7 steengoede ideeën om beton in je huis te integreren | homify

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

7 steengoede ideeën om beton in je huis te integreren

TILL BEHNE TILL BEHNE
Hillside Houses, Montpelier Moderne keukens van Emmett Russell Architects Modern
Loading admin actions …

Beton is al lang niet meer puur een bouwmateriaal. De rauwe uitstraling ervan past heel goed in moderne en industriële interieurs. Of het nu de vloer, de muren, een trap of het aanrechtblad in de keuken is. Eigenlijk kan je met beton alle kanten op. En het is nog duurzaam en onderhoudsvriendelijk ook. In dit Ideabook geven we je daarom een aantal tips om beton in je huis te integreren.

Vloer

​Modern en monumentaal wonen aan de gracht Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Studio RUIM Modern
Studio RUIM

​Modern en monumentaal wonen aan de gracht

Studio RUIM

Betonnen vloeren zijn al langer geaccepteerd in interieurs. Het is wel aan te raden een gepolijste variant te kiezen. Hierdoor zijn ze makkelijker in het onderhoud en gaan ze uiteindelijk langer mee. Sommige betonnen vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming. Diegenen die dat niet zijn, kunnen wat kil zijn. Maar dat is makkelijk op te lossen met een groot kleed.

Trap

Concrete Stairs Industriële gangen, hallen & trappenhuizen van D-Max Photography Industrieel
D-Max Photography

Concrete Stairs

D-Max Photography

De trap wordt bij uitstek veel gebruikt en moet dus tegen een stootje kunnen. En laat dat nu een van de voornaamste eigenschappen van beton zijn. En naast dat een betonnen trap dus lang meegaat en weinig onderhoud nodig heeft, ziet het er ook nog een stevig en stoer uit.

Keuken

Hillside Houses, Montpelier Moderne keukens van Emmett Russell Architects Modern
Emmett Russell Architects

Hillside Houses, Montpelier

Emmett Russell Architects

In de keuken kan het er soms heet aan toe gaan. En aangezien beton behoorlijk hittebestendig is, past dit materiaal perfect in de keuken. Ook de keuken krijgt een stoere en robuuste uitstraling en het beton combineert heel goed met een houten vloer en de keuken zelf. Andere mooie keukens met beton kan je hier vinden. En deze professionals weten als de beste hoe je beton in je keuken tot zijn recht kan laten komen.

Op de muren

Normaal gesproken worden betonnen muren afgewerkt. Dus glad gestuukt en geschilderd. Maar door die handeling achterwege te laten ontstaat er een heel minimalistisch en rauw geheel. Zorg dat er in zo’n geval wel genoeg ramen zijn voor voldoende daglicht. Ook is het aan te raden de ruimte met wat warme accessoires aan te kleden, voor de nodige sfeer.

Of misschien beginnen met één muur

Vind je het bovenstaande idee iets te rigoureus, kan je natuurlijk ook met één muur beginnen. Zo behoudt je de wat meer traditionele uitstraling van je interieur, maar hebt je wel een stoer en rafelig randje.

50 tinten grijs

Wie denkt dat beton saai en eentonig is, heeft het mis. Door te spelen met verschillende tinten kan je spannende vormen en patronen creëren en zo, op de muur of de vloer, een interessant geheel neerzetten.

Verschillende texturen

Net als met verschillende tinten beton kan je ook met verschillende texturen experimenteren. Beton komt in verschillende vormen en dat kan heel goed samen. Bijvoorbeeld zoals hier op de foto, een betonnen vloer met een bakstenen muur. Geen alledaagse combinatie, maar wel een hele interessante. Laat je creativiteit de vrije loop en er gaat een wereld voor je open. Ineens is beton geen saai bouwmateriaal meer, maar een volwaardig onderdeel van het interieur. In dit Ideabook zie je hoe mooi beton kan zijn.

Heb jij beton in je interieur en zo ja, waar? Vertel het ons hieronder in de comments.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!