Shaggy vloerkleden: de nieuwste trend in vloerkledenland | homify

Shaggy vloerkleden: de nieuwste trend in vloerkledenland

Stefanie Hesseling Stefanie Hesseling
Loft Amsterdam Minimalistische woonkamers van De Ontwerpdivisie Minimalistisch
Loading admin actions …

Shaggy vloerkleden, hoogpolige vloerkleden van grof geweven stoffen, zijn een nieuwe trend in designland. Inmiddels zijn ze overal verkrijgbaar en in vele soorten en maten te koop. Wat alle shaggy vloerkleden gemeen hebben is hoe heerlijk zacht ze zijn, en dat is precies het gevoel dat ze overbrengen in elk interieur. Ze creeëren fijne zitruimtes waar gerelaxt mag worden. En laat dat nou precies zijn wat elk hardwerkend individu nodig heeft: een ruimte om helemaal tot zichzelf te komen. Kijk met ons mee welke shaggy tapijten wij op een rij zetten.

Beige als basis

In deze lichte woonkamer zijn aardetinten de basis. Het lichte grijs van de meubels, het lichte hout van de salontafels en de witte muren worden prachtig aangevuld met het beige shaggy vloerkleed. Door de muur aan de rechterzijde ook een beige tint te geven, wordt er extra ruimte in de woonkamer gebracht. Behalve het opvallende shaggy tapijt valt in deze woonkamer op hoe verschillende kleuren en texturen een geheel vormen. We zien hoe glad hout, de stof van de meubels en het levendige oppervlak van het shaggy tapijt elkaar mooi weten te vinden.

Rust in de woonkamer

Appartement Stuttgart Moderne woonkamers van Yeh Design Modern
Yeh Design

Appartement Stuttgart

Yeh Design

Een wit vloerkleed, het zal in de praktische zin misschien niet de meest voor de hand liggende keuze zijn, maar in esthetische zin is het natuurlijk prachtig. Het witte shaggy vloerkleed dat we hier zien licht de hele kamer op. De rest van de tinten in deze woonkamer is heel rustig gehouden. Zo correspondeert het grijs van de bank met de mooie tinten van de super hippe poefjes en wordt deze kleur mooi aangevuld met het diepe taupe van de gordijnen. Het wit van het shaggy vloerkleed haalt vervolgens het interieur op. Let ten slotte nog even op de plaatsing ervan. Waar vloerkleden vaak aan de zijkant onder de bank geschoven worden, is dat met dit shaggy vloerkleed niet gebeurt. Hiermee wordt de illusie van extra ruimte gecreëerd. Een tip voor interieurdesigners!

Plaats van het shaggy vloerkleed

In de foto hiervoor zagen we een kamer waarin de zijkant van het vloerkleed voorbij de lijn van de bank gelegd was. In deze woonkamer zien we een woonkamer waarin de zijkant van het shaggy vloerkleed wel onder de sofa geschoven is. Het verschil in ruimtelijke werking is opmerkelijk. Het zal een bewuste keuze zijn, want de strakke lijn van het shaggy vloerkleed is een fijne tegenhanger van de organische vormen die we zien in lamp, tafels en prachtige draaistoel. De kleur van het shaggy vloerkleed haalt ten slotte de kleurstelling in dit interieur mooi op. Door te kiezen voor een lichtbeige tint worden de verschillende meubelstukken mooi samengetrokken.

Optimaliseer ruimte met het shaggy vloerkleed

Uitbouw met daklicht Moderne woonkamers van Lumen Architectuur Modern
Lumen Architectuur

Uitbouw met daklicht

Lumen Architectuur

Een laatste foto waarin we ingaan op de plaatsing van een shaggy tapijt dan, om het af te leren. Wat we hier zien is hoe het shaggy vloerkleed precies onder de lijn van de bank gelegd is. Wat hiermee bereikt wordt is dat de functionaliteit van de zitruimte zoveel mogelijk geoptimaliseerd wordt. Hoe groter namelijk de ruimte van het vloerkleed, hoe meer ruimte we optisch toebedelen aan de functie van een zitruimte. In deze foto is de kleur van het shaggy tapijt een prachtige match met de kleur van de bank. Het helpt natuurlijk ook wel een beetje dat het vlakke licht van buiten hier optimaal gevangen is. Het shaggy tapijt dat we hier zien is ook weer van heerlijk zacht en hoogpolig materiaal. Een zithoek om op weg te dromen.

