nimeto Utrecht

Moody Blues – Nights of white Satin

Nimeto Utrecht

Wil je je slaapkamer op een goedkope en simpele manier groter of dieper maken? Spiegels zijn zeker geen slechte optie in dat geval. Voor een speels effect kies je voor vintage spiegels in verschillende soorten en maten.

Boeken als decoratie

We hebben al vaker gezegd op dit blog: gebruik boeken als decoratie. Dat kan zowel gestapeld zijn op je nachtkastje, op een ladekast, in een daarvoor bestemde boekenkast en zelfs gewoon in de vensterbank, zoals hier. Je kunt de boeken voor meer rust op kleur sorteren of de boeken met de bladzijdekant naar voren zetten. Een trend die we ook wel vaak zien op Instagram.

Behang

De slaapkamer snel een nieuwe touch geven zonder al te veel geld uit te geven kan al bereikt worden door een wand te bangen. Je hoeft echt geen behangkoning te zijn om een rechte wand te voorzien van een behang met een structuur of motief.

Pallets als hoofdsteun

Pallets waren een lange tijd een trend als bijzettafel of salontafel en ook in cafeetjes en bars zagen we ze soms als stoelen en banken. Sommige mensen gebruikten pallets zelfs om een balkonbankje te maken. Maar deze oplossing zien we niet heel vaak: pallets als hoofdsteun van een bed. Het ziet er stoer en tegelijkertijd ook bijzonder knus en gezellig uit. Een geslaagd decoratief idee dus!

Het krukje als decoratie

We kennen hem vast wel, het opstapkrukje. Het werkt ook fantastisch als decoratief element in je slaapkamer. Kan ook gerust met een lampje of een boek erop. En bovendien is het ook een erg praktisch meubelstuk. Twee vliegen in een klap dus.

Een wandkleed

Een doek of vloerkleed aan de wand is een leuke manier om de slaapkamer snel en zonder veel geld uit te geven gezelliger te maken. Het enige wat je nodig hebt is een hamer, een stel spijker en een doek.

Berkenbomen

Deze te gekke oplossing voor slaapkamerdecoratie vinden wij helemaal briljant. Een soort indoor berkenbos van oude stammen van de berkenboom. Het zal misschien even zoeken zijn naar zulke stammen, maar je kunt natuurlijk ook voor andere natuurlijk stammen of elementen in je slaapkamer kiezen.

Kleine bloempotten en planten

Grote sierplanten kunnen aardig in de kosten lopen, maar deze kleine planten zijn zeker een waardige vervanger. Je kunt de planten in een iets te grote pot zetten zodat ze ruimte hebben om te groeien. Het voordeel van deze decoratie is dat het ook de luchtkwaliteit van je slaapkamer ernstig verbetert. Je zult dus gezonder en beter slapen met een paar planten.

Kussentjes

Kussens zijn altijd een goed decoratief idee. Zowel op je bank in de woonkamer als simpelweg op je bed in de slaapkamer. Kies voor een palet aan dessins of juist een doordacht idee met overeenkomende vormen en kleuren voor meer rust.

Een ladder

Een ladder is een veelgerbuikt accessoire in de badkamer, bijvoorbeeld voor een handdoek. Maar ook in de slaapkamer is een ladder een uitstekend idee om meer decoratieve sfeer aan te brengen. Je kunt voor extra elan wat lampjes met een batterij eromheen draperen.

Een vloerkleed

Niet iedereen heeft een vloerkleed in de slaapkamer en wij vinden dat erg jammer. Het is namelijk een briljante manier om net even wat meer gezelligheid in je slaapkamer te creëren. Een vloerkleed is ook warm aan je voeten, wat bijvoorbeeld blootvoets uit bed stappen aangenamer maakt.

Een bankje

Net zoals het krukje of de stoel, is een bankje een leuke manier om net even wat meer sfeer en gezelligheid in je slaapkamer te creëren. Ook hier kun je weer boeken, een lampje of een vaasje opzetten natuurlijk.

Een hangend peertje

In plaats van een lamp naast je bed of lampjes bevestigd aan de muur, zou je ook kunnen kiezen voor een leeslampje dat werkt als een hangend snoertje met peertje vanaf bijvoorbeeld het plafond.

Welke slaapkamer decoratie zou jij overwegen in jouw kamer?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!