Verzekeringen voor je huis: deze 5 zijn het afsluiten waard! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Verzekeringen voor je huis: deze 5 zijn het afsluiten waard!

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
Landelijke architectuur in Fleringen Landelijke huizen van Building Design Architectuur Landelijk
Loading admin actions …

Bij het kopen van een nieuw huis komt meer kijken dan je vooraf wellicht had gedacht. Als de koop eenmaal achter de rug is en je de sleutel in handen hebt liggen er meer klusjes op je te wachten dan alleen schilderen en behangen. Als huizenbezitter is het belangrijk om een aantal verzekeringen af te sluiten. Het is geen fijne gedachte om maandelijks geld te betalen voor iets waar je geen gebruik van maakt, maar mocht het ooit nodig zijn dan ben je maar wat blij dat je dit toch al die jaren hebt gedaan. Welke verzekeringen moet je als huizenbezitter dan allemaal afsluiten? In dit Ideabook zetten we de 5 belangrijkste verzekeringen voor je op een rijtje.

Woonhuisverzekering

Voor- en zijaanzicht Zwettehof Moderne huizen van Kat Koree Architecten Modern Stenen
Kat Koree Architecten

Voor- en zijaanzicht Zwettehof

Kat Koree Architecten

We kunnen wel stellen dat de woonhuisverzekering een van de belangrijkste verzekeringen is die je moet afsluiten. De verzekering wordt ook wel een opstalverzekering genoemd en dekt alle schade die je huis kan hebben. Het is wel belangrijk om te onthouden dat alleen de schade aan het huis zelf wordt gedekt. De schade aan de spullen die in je huis staan zijn hiermee niet verzekerd. Je kunt je huis verzekeren tegen schade door brand, storm, inbraak, neerslag, bliksem, explosies of vorst. Als je de schade zelf moet betalen kost dat veel geld, daarom is het goed om je woonhuis te verzekeren.

Verzekeringen voor huiseigenaren

glazen achtergevel Eclectische huizen van Boks architectuur Eclectisch
Boks architectuur

glazen achtergevel

Boks architectuur

Een belangrijke verzekering voor huiseigenaren is de overlijdensrisicoverzekering. Hiermee sluit je een verzekering af tegen de financiële gevolgen van het overlijden van jezelf of je partner voordat de hypotheek op je huis volledig is afgelost. Bij overlijden wordt door de verzekering een bedrag uitgekeerd waarmee de hypotheek (deels) wordt afgelost. Zo kan de partner die achterblijft in het huis blijven wonen.

Inboedelverzekering

Landelijk wonen in Soest 003 Landelijke huizen van Building Design Architectuur Landelijk
Building Design Architectuur

Landelijk wonen in Soest 003

Building Design Architectuur

De naam van de verzekering zegt het eigenlijk al; met een inboedelverzekering sluit je een verzekering af voor schade of verlies van je inboedel. Met inboedel bedoelt de verzekering meestal alle spullen die je in huis hebt, maar die niet vastzitten aan je huis. Je kunt dan denken aan een bankstel, tafels, stoelen en televisies. Het zijn eigenlijk alle spullen die je tijdens een verhuizing mee kunt nemen. De schade die wordt veroorzaakt door onder meer brand, inbraak, water en vandalisme wordt door de inboedelverzekering gedekt.

Rechtsbijstandverzekering

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern
Lab32 architecten

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa

Lab32 architecten

Een rechtsbijstandverzekering zorgt er onder bepaalde voorwaarden voor dat je recht hebt op juridische bijstand als je betrokken raakt bij een juridisch conflict. Er is een speciale module voor consument en wonen waarmee je dekking krijgt bij aankopen die je hebt gedaan. Ook problemen met leveranciers van energie, telefoon en internet zijn hiermee gedekt. Tot slot vallen ook geschillen over je woning, letselschadekwesties en problemen met je buren onder de dekking.

Woonlastenverzekering

Linkerzijde woning met inwoning in landelijke architectuur Landelijke huizen van Building Design Architectuur Landelijk
Building Design Architectuur

Linkerzijde woning met inwoning in landelijke architectuur

Building Design Architectuur

Een woonlastenverzekering wordt nog niet zo heel vaak afgesloten, maar kan de investering best wel waard zijn. Het is een verzekering die in geval van werkeloosheid of arbeidsongeschiktheid je woonlasten, of een deel daarvan, uitkeert. Zo wordt voorkomen dat mensen gedwongen hun huis moeten verkopen als ze worden ontslagen of arbeidsongeschikt worden.

Meer weten over verzekeringen? Lees dan ook dit Ideabook eens!

Ken jij nog verzekeringen die we niet hebben genoemd? Laat het ons weten in de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!