Strak wit met shaggy tapijt

Loft Amsterdam Minimalistische woonkamers van De Ontwerpdivisie Minimalistisch
De Ontwerpdivisie

Loft Amsterdam

De Ontwerpdivisie

In deze woonkamer wordt een knipoog gegeven aan de originele staat van het pand. We zien prachtige houten balken en een mooi opengewerkte bakstenen muur. De gegoten vloer maakt het industriële geheel mooi af en in combinatie met de zwevende greeploze kastjes is het geheel strak en modern. Het shaggy vloerkleed doet in deze woonkamer zijn uiterste best om het binnengevallen licht te optimaliseren. Dat is belangrijk omdat we hier zeer waarschijnlijk te maken hebben met een woonkamer waarin maar aan een zijde licht naar binnen valt. Ten slotte geeft het witte shaggy vloerkleed ook hier weer de zachtheid die een modern ingerichte woonkamer als deze nodig heeft om tot leven te komen.

Bruin shaggy vloerkleed

Dit grote formaat shaggy vloerkleed doet zijn uiterste best maar redt het in kleurstelling niet om de rode fautteuils voorbij te streven. Het diepe bruin van het shaggy vloerkleed echter, geeft wel een fijne warmte aan de gegoten vloer. Omdat in deze woonkamer gebruikt is gemaakt van een grijze gegoten vloer, een industriële keuze, is het nodig daar een tegenhanger tegenover te plaatsen. Het shaggy vloerkleed is hier een mooie keuze voor. De grootte ervan zorgt ervoor dat de loungeplek mooi in formaat is neergezet.

Modern shaggy tapijt

Dit moderne interieur lijkt de overtreffende trap van het interieur dat we hierboven al zagen. Vooral in het gebruik van de kleur rood is hier geen kans onbenut gelaten. Van de rode loungebank tot de rode vaasjes op de vensterbank: hier heeft iemand duidelijk een kleurvoorkeur uitgesproken. Als tegenhanger hiervoor, om dan toch wat balans te brengen in het anders best schreeuwerige interieur, is gekozen voor een zwart-wit shaggy vloerkleed. In combinatie met de lamellen en de zwart-wit accenten is er toch nog wat rust gebracht. Het shaggy vloerkleed brengt ook hier, waar zijn shaggy tapijten anders voor, warmte en textuur in een modern interieur.

Breng kleuren samen in het shaggy tapijt

Deze ruimte lijkt enigszins rommelig, maar is dat bij nadere inspectie zeer zeker niet. Sterker nog, de elementen zijn bijzonder goed bij elkaar gezocht en daarmee allemaal met intentie geplaatst. De paarse bank, de rode accenten van de stoel en de kussens en zelfs het materiaalgebruik in de stoel en de tafel. Alles correspondeert in deze woonkamer met elkaar. Om het af te maken zijn de verschillende kleuren mooi samengebracht in het shaggy vloerkleed.Het paars van de bank, het rode van de stoel en zelfs het donkere van plavuizen en stoel, alles komt samen in het hoogpolige vloerkleed. Het blijken in deze woonkamer niet de kleuren van meubels en shaggy tapijt te zijn, maar de veelvoud aan boeken die wat ruis in het beeld brengen.

Een groot shaggy vloerkleed

Woonkamer met balkon en uitzicht Moderne woonkamers van Architect2GO Modern
Architect2GO

Woonkamer met balkon en uitzicht

Architect2GO

Dit formaat shaggy tapijt waren wij nog niet tegengekomen. Groot genoeg om twee banken op te zetten en de helft van de forse woonkamer te beslaan, dit shaggy vloerkleed is alleen al in formaat een statement op zich. We vallen inmiddels een beetje in herhaling, maar ook hier is het mooi om te zien hoe het materiaal van het shaggy vloerkleed wat textuur geeft aan de strakke inrichting. Dit is dan ook direct wat wij het mooiste vinden aan shaggy kleden, door het warme materiaal wordt er zowel in materiaal als in sfeer extra diepte aan een interieur gegeven. Door in deze woonkamer te kiezen voor een lichtgrijze tint wordt voorkomen dat de kleurstelling erg naar het neutrale gaat, het grijs brengt diepte tussen alle witte en neutrale meubelstukken.

Shaggy tapijt met een randje

Leefgedeelte in Tetem Loft Industriële woonkamers van IAA Architecten Industrieel
IAA Architecten

Leefgedeelte in Tetem Loft

IAA Architecten

Ook in dit moderne interieur, compleet met Italiaans design, zien we een shaggy vloerkleed liggen. Deze keer een kleiner formaat dat in combinatie met de gordijnen zorgt voor de donkere tonen in de zitkamer. Bijzonder aan dit shaggy tapijt zijn de twee verschillende materialen die gebruikt zijn. We zien het 'normale' gedeelte van het shaggy tapijt, het hoogpolige gedeelte, en daaromheen zien we een bijzondere rand. Deze kunststofrand geeft het kleed een nieuwe dimensie want door het zwarte zwart toe te voegen, wordt het kleed een extra statement. In combinatie met de strakke en moderne inrichting is dit een mooie keuze, door de extra lijnen in het shaggy tapijt worden namelijk ook de lijnen van de meubels en de architectuur van het pand versterkt.

Wat vind jij van shaggy vloerkleden? Laat een comment achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